Món Esport
Quantes UEFA Champions League ha guanyat Pep Guardiola

Pep Guardiola és considerat com un dels millors entrenadors de la història moderna del futbol. L’actual entrenador del Manchester City ha aconseguit que l’equip anglès alcés per primera vegada en tota la seva història el títol de la UEFA Champions League, una competició que, en total, Pep Guardiola ha guanyat fins a tres vegades entre les seves etapes com a entrenador del Futbol Club Barcelona i el Manchester City (2009, 2011 i 2023). Cal recordar que, prèviament, Pep Guardiola ja s’havia proclamat campió de la màxima competició europea amb el Barça, on va superar a ambdues finals al Manchester United amb un equip estel·lar on Leo Messi era l’estrella dels blaugranes. A més a més, també va alçar el títol de la Copa d’Europa com a jugador l’any 1992, vestint la samarreta blaugrana.

Pep Guardiola, alçant la Champions com a entrenador del Barça | @ChampionsLeague
Pep Guardiola, alçant la Champions com a entrenador del Barça | @ChampionsLeague

La primera Champions de Pep Guardiola amb el FC Barcelona: Barça – Manchester United (Roma, 2009)

L’etapa més gloriosa de Pep Guardiola a la UEFA Champions League va arribar quan el tècnic de Santpedor dirigia la banqueta del Futbol Club Barcelona. La primera vegada que Guardiola va alçar una Champions va ser l’any 2009, després de superar el Manchester United a la final de la competició europea. En aquella ocasió, els blaugranes van superar els anglesos amb un resultat de 2-0 a l’Estadi Olímpic de Roma. Els autors dels gols del Barça van ser el davanter camerunès Samuel Eto’o i l’extrem argentí Leo Messi. El sistema de joc del Barça de Guardiola va meravellar el món, ja que aconseguia que els seus jugadors fessin un estil de futbol dinàmic i innovador.

La segona Champions de Guardiola: Barça – Manchester United (Wembley, 2011)

La segona Champions League de Pep Guardiola va arribar l’any 2011, a l’estadi de Wembley, Anglaterra. Els blaugranes van imposar-se de nou al Manchester United a la final i, en aquella ocasió, el resultat va ser de 3-1. Els autors dels gols van ser: Pedro, Messi i Villa pel Barça, mentre que Rooney va marcar l’únic gol dels anglesos. Després de proclamar-se, per segona vegada, campió de la UEFA Champions League, Pep Guardiola ha dirigit equips com el Bayern de Munic i no ha sigut fins al 2023 que ha aconseguit tornar a alçar el trofeu amb el Manchester City. Ara bé, cal recordar que l’any 2020, Guardiola es va quedar a les portes de tornar a alçar la Champions amb el Manchester City, però va perdre la final de la competició contra el Chelsea FC.

La darrera Champions de Guardiola: Manchester City – Inter de Milà (Istambul, 2023)

Després de diverses temporades a les banquetes del Manchester City, Pep Guardiola va tornar a tocar el cel la temporada 2022/23. En aquest sentit, el de Santpedor va proclamar-se campió de la Champions després de superar a l’Inter de Milà a la final amb un resultat d’1-0. El migcampista Rodri va ser l’autor de l’únic gol de la final per tal de proclamar el Manchester City campió de la màxima competició europea per primera vegada en tota la seva història.

La Champions de Guardiola com a futbolista: Sampdoria – Barça (Wembley, 1992)

Finalment, cal afegir que Pep Guardiola també s’ha proclamat campió de la UEFA Champions League durant la seva etapa com a futbolista. En aquest sentit, el català va proclamar-se campió de la competició l’any 1992, després de superar el Sampdoria a la final amb un gol del neerlandès Ronald Koeman. En aquella ocasió, el Futbol Club Barcelona es va proclamar campió de la Copa d’Europa per primera vegada en tota la seva història a l’estadi de Wembley.



Més notícies
Leo Messi, celebrant el gol de la final de la Champions del 2009 | FC Barcelona
Quantes Champions League té Leo Messi i quan les ha guanyat
Notícia: Quantes Champions League té Leo Messi i quan les ha guanyat
Comparteix
L'argentí ha guanyat diverses vegades la màxima competició europea
Cristiano Ronaldo, exjugador del Reial Madrid | Reial Madrid
Quantes Champions League té Cristiano Ronaldo i quan les ha guanyat
Notícia: Quantes Champions League té Cristiano Ronaldo i quan les ha guanyat
Comparteix
El portuguès és un dels jugadors amb més títols de la màxima competició europea
Jugadores del FC Barcelona femení celebrant la Champions del 2021 | FC Barcelona
Quantes Champions té el Barça femení i quantes finals ha jugat
Notícia: Quantes Champions té el Barça femení i quantes finals ha jugat
Comparteix
Les blaugranes s'han convertit en un dels millors equips del futbol femení
Carlo Ancelotti, alçant el títol de la UEFA Champions League | Reial Madrid
Quantes Champions ha guanyat Carlo Ancelotti com a entrenador
Notícia: Quantes Champions ha guanyat Carlo Ancelotti com a entrenador
Comparteix
El tècnic italià ha guanyat quatre vegades la UEFA Champions League

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa