Món Esport
Quantes Pilotes d’Or ha guanyat Leo Messi

El jugador argentí Leo Messi és el futbolista que més vegades ha guanyat la Pilota d’Or amb un total de set. Aquest trofeu individual atorgat per la revista esportiva France Football és el guardó més prestigiós que reconeix el millor jugador del món de cada any. Molts consideren que Messi és el millor futbolista de la història, així que és normal que posseeixi el rècord d’aquest premi individual. Entre 2009 i 2021 ha estat el gran protagonista i el gran triomfador d’aquest trofeu pels seus èxits amb el Futbol Club Barcelona i la selecció argentina. L’únic que li ha pogut competir aquest guardó durant aquesta època ha estat el davanter portuguès Cristiano Ronaldo, que s’ha emportat un total de cinc Pilotes d’Or.

Tots les Pilotes d’Or de Leo Messi

Leo Messi va guanyar la seva primera Pilota d’Or el 2009. L’any anterior ja havia quedat segon, però després de la primera temporada amb Pep Guardiola a la banqueta del Barça no va quedar cap dubte que el guardó havia de ser per a l’argentí. Va ser el gran protagonista del triplet blaugrana. De fet, Messi va guanyar quatre Pilotes d’Or consecutives entre 2009 i 2012, és a dir, durant tota l’etapa de Guardiola com a entrenador del Barça, l’argentí es va endur sempre aquest premi atorgat per France Football. Durant aquests anys, el Futbol Club Barcelona va ser el gran protagonista amb tres Pilotes de Bronze per a Xavi Hernández, i una Pilota de Plata i una altra de Bronze per a Andrés Iniesta.

Messi, Xavi i Iniesta, amb la Pilota d'Or | FC Barcelona
Messi, Xavi i Iniesta, amb la Pilota d’Or | FC Barcelona

Entre 2013 i 2018, Messi no va tenir tant d’èxit. Els triomfs del Reial Madrid a la UEFA Champions League van suposar quatre Pilotes d’Or per a Cristiano Ronaldo i una altra per a Luka Modric. No obstant això, l’argentí sí que es va emportar el premi l’any 2015 després de conquerir el triplet amb Luis Enrique en la banqueta. Les dos últimes Pilotes d’Or, les de 2019 i 2021 (el 2020 no es va lliurar a causa de la pandèmia del coronavirus) també han estat per a Messi. El 2019 es va premiar el seu gran paper a la Champions i el 2021 el lideratge de la selecció argentina cap a la Copa Amèrica. De fet, és l’única Pilota d’Or que se li ha lliurat pel seu rendiment amb l’albiceleste.



Més notícies
Leo Messi, amb els seus tres fills | @leomessi
Quants fills té Leo Messi i qui són
Notícia: Quants fills té Leo Messi i qui són
Comparteix
El futbolista argentí ha tingut tres fills amb la seva dona, Antonella Roccuzzo
Cristiano Ronaldo, amb el trofeu de la UEFA Nations League | Europa Press
Quants títols ha guanyat Cristiano Ronaldo?
Notícia: Quants títols ha guanyat Cristiano Ronaldo?
Comparteix
El davanter portuguès és un dels jugadors que més títols ha guanyat a la història del futbol
Cristiano Ronaldo, amb quatre dels seus fills i Georgina | @cristiano
Quants fills té Cristiano Ronaldo i qui són
Notícia: Quants fills té Cristiano Ronaldo i qui són
Comparteix
El futbolista portuguès ha comunicat recentment el naixement de la seva cinquena filla i la mort del seu bessó
Kylian Mbappé, jugador del PSG | Europa Press
Desvelen les xifres exactes de l’astronòmic contracte de Mbappé al PSG
Notícia: Desvelen les xifres exactes de l’astronòmic contracte de Mbappé al PSG
Comparteix
The New York Times publica el brutal nou contracte que el davanter francès va signar la primavera passada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa