Món Esport
L’admirable homenatge que farà Lewandowski a Ucraïna

Robert Lewandowski, jugador del Futbol Club Barcelona, s’ha reunit aquest dimarts amb un dels millors davanters de la primera dècada del segle XXI, l’ucraïnès Andriy Shevchenko. Ho han fet a l’estadi nacional de Varsòvia, en la capital polonesa. I han anunciat que el capità de la selecció polonesa lluirà un braçalet de capità amb els colors de la bandera ucraïnesa al Mundial, en honor al poble i a les víctimes d’aquest país com a conseqüència de la invasió de Rússia que va començar el mes de febrer i que encara és vigent.

Les emocionants paraules de Shevchenko i Lewandowski

Shevchenko, que li ha entregat el braçalet, li ha transmès que “aquest braçalet simbolitza per a mi moltes emocions relacionades amb el meu país. Les emocions boniques, i també les dels darrers mesos. T’agraeixo a tu i a tota la nació polonesa per donar suport als meus compatriotes”. I el golejador blaugrana li ha contestat que “la llibertat és un dels drets més importants. Donar-te suport, recolzar Ucraïna i estar al vostre costat és alguna cosa per a mi natural”.

Lewandowski podria lluir el braçalet aquesta setmana

Lewandowski, doncs, lluirà el braçalet al Mundial però podria fer-ho també imminentment. La seva selecció jugarà en aquesta aturada de seleccions dos partits de la UEFA Nations League: contra els Països Baixos de Frenkie de Jong i Memphis, dijous vinent, i contra la Gal·les de Gareth Bale, diumenge. I en aquests enfrontaments ja podria iniciar el seu homenatge a Ucraïna.

Això sí, no seria pas la primera vegada que té un gest amb el país afectat per les decisions bèl·liques de Rússia. I és que en el primer partit que va jugar després de l’esclat de la invasió, el 26 de febrer contra l’Eintracht de Frankfurt, Lewandowski va exercir com a capità i va dur un braçalet similar al que ha rebut en mans de l’exdavanter del Chelsea o del Milan Shevchenko.

A més, setmanes més tard es va donar la circumstància que Polònia havia de disputar un partit corresponent a la repesca per al Mundial de Qatar contra la selecció de Rússia. Davant d’això, Lewandowski, com a capità, va liderar el boicot que el conjunt polonès va fer, i que va acabar provocant que la FIFA eliminés els russos de la competició.



Més notícies
Els jugadors del Xakhtar Donestk i el Metalist Kharkiv durant l'homenatge a les víctimes de la guerra celebrat a la prèvia al primer partit després de la represa de la Premier League ucraïnesa | Europa Press
La lliga d’Ucraïna torna entre míssils i búnquers
Notícia: La lliga d’Ucraïna torna entre míssils i búnquers
Comparteix
Cop d'orgull de l'Associació Ucraïnesa de Futbol del país, que, això sí, ha establert una sèrie de condicions extremes
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
Així va l’adaptació lingüística de Lewandowski a Barcelona
Notícia: Així va l’adaptació lingüística de Lewandowski a Barcelona
Comparteix
El davanter del Barça se sincera, i revela la seva admiració pels més joves de l'equip de Xavi
Robert Lewandowski celebra un gol contra l'Elx | Europa Press
Lewandowski, una màquina de fer gols
Notícia: Lewandowski, una màquina de fer gols
Comparteix
El davanter polonès torna a marcar per partida doble i continua engrescant el barcelonsime
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
El missatge sincer i optimista de Lewandowski després de la desfeta a Munic
Notícia: El missatge sincer i optimista de Lewandowski després de la desfeta a Munic
Comparteix
El polonès dona la cara i es dirigeix al barcelonisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa