Món Esport
El Barça respira: Araujo s’acomiada del Mundial sense haver-hi jugat

L’últim dia de l’última jornada de la fase de grups ha estat molt frenètica. Dona lloc a moltes possibles conclusions. En clau del Futbol Club Barcelona, però, hi ha una molt òbvia. L’eliminació prematura i inesperada de l’Uruguai ha suposat que el defensa blaugrana Ronald Araujo s’ha acomiadat del Mundial de Qatar sense haver disputat cap minut. La seva participació s’ha reduit, doncs, a fer pinya i a intentar arribar a unes eliminatòries que finalment no podrà jugar.

Ronald Araujo, en un entrenament amb Uruguai | @Uruguay
Ronald Araujo, en un entrenament amb Uruguai | @Uruguay

S’acaba el serial d’Araujo

S’acaba, doncs, un serial que ha durat mesos. Tot va començar amb la seva lesió. En l’aturada de seleccions del passat mes de setembre, Araujo va ser titular en un Uruguai-Iran fatídic. En l’inici del matx, va haver-se de retirar. Fetes les proves mèdiques, el Barça va comunicar que el jugador tenia una lesió al tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta. Era greu. Per tant, a partir d’això, va sorgir el clàssic dilema: operació o no?

Després de parlar amb veus autoritzades, Araujo va optar per passar pel quiròfan. Això va significar que afrontava un temps de recuperació llarg, d’aproximadament tres mesos. En primera instància, tot feia indicar que la seva participació al Mundial era impossible. Per aquest motiu, va rebre una onada d’insults i crítiques per part d’un sector de l’afició celeste, i això el va obligar a compartir un comunicat per explicar-se.

Van passar les setmanes, i la recuperació del jugador anava sobre rodes. Tant va ser així, que va aparèixer una opció remota que acabés formant part de la convocatòria de Diego Alonso per al Mundial. Després de moltes especulacions, Xavi Hernández, en la roda de premsa del dia de la festa de Gerard Piqué, ho va confirmar: “Hem parlat amb Diego Alonso i podria ser bo per al jugador acompanyar la selecció al Mundial”.

Aquí, doncs, s’obria un escenari en el qual Araujo podia acudir a Qatar, si bé fer-ho sense participar en els partits. Més aviat, per tenir l’experiència de formar part de la concentració uruguaiana. Tot i això, la recuperació va continuar evolucionant de forma positiva. Llavors, a principis del mes de novembre va viatjar a Doha per començar a preparar-se físicament. Ho va fer acompanyat d’un fisioterapeuta del Barça. S’havia obert un nou escenari: Araujo podia arribar a estar preparat per disputar unes hipotètiques eliminatòries, sempre i quan l’Uruguai passés la fase de grups.

Una setmana després del viatge del jugador a Qatar, les xarxes socials de la selecció uruguaiana va compartir un vídeo en el qual apareixia Araujo ja fent entrenaments a la gespa. Evidentment sense la intensitat amb la qual entrenen els jugadors que estan bé del tot, però no deixava de ser un gran avançament. A més, Diego Alonso, en una roda de premsa, va assegurar que “notem que cada dia treballa millor. El que ens dirà en quin moment estarà disponible per a jugar és el seu cos. De moment està evolucionant bé i estem molt contents amb ell”.

Després, el preparador físic de l’Uruguai (i també de l’Atlètic de Madrid), el Profe Ortega, va deixar clar que mai no arriscarien. Però aquesta frase no va calmar un Barça preocupat. Un Barça que temia que Araujo acabés arriscant i jugant sense estar al 100%. Fa pocs dies, quan l’Uruguai ja estava en una situació esportiva límit en el seu grup del Mundial, Laporta va declarar que “volem que no es forci el jugador a que recaigui d’una lesió. El jugador i la selecció van acceptar les condicions. Està entrenant i esperem que siguin prudents, que prevalgui la salut del jugador. Si hi ha un mínim risc, que no jugui. Ell és conscient d’aquesta situació”.

I això va rebre una resposta del mateix Diego Alonso: “L’acord que teníem és contrari al que diu el president del Barça. Quan el jugador estigui apte jugarà. Que Araujo jugui sempre dependrà de mi en primer lloc, i de l’acord que vam fer amb el Barça. Quan tinga l’alta el jugador estarà disponible i si hi ha un desacord ho decidirà un tercer. Aquest és l’acord. El jugador segueix en recuperació i quan estigui apte hi participarà”.

Finalment, però, amb l’Uruguai eliminada, Araujo tornarà a Barcelona trist però sense haver jugat cap minut. Evidentment el club no pot celebrar que un jugador s’acomiadi d’una competició tan important com la Copa del Món, però, alhora, la fita de Corea del Sud ha acabat provocant que s’acabi aquest serial. Com la resta de jugadors mundialistes, s’espera que Araujo tingui unes vacances i que, a continuació, s’incorpori a la disciplina blaugrana amb un estat molt millor que el que tenia fa un mes. Araujo podria estar a to i al 100% de cara a la segona part de la temporada.



Més notícies
Jugadors sud-coreans celebren la classificació 'in extremis' als vuitens de final del Mundial 2022 | Europa Press
S’acaba la fase de grups mundialista més emocionant de la història
Notícia: S’acaba la fase de grups mundialista més emocionant de la història
Comparteix
Corea del Sud es classifica per als vuitens i deixa fora l'Uruguai a última hora i en una nova jornada trepidant
Ronald Araujo, en un entrenament amb Uruguai | @Uruguay
Nou conflicte entre el Barça i l’Uruguai per Araujo
Notícia: Nou conflicte entre el Barça i l’Uruguai per Araujo
Comparteix
Laporta ha demanat prudència i el seleccionador dels sud-americans l'ha contestat
Ronald Araujo, jugador del FC Barcelona | Europa Press
S’esclareix la situació d’Araujo amb l’Uruguai
Notícia: S’esclareix la situació d’Araujo amb l’Uruguai
Comparteix
L'uruguaià no va ser convocat pel primer partit de l'Uruguai i s'ha entrenat al marge dels seus companys
Ronald Araujo, jugador del FC Barcelona amb la selecció de l'Uruguai | @Uruguay
Araujo, entre el miracle i la temeritat
Notícia: Araujo, entre el miracle i la temeritat
Comparteix
El defensa del Barça i internacional amb l'Uruguai continua entrenant en solitari i és dubte pel primer partit del Mundial

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No volem inadaptats a Can Barça a desembre 02, 2022 | 21:17
    No volem inadaptats a Can Barça desembre 02, 2022 | 21:17
    Ja està aprenent català el senyor Araujo? O serà un inadaptat més de tants com hi ha a Can Barça?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa