Món Esport
Així va l’adaptació lingüística de Lewandowski a Barcelona

Robert Lewandowski ha tingut un gran canvi aquest estiu. El davanter ha deixat un club del qual és el màxim anotador històric per enrolar-se a les files del Futbol Club Barcelona. I ha deixat el fred alemany per gaudir de la calor mediterrània. Moltes diferències que requereixen una adaptació. En l’aspecte futbolístic, ja ha quedat demostrat que, des del primer dia, el jugador sap desenvolupar-se en l’equip de Xavi Hernández, amb xifres golejadores de somni i amb moltes més coses aportades. I pel que fa a la ciutat?

En la nova aturada de seleccions, Lewandowski, com a capità de la selecció de Polònia, ha participat en la roda de premsa que el combinat europeu ha concedit als mitjans, juntament al seleccionador, Czesław Michniewicz. I allà, ha estat preguntat per diverses qüestions en clau blaugrana. En primer terme, l’actual Bota d’Or ha parlat de la seva adaptació: “Em sento genial a Barcelona. L’adaptació ha estat molt bona. Sé que el camí fins aquí no va ser fàcil, però ara sóc al Barça, que és on volia ser i això és el més important”.

L’exdavanter del Bayern de Munic ha prosseguit el seu discurs revelant que “ja sé algunes paraules en espanyol. He après a demanar menjar al restaurant. Nova cultura, llocs, ciutats, són les coses que definitivament podria aprendre després d’algunes setmanes. Potser amb el temps m’adono del que aprenc fins i tot inconscientment”.

També ha explicat com va el procés d’adaptació al Barça: “Estic aprenent el funcionament d’un altre club, com és la seva gestió. Aquestes són experiències definitivament noves i molt interessants. Canvien la perspectiva de mirar tot. Tenir sempre l’oportunitat d’estar en clubs d’aquest tipus és un valor afegit. No només per als propers mesos i anys, sinó també per a tota la vida”.

Lewandowski i el seu paper amb els joves del Barça

Lewandowski, que ha marcat la brutal xifra d’onze gols en els primers vuit partits amb la samarreta blaugrana, també s’ha referit, sense posar noms propis, als joves de la xavineta, que han estat i estan tenint unes actuacions de prestigi. “No em sento cap gurú”, ha explicat, tot admetent que “estan ben informats, disposats a parlar i no tenen vergonya a preguntar qualsevol cosa”.

“Comparteixo el meu coneixement i experiència amb ells. Encara que són molt joves, ja mostren grans habilitats i milloraran molt ràpidament”, ha prosseguit explicant, tot deixant clar que “hi ha alguns jugadors experimentats a Barcelona, i jo no pertanyo només als grans o només al grup juvenil. En arribar nou a l’equip vull tenir un bon contacte amb tothom”.



Més notícies
Robert Lewandowski celebra un gol contra l'Elx | Europa Press
Lewandowski, una màquina de fer gols
Notícia: Lewandowski, una màquina de fer gols
Comparteix
El davanter polonès torna a marcar per partida doble i continua engrescant el barcelonsime
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
El missatge sincer i optimista de Lewandowski després de la desfeta a Munic
Notícia: El missatge sincer i optimista de Lewandowski després de la desfeta a Munic
Comparteix
El polonès dona la cara i es dirigeix al barcelonisme
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
Revelen quant cobra Lewandowski al Barça
Notícia: Revelen quant cobra Lewandowski al Barça
Comparteix
Els detalls i les xifres del seu contracte han estat publicats per SER Catalunya
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
El primer hat-trick de ves a saber quants
Notícia: El primer hat-trick de ves a saber quants
Comparteix
Lewandowski fa contra el Viktoria Pilsen un partit més que perfecte, amb tres gols, passades exquisites i futbol art

Comentaris

  1. Icona del comentari de: P a setembre 19, 2022 | 19:59
    P setembre 19, 2022 | 19:59
    I els periodistes no li han demanat si té intenció d'aprendre també català?
  2. Icona del comentari de: R2D2 a setembre 20, 2022 | 07:07
    R2D2 setembre 20, 2022 | 07:07
    Jo també sé alguna paraula amb xinés; Suposo que amb el polaco ja fa el fet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa