Món Esport
Quantes Champions té el Barça femení i quantes finals ha jugat

El Futbol Club Barcelona femení s’ha convertit en un dels millors equips del planeta gràcies a la inversió del club blaugrana en les darreres temporades. D’aquesta manera, el Barça ha demostrat, durant els darrers anys, ser un dels equips que aspira a guanyar la màxima competició europea: la UEFA Women’s Champions League, un títol que ja ha alçat dues vegades i que ja disposa a les seves vitrines després d’haver guanyat la final de la competició contra el Chelsea FC a la temporada 2020/21 (4-0) i al Wolfsburg a la final de la temporada del 2022/23 (3-2). A més a més, les blaugranes han jugat quatre finals de la competició, quedant subcampiones en dues ocasions.

La primera UEFA Women’s Champions League del FC Barcelona femení: Barça-Chelsea (4-0)

Les blaugranes, dirigides pel tècnic Lluís Cortés, van tocar el cel el 16 de maig de 2021 a l’Estadi Gamla Ullevi (Suècia). Les catalanes es van imposar a la final de la màxima competició europea al Chelsea FC per un resultat de 0-4, resolent el partit a la primera part amb els gols de Leupolz en pròpia porteria, Alexia Putellas, Aitana Bonmatí i Caroline Graham Hansen. Amb aquesta victòria, el Barça va alçar, per primera vegada, el títol de la UEFA Women’s Champions League i deixant enrere el record de la final perduda l’any 2019 contra l’Olympique de Lió.

Aitana Bonmatí, jugadora del FC Barcelona femení | Europa Press
Aitana Bonmatí, jugadora del FC Barcelona femení | Europa Press

La segona Champions del femení: Barça-Wolfsburg (3-2)

El Futbol Club Barcelona va jugar la seva quarta final de la competició europea l’any 2023. L’equip blaugrana, dirigit per Jonatan Giráldez, van disputar la final contra el Wolfsburg alemany, que va començar el partit posant-se per davant amb un resultat de 0-2 a la mitja part. No obstant això, les jugadores blaugranes van fer una esplèndida segona part i gràcies als gols de Patri Guijarro i Fridolina Rolfö van aconseguir completar una remuntada històrica per tal de tornar-se a proclamar campiones d’Europa (3-2).

Les dues finals de Champions perdudes del Futbol Club Barcelona femení

Un dels mèrits que demostra la gran gestió del Futbol Club Barcelona femení és que, en les cinc darreres edicions de la UEFA Women’s Champions League, el club blaugrana ha disputat un total de quatre finals (2018/19, 2020/21, 2021/22 i 2022/23). Tot i això, les blaugranes van caure en dues ocasions contra el mateix rival: l’Olympique de Lió. En l’edició del 2019, les franceses es van imposar a la final amb un resultat de 4-1, mentre que, a la final de la darrera edició de la competició, l’Olympique de Lió va tornar a imposar-se a les blaugranes amb un resultat d’1-3. Cal recordar que l’equip francès s’ha proclamat campió de la màxima competició europea en un total de vuit vegades, sent el club que més títols europeus ha guanyat en la història de la competició.



Més notícies
Jugadors del FC Barcelona alçant la Champions del 2011 | FC Barcelona
Quantes Champions League té el Barça i on les ha guanyat
Notícia: Quantes Champions League té el Barça i on les ha guanyat
Comparteix
El club blaugrana ha guanyat cinc UEFA Champions League en tota la seva història
Pep Guardiola, alçant la Champions com a entrenador blaugrana| @ChampionsLeague
Quantes Champions i quants títols ha guanyat Pep Guardiola com a entrenador
Notícia: Quantes Champions i quants títols ha guanyat Pep Guardiola com a entrenador
Comparteix
El tècnic de Santpedor ha alçat un total de 33 títols i 3 Champions League
Jugadors del Reial Madrid celebrant la Champions del 2022 | Europa Press
Quantes Champions té el Madrid i quan les ha guanyat
Notícia: Quantes Champions té el Madrid i quan les ha guanyat
Comparteix
L'equip blanc ha guanyat catorze Copes d'Europa o Champions League en tota la seva història
Leo Messi, amb la Pilota d'Or de 2021 | Europa Press
Quantes Pilotes d’Or ha guanyat Leo Messi
Notícia: Quantes Pilotes d’Or ha guanyat Leo Messi
Comparteix
El jugador argentí és qui més vegades ha guanyat el premi al millor futbolista del món amb un total de set

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa