Els Països Baixos avancen a quarts de final amb un Memphis decisiu (3-1)

Els Països Baixos són la primera selecció classificada per als quarts de final del Mundial de Qatar. Els homes de Louis Van Gaal han protagonitzat un partit molt seriós, minimitzant les fortaleses dels Estats Units i mostrant-se molt efectius a les dues àrees. Memphis Depay ha estat brillant: ha governat el joc oranje i ha obert la llauna, amb un gran gol deu minuts després de l’inici del partit. Una diana que l’ha convertit en el segon màxim golejador del seu país en solitari, superant a Klaas-Jan Huntelaar, amb qui estava empatat. Abans del descans, Daley Blind ha augmentat la diferència per gairebé certificar la victòria dels neerlandesos. A la represa, els holandesos no patien per conservar el resultat, però a poc menys d’un quart d’hora per al final, Haji Wright ha retallat diferències amb una rematada molt poc estètica. Finalment, Dumfries ha culminat el seu gran partit amb el tercer gol, certificant la classificació del seu equip.

Els oranje mostren eficàcia a la primera part

El partit ha començat amb els Estats Units més endollat: al minut 2, Christian Pulisic ha tingut una bona ocasió per estrenar el marcador, però Andreas Noppert ha desviat el xut. Els nord-americans tenien la possessió, però amb una jugada elèctrica, Memphis ha avançat els holandesos, culminant una bona centrada de Denzel Dumfries al minut 10. El davanter del Barça ha quallat una primera part estel·lar, fent jugar l’equip i esdevenint decisiu amb el gol. Amb aquesta diana, el blaugrana suma 43 gols amb la seva selecció, esdevenint el segon màxim golejador de la història del país en solitari, només superat per Robin Van Persie, qui en va fer 50. Països Baixos s’ha tirat una mica endarrere i gairebé ho aprofita Timothy Weah per empatar, però Noppert ha aturat. A la darrera jugada de la primera meitat, Blind ha rebut una nova assistència de Dumfries per fer el segon i deixar l’eliminatòria encarrilada.

Frenkie de Jong, amb els Països Baixos | Europa Press

Els Estats Units s’han acostat al final, però Dumfries ha decidit

La segona meitat ha començat com la primera, amb intensitat i ocasions de gol. Cody Gakpo ha refusat sobre la línia de gol una rematada del central nord-americà Tim Ream, que hauria retallat diferències. A la següent jugada, Memphis ha estat a punt d’augmentar la distància, però Matt Turner ha aturat amb encert. A partir d’aquí, el combinat taronja s’ha limitat a conservar el resultat, tot i que ha tingut oportunitats per ampliar diferències. Memphis ha tingut una gran oportunitat, però Turner ha atrapat la seva rematada de cap. Al minut 76, Wright ha rematat amb el taló una centrada de Pulisic i la pilota s’ha colat a la porteria, posant el 2 a 1 al marcador. El cop de sort ha esperonat els nord-americans, però al minut 81, Dumfries ha culminat un partit immillorable amb un gol que certificava la classificació.