Món Esport
VÍDEO | L’antiesportiu gest del madridista Fede Valverde amb un àrbitre

La trepidant última jornada de la fase de grups del Mundial de Qatar ha deixat un munt d’imatges icòniques. Les llàgrimes de Luis Suárez, les celebracions de Corea del Sud… però també hi ha hagut una que ha passat durant un partit. Durant el Ghana-Uruguai, concretament. Corria el minut 20 quan l’àrbitre de la contesa ha donat un penal als africans, molt discutit pels sud-americans. Doncs bé, després que André Ayew l’hagi fallat, l’uruguaià Fede Valverde, jugador del Reial Madrid, ha aprofitat per celebrar literalment a la cara del mateix àrbitre.

Ha estat una imatge surrealista. Això de celebrar gols o errades rivals sempre ha passat en el futbol, ja que és un esport molt passional, en el qual hi ha molt trash talking. Ha passat, però, entre jugadors rivals, després de discussions prèvies, per exemple. Recentment li va passar al jugador de l’Atlètic de Madrid Yannick Carrasco: va fallar un penal decisiu a la UEFA Champions League, i un rival ho va celebrar a la seva cara.

Tot i això, en aquest cas, Valverde ho ha fet amb el jutge del partit. Naturalment no l’ha agredit, i no s’aprecia cap insult en el vídeo. Però no deixa de ser un gest lleig, que no dignifica la seva grandesa a la gespa: la d’un jugador que està creixent setmana rere setmana. Ho ha fet perquè el penal ha estat rigorós, i discutit pel combinat campió del món en dos vegades.

Crítiques i lloances en les xarxes socials a Fede Valverde

Aquest gest ha estat molt comentat a les xarxes socials. Hi ha hagut usuaris i usuàries de Twitter que han aplaudit l’acció, atribuint-la al fet que juga amb molta passió i energia, però també hi ha qui s’ha mostrat incrèdul o directament ho ha criticat. Fins i tot hi ha algun aficionat del mateix Reial Madrid que ha criticat l’acció.

L’àrbitre ha optat per no expulsar ni amonestar el migcampista, però se l’ha jugat. Ha sigut així perquè no ha considerat que ha estat un menyspreu, però de vegades simples gestos són considerats com a tal. Cal tenir en compte que en aquell moment hi havia un empat al marcador, i quedava molt de partit per davant.

L’Uruguai, eliminada

Al final, malgrat la victòria de l’Uruguai a Ghana, gràcies a un doblet de De Arrascaeta, la victòria in extremis de Corea del Sud ha provocat que els sud-americans quedin eliminats a la fase de grups. Fede Valverde arribava al torneig com un tro, havent completat grans partits al Madrid, i a Qatar ha tingut bones accions, però no ha estat del tot regular, i els seus companys no l’han acabat d’acompanyar. Després d’aquest partit, i parlant de gestos amb àrbitres, el porter Fernando Muslera n’ha tingut un encara més exagerat i violent.



Més notícies
Jugadors sud-coreans celebren la classificació 'in extremis' als vuitens de final del Mundial 2022 | Europa Press
S’acaba la fase de grups mundialista més emocionant de la història
Notícia: S’acaba la fase de grups mundialista més emocionant de la història
Comparteix
Corea del Sud es classifica per als vuitens i deixa fora l'Uruguai a última hora i en una nova jornada trepidant
Ronald Araujo, jugador del Barça | Europa Press
El Barça respira: Araujo s’acomiada del Mundial sense haver-hi jugat
Notícia: El Barça respira: Araujo s’acomiada del Mundial sense haver-hi jugat
Comparteix
El central blaugrana encara no està recuperat, i Laporta temia que arrisqués en unes hipotètiques eliminatòries
Lewandowski i Mbappé, durant una entrega de premis | Globe Soccer Awards
Revelen una conversa secreta entre Mbappé i Lewandowski que ho canviava tot
Notícia: Revelen una conversa secreta entre Mbappé i Lewandowski que ho canviava tot
Comparteix
L'astre del París Saint-Germain va intentar convèncer el polonès de no fitxar pel Barça i anar al PSG
Frenkie de Jong, durant un PSG-Barça | Europa Press
Mbappé també va estar a punt de torpedejar el fitxatge de De Jong pel Barça
Notícia: Mbappé també va estar a punt de torpedejar el fitxatge de De Jong pel Barça
Comparteix
Segons Le Parisien, va fer el mateix fa tres anys amb el neerlandès que l'estiu passat amb Lewandowski

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa