Món Esport
Quantes Champions ha guanyat Carlo Ancelotti com a entrenador

Carlo Ancelotti s’ha convertit en un dels tècnics més exitosos d’Europa gràcies al seu ampli palmarès. El tècnic italià ha dirigit diversos clubs durant la seva trajectòria: AC Reggiana (1995-1996); Parma (1996-1998); Juventus de Torí (1998-2001); AC Milan (2001-2009); Chelsea FC (2009-2011); París Saint-Germain (2011-2013); Reial Madrid (2013-2015); Bayern de Munic (2016-2018); SSC Nàpols (2018-2019); Everton (2020-2021), i, darrerament, Reial Madrid (2021-2023). El tècnic italià ha aconseguit diversos assoliments durant la seva carrera, però el màxim reconeixement que ha tingut, fins al dia d’avui, és el de passar a la història per ser el primer i únic entrenador que ha guanyat un total de quatre vegades la UEFA Champions League.

Les primeres Champions League amb l’AC Milan

El primer club amb el qual Carlo Ancelotti es va proclamar campió de la màxima competició europea va ser amb l’AC Milan. El tècnic va guanyar fins a dues vegades la competició amb l’equip italià. El primer cop que va alçar la Copa d’Europa va ser l’any 2003, després de superar la Juventus de Torí a la tanda de penals (2-3). El partit es va disputar a l’estadi d’Old Trafford (camp del Manchester United) i va finalitzar sense gols al marcador. En canvi, la final de la Champions del 2007 va deixar un resultat més atractiu pels aficionats italians, ja que van superar el Liverpool per dos gols a un. L’autor dels dos gols de l’equip dirigit per Ancelotti van ser del davanter Filippo Inzaghi. A més a més, aquest duel va significar la revenja dels italians que, dos anys abans, van deixar escapar la Champions en una final contra el Liverpool on els de Carlo Ancelotti guanyaven per tres gols a zero a la mitja part.

Carlo Ancelotti, l’autor de la desena del Reial Madrid

La tercera Champions de Carlo Ancelotti va arribar en el seu primer any entrenant al Reial Madrid (2014). L’italià va ser el tècnic que, després d’uns anys de sequera del club blanc a Europa, va tornar a proclamar campió de la Champions al Reial Madrid. En aquella ocasió, la final va ser un derbi entre el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid. Els primers 90 minuts de partit van finalitzar amb el resultat d’un gol a un després que Sergio Ramos marqués l’empat amb una rematada de cap. Posteriorment, els blancs van marcar tres gols més a la pròrroga que van permetre que el Madrid es coronés, per desena vegada, amb el títol de la màxima competició europea.

Carlo Ancelotti, entrenador del Reial Madrid | Europa Press
Carlo Ancelotti, entrenador del Reial Madrid | Europa Press

La quarta Champions d’Ancelotti

Finalment, la darrera Champions que ha alçat Carlo Ancelotti com a entrenador va arribar l’any 2022. Set temporades després que el tècnic italià marxés del club blanc, Carlo Ancelotti va tornar al Madrid per a succeir Zinedine Zidane a les banquetes, en la qual seria la seva segona etapa com a entrenador del club blanc. En aquesta ocasió, el Madrid va fer una competició esplèndida eliminant clubs d’altíssim i completant remuntades com la del París Saint-Germain o la del Manchester City. Finalment, Carlo Ancelotti va tornar a proclamar campió d’Europa el Reial Madrid després de superar el Levepool FC a la final per un gol a zero. Amb aquell partit, Carlo Ancelotti es va proclamar com el primer entrenador de la història en alçar quatre vegades la UEFA Champions League.



Més notícies
Cristiano Ronaldo, amb la seva quarta Pilota d'Or | Real Madrid CF
Quantes Pilotes d’Or ha guanyat Cristiano Ronaldo
Notícia: Quantes Pilotes d’Or ha guanyat Cristiano Ronaldo
Comparteix
El jugador portuguès és el segon que més vegades ha guanyat el premi al millor futbolista del món amb un total de cinc
Dani Alves, jugador brasiler de futbol | Europa Press
Quants títols ha guanyat Dani Alves i quins són
Notícia: Quants títols ha guanyat Dani Alves i quins són
Comparteix
Dani Alves ha guanyat un total de 44 títols durant la seva trajectòria professional
Leo Messi, amb la Pilota d'Or de 2021 | Europa Press
Quantes Pilotes d’Or ha guanyat Leo Messi
Notícia: Quantes Pilotes d’Or ha guanyat Leo Messi
Comparteix
El jugador argentí és qui més vegades ha guanyat el premi al millor futbolista del món amb un total de set
Cristiano Ronaldo, amb quatre dels seus fills i Georgina | @cristiano
Quants fills té Cristiano Ronaldo i qui són
Notícia: Quants fills té Cristiano Ronaldo i qui són
Comparteix
El futbolista portuguès ha comunicat recentment el naixement de la seva cinquena filla i la mort del seu bessó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa