Món Esport
La presumpta víctima de Dani Alves s’oposa a la seva petició de llibertat

L’advocada de la presumpta víctima per agressió sexual de Dani Alves, Ester García López, ha enviat una carta a la jutgessa que està gestionant el cas per oposar-se a la llibertat provisional que va demanar el brasiler fa uns dies. En aquesta carta, a la qual ha tingut accés El Món, García López ha recordat que, a banda dels “nombrosos indicis de criminalitat, subsisteix el risc de fuga”.

La lletrada ha reivindicat la importància que el futbolista continuï a la presó, amb la condició actual de presó preventiva sense fiança, fins que se celebri el judici. No entén per què hauria de poder gaudir de la llibertat provisional, ja que el procés s’està duent a terme “de manera àgil i sense cap dilació”, i amb les mateixes circumstàncies que hi havia quan es va decretar la presó preventiva. Cal recordar que l’exjugador del Futbol Club Barcelona podria passar fins a dos anys empresonat abans que es faci l’esmentat judici.

Dani Alves, detingut a un cotxe dels Mossos d'Esquadra | Europa Press
Dani Alves, detingut a un cotxe dels Mossos d’Esquadra | Europa Press

Alves va demanar la llibertat provisional i va negar la possibilitat del risc de fuga

Concretament, Alves i el seu advocat, Cristóbal Martell, van demanar la llibertat provisional a finals del mes de gener. Com va informar La Vanguardia, ho van fer presentant un recurs d’apel·lació a l’Audiència de Barcelona, mitjançant la qual van oferir garanties que impedirien el risc de fuga, com ara amb l’ús d’una polsera telemàtica, l’entrega del passaport, l’obligació de signar a diari en el jutjat o la de dipositar una quantitat de diners per cobrir qualsevol responsabilitat econòmica del judici.

La manifestació feminista en contra de la llibertat de Dani Alves

Sigui com sigui, l’advocada de la presumpta víctima creu que Alves ha de continuar complint la presó preventiva. I, de fet, en la seva direcció, recentment s’ha produït una mobilització social. El passat divendres 3 de febrer, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, unes trenta persones es van manifestar contra aquesta petició, de la mà dels grups Lliures i Combatives, Esquerra Revolucionària i Sindicat d’Estudiants. Ho van fer amb el lema “No a la posada en llibertat de Dani Alves”.

El cas de la presumpta agressió sexual de Dani Alves

Alves, que ha passat vuit temporades i mitja al Barça abans de recalar al Pumas mexicà, està acusat d’haver violat una noia a la discoteca Sutton de la capital catalana, el passat 30 de desembre de 2022. El brasiler va ser detingut pels Mossos d’Esquadra el 20 de gener, i va declarar davant del jutge, que en primera instància era un diferent de la d’ara.

Inicialment, el de Juazeiro va expressar que no coneixia la noia, i després va canviar de versió, sorprenentment, reconeixent que van tenir relacions, però que van ser consentides. Com han informat alguns mitjans, la denunciant ha rebutjat la possible indemnització que rebria en cas de guanyar el litigi, ja que només vol que el presumpte agressor entri a la presó definitivament.



Més notícies
Dani Alves, en una imatge d'arxiu | Europa Press
La víctima del cas de Dani Alves denuncia que la va bufetejar i violar
Notícia: La víctima del cas de Dani Alves denuncia que la va bufetejar i violar
Comparteix
Surten a la llum tots els detalls de la declaració de la noia denunciant
Dani Alves, exjugador del Barça | Europa Press
Dani Alves demana la llibertat provisional i trenca el seu silenci
Notícia: Dani Alves demana la llibertat provisional i trenca el seu silenci
Comparteix
El brasiler està complint presó preventiva a Brians 2 per una presumpta agressió sexual
Dani Alves, futbolista brasiler | Europa Press
L’advocada de la presumpta víctima de Dani Alves dona noves claus del cas
Notícia: L’advocada de la presumpta víctima de Dani Alves dona noves claus del cas
Comparteix
En una entrevista, ha expressat que la noia "vol presó, no diners"
Dani Alves, exjugador de futbol | Europa Press
Canvi de jutgessa en el cas de Dani Alves
Notícia: Canvi de jutgessa en el cas de Dani Alves
Comparteix
La nova jutgessa del cas es reincorpora després d'estar dos anys absent per una malaltia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa