Món Esport
Messi s’acosta a una xifra rècord contra Austràlia i supera Maradona

Leo Messi no es cansa mai de batre rècords i decidir partits. Amb la seva primera temporada al Paris Saint-Germain, molts ja el donaven per acabat. Doncs res més lluny de la realitat. L’astre de Rosario va assolir ahir una xifra històrica: 1000 partits com a professional del futbol (778 amb el Barça, 53 amb el PSG i 169 amb l’Argentina). Aquesta, però, no va ser l’única efemèride que va aconseguir ahir Messi sobre el terreny de joc. I és que gràcies al seu gol, que va contribuir a la victòria final, va superar l’etern Diego Armando Maradona en gols anotats al Mundial. Maradona en va fer vuit i el davanter del PSG, amb el d’ahir, el primer en fase d’eliminatòries, en duu nou. Només a un de distància hi ha Gabriel Batistuta. És a les mans de Messi entrar als llibres d’història per enèsima vegada i apropar, encara més, la seva selecció a la desitjada Copa del Món.

Messi supera Maradona i té Batistuta a tocar

Que Messi entri als llibres d’història no és notícia. Ho ha fet durant tota la seva carrera i ha convertit el que és extraordinari en quotidià. Ara bé, que superi Maradona en gols a un Mundial, és quelcom més rellevant. Amb el seu gol contra Austràlia, que va desencallar un partit que estava convertint-se en un atac i gol, va superar la xifra que el ‘Pelusa’ va assolir a les Copes del Món. A més, ho va fer en el seu partit número 1000 com a professional, casualitats de la vida. Al davant, només hi té el gran Batistuta, qui en va aconseguir deu. De segur, però, que l’excapità del Barça no pensa gens en aquest rècord i l’únic que vol és portar el Mundial cap a la seva terra. Passi el que passi, Messi està demostrant la immensa qualitat que encara conserva.

Leo Messi, celebrant el seu gol contra Austràlia | Europa Press
Leo Messi, celebrant el seu gol contra Austràlia | Europa Press

Caldrà millorar per enfrontar-se a Holanda

La selecció argentina genera més dubtes dels esperats. La prematura derrota contra l’Aràbia Saudita ja va fer veure que no es tractava d’un equip tan imparable com semblava. Les victòries contra Mèxic i Polònia van permetre recuperar la moral dels argentins, però el joc tampoc va acabar de ser brillant. Contra Austràia, amb el partit totalment controlat, un gol dels aussies va fer perillar el triomf i Emiliano Martínez va haver de salvar l’albiceleste. Lionel Scaloni ha de corregir aquesta facilitat que té l’equip per concedir ocasions si no vol patir de valent a la següent ronda. Al davant, uns Països Baixos que si han demostrat una cosa és efectivitat a les dues àrees. Una prova de foc per l’Argentina.



Més notícies
Leo Messi, celebrant el seu gol contra Austràlia | Europa Press
Messi exerceix de líder i condueix l’Argentina a la següent ronda (2-1)
Notícia: Messi exerceix de líder i condueix l’Argentina a la següent ronda (2-1)
Comparteix
L'albiceleste ha superat Austràlia amb nervis finals i s'enfrontarà als Països Baixos
Leo Messi, capità de l'Argentina | @argentina
Messi acosta l’Argentina als vuitens de final del Mundial (2-0)
Notícia: Messi acosta l’Argentina als vuitens de final del Mundial (2-0)
Comparteix
Els argentins superen a Mèxic i depenen d'ells mateixos per classificar-se
Julián Álvarez i Enzo Fernández celebren el 2-0 de l'Argentina contra Polònia | FIFA
La jove guàrdia argentina dona un cop sobre la taula contra Polònia (0-2)
Notícia: La jove guàrdia argentina dona un cop sobre la taula contra Polònia (0-2)
Comparteix
L''albiceleste' certifica el lideratge del seu grup al Mundial i se cita amb Austràlia als vuitens. Els de Lewandowski també passen, 'in extremis'
Memphis Depay, amb la selecció neerlandesa | Europa Press
Els Països Baixos avancen a quarts de final amb un Memphis decisiu (3-1)
Notícia: Els Països Baixos avancen a quarts de final amb un Memphis decisiu (3-1)
Comparteix
Denzel Dumfries ha estat l'home del partit, amb un gol i dues assistències

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa