Món Esport
Quantes Champions League té el Barça i on les ha guanyat

El Futbol Club Barcelona ha guanyat cinc Copes d’Europa o UEFA Champions League des de 1992. Actualment, és el cinquè club amb més títols de la màxima competició europea, just per darrere del Reial Madrid (14), AC Milan (7), Liverpool (6) i Bayern de Munic (6). El darrer cop que els blaugranes van alçar una Champions va ser la temporada 2014/15, a l’Estadi Olímpic de Berlín i amb Luis Enrique a la banqueta del Barça després de derrotar la Juventus de Torí per tres gols a un.

Leo Messi, Luis Suárez i Neymar jr. amb la Champions del 2015 | FC Barcelona
Leo Messi, Luis Suárez i Neymar jr. amb la Champions del 2015 | FC Barcelona

Wembley 1992: Sampdoria-Barça (0-1)

La primera Champions del Futbol Club Barcelona va arribar la temporada 1991/92. El Dream Team va guanyar la Sampdoria amb un llegendari gol de falta de Ronald Koeman a la pròrroga del partit i el Barça va aixecar la Copa d’Europa al cel de Londres per primer cop en tota la seva història. Abans, havia perdut dues finals: Berna (1961) i Sevilla (1986). Wembley sempre ha estat un escenari d’ensomni pel Futbol Club Barcelona, ja que uns anys més tard tornaria a proclamar-se campió de la competició.

París 2006: Barça-Arsenal (2-1)

La segona Lliga de Campions del conjunt blaugrana va arribar a la temporada 2005/06 a l’Estadi de França, a la ciutat de París. L’equip dirigit per l’entrenador neerlandès Frank Rijkaard es va imposar per dos gols a un a l’Arsenal de Londres. Els anglesos es van avançar al marcador amb un gol del defensa britànic Campbell, però els gols d’Eto’o i Belletti van donar el triomf als blaugranes, liderats per Ronaldinho. Aquesta Champions va suposar l’inici a una era triomfal pel Barça, la qual l’any 1994 s’havia vist frustrada per una dolorosa derrota a la final d’Atenes contra el Milan.

Roma 2009: Barça-Manchester United (2-0)

La tercera Champions League del Futbol Club Barcelona arriba amb Pep Guardiola d’entrenador. El seu rival va ser el Manchester United d’Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney. Els blaugranes van resistir les envestides de l’equip anglès al principi del partit i els gols de Samuel Eto’o i Leo Messi van fer que el Barça portés la tercera Champions de l’Olímpic de Roma cap a Barcelona.

Wembley 2011: Barça-Manchester United (3-1)

Dos anys més tard, es va repetir la final de la Champions del 2009. Els de Pep Guardiola es van tornar a imposar als anglesos amb els gols de Pedro, Leo Messi i David Villa. Rooney, va ser l’únic golejador pel Manchester United, però no va poder evitar que el Futbol Club Barcelona alcés la quarta Champions League del seu palmarès.

Berlín 2015: Juventus de Torí-Barça (1-3)

La darrera Champions League del Barça es va guanyar la temporada 2014/15 contra la Juventus de Torí. L’equip dirigit per Luis Enrique va superar els italians amb un resultat de tres gols a un i on destacaven Neymar jr., Leo Messi i Luis Suárez a la davantera. La final va començar amb un gol matiner del migcampista Ivan Rakitic. No obstant això, Álvaro Morata va empatar el duel a la segona part, però els gols de Luis Suárez i Neymar jr. van fer que el Barça aixequés la que, avui dia, és la seva darrera Lliga de Campions.



Més notícies
Cristiano Ronaldo, amb quatre dels seus fills i Georgina | @cristiano
Quants fills té Cristiano Ronaldo i qui són
Notícia: Quants fills té Cristiano Ronaldo i qui són
Comparteix
El futbolista portuguès ha comunicat recentment el naixement de la seva cinquena filla i la mort del seu bessó
Leo Messi, amb els seus tres fills | @leomessi
Quants fills té Leo Messi i qui són
Notícia: Quants fills té Leo Messi i qui són
Comparteix
El futbolista argentí ha tingut tres fills amb la seva dona, Antonella Roccuzzo
Cristiano Ronaldo, amb el trofeu de la UEFA Nations League | Europa Press
Quants títols ha guanyat Cristiano Ronaldo?
Notícia: Quants títols ha guanyat Cristiano Ronaldo?
Comparteix
El davanter portuguès és un dels jugadors que més títols ha guanyat a la història del futbol
Leo Messi, amb la Pilota d'Or de 2021 | Europa Press
Quantes Pilotes d’Or ha guanyat Leo Messi
Notícia: Quantes Pilotes d’Or ha guanyat Leo Messi
Comparteix
El jugador argentí és qui més vegades ha guanyat el premi al millor futbolista del món amb un total de set

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa