Món Esport
Un jugador ucraïnès del City desitja “la mort més dolorosa” a Putin

El conflicte bèl·lic que avui ha agreujat a Ucraïna com a conseqüència de l’ofensiva de l’exèrcit rus en diverses regions del seu país veí ha causat un munt de reaccions en l’esport. I és que al cap i a la fi, els esportistes són, en primer lloc, persones. Viuen i senten coses com qualsevol altre ciutadà. En aquest sentit, el futbolista ucraïnès del Manchester City, Oleksandr Zinchenko, hi ha intervingut, a través d’una història d’Instagram i amb unes paraules tant dures com sentides.

El lateral esquerre ha publicat, exactament, una foto del president de Rússia i protagonista de l’ofensiva esmentada, Vladimir Putin, acompanyada del text “espero que moris de la forma més dolorosa”. A més, n’ha publicat unes altres, aquesta vegada adreçant-se a la població russa. Els ha qüestionat si “està bé despertar-se a l’Alemanya feixista? Tot rus que no expressi la seva opinió sobre aquest tema serà considerat un enemic per sempre”. Posteriorment, però, Instagram, segons el mateix futbolista, li ha esborrat les publicacions. I ha compartit unes altres fotografies per mantenir la seva denúncia.

Per la seva banda, la llegenda Andriy Shevchenko també ha expressat els seus sentiments a les xarxes socials. L’ucranià, exseleccionador del seu propi país i exfutbolista del Dínamo de Kíev, del Milan i del Chelsea, ha publicat, a Instagram, una imatge on destaca la bandera blau-i-groga del país oriental, amb un text al qual recorda que “a les primeres hores del dia, Rússia ha iniciat una guerra a gran escala”, i expressa que “la meva gent i la meva família estan sota atac”.

Shevchenko, a més, reivindica que “Ucraïna i la seva població volen pau i integritat territorial. Si us plau, us demano que doneu suport al nostre país i demaneu al govern rus que aturi la seva agressió i violació del dret internacional. Només volem pau. La guerra no és la resposta”.

En clau de tenis, la número 15 del món, Elina Svitólina, també ucraïnesa, ha exclamat en la mateixa xarxa social que “estic orgullosa de ser ucraïnesa. Unim-nos en aquest moment extremadament difícil pel bé de la pau i el futur del nostre estat. Glòria a Ucraïna”.



Més notícies
Lluís Cortés i Jordi Escura, fugint d'Ucraïna | @Llcortes14
L’odissea de Lluís Cortés: de guanyar el triplet a fugir d’Ucraïna
Notícia: L’odissea de Lluís Cortés: de guanyar el triplet a fugir d’Ucraïna
Comparteix
L'entrenador català està explicant i actualitzant la seva situació mentre intenta tornar a casa
Lluís Cortés, seleccionador ucrainès | UAF
Missatge de Lluís Cortés, seleccionador ucraïnès, des de Kíev
Notícia: Missatge de Lluís Cortés, seleccionador ucraïnès, des de Kíev
Comparteix
L'entrenador lleidatà està valorant la millor opció per tornar a Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa