Món Esport
La jove guàrdia argentina dona un cop sobre la taula contra Polònia (0-2)
  • CA

La selecció de l’Argentina ha vençut la de Polònia en l’última jornada de la fase de grups del Mundial. Els ha costat estrenar el marcador, ja que en la primera meitat, malgrat haver tingut moltes ocasions, el porter rival les ha aturat totes, amb un penal de Leo Messi inclòs. En la represa, però, Alexis Mac Allister no ha perdonat amb un bon xut, i Julián Álvarez ha sentenciat amb un golazoEls joves han donat la cara. I el seu equip ha fet els deures: ha acabat la primera fase com a primera de grup, després del malson inicial. La sorprenent Austràlia ja espera als vuitens.

La primera meitat ha estat literalment un monòleg de l’Argentina. Polònia ni tan sols ha ensumat la pilota. Sí ho ha fet Leo Messi que, un cop més, ha liderat el joc dels seus. L’astre ha baixat per iniciar jugades i n’ha acabat moltes. S’ha associat molt bé amb Ángel di María. Quan l’albiceleste s’ha adonat que els europeus no tenien cap argument al contraatac, amb Robert Lewandowski com a boia, ha jugat més relaxada.

I gràcies a aquesta relaxació, ha generat més ocasions de gol. Julián Álvarez, que ha guanyat la partida al davanter Lautaro Martínez, ha tingut la més clara. Un xut seu ha estat repelit per la defensa blanc-i-vermella sota pals, i en la rèplica el lateral Marcos Acuña ha rematat fora, per poc. Després, Di María ha estat molt a prop de convertir un gol olímpic. La tromba argentina començava a caure.

Szczęsny torna a ser l’heroi polonès

Tant ha estat així, que a la mitja hora de joc, en una centrada argentina, l’àrbitre Danny Makkelie ha concedit penal als sud-americans. Wojciech Szczęsny havia sortit per rebutjar la pilota i, en aquest llanci, ha impactat amb la cara de Messi. Molt rigurós. Un contacte més, que forma part del futbol. Però el col·legiat, amb la revisió al monitor del VAR, ha assenyalat el punt de penal. Ha xutat Messi i ha fallat Messi. O, millor dit, ha aturat Szczęsny.

El penal fallat de Messi contra Polònia | Europa Press
El penal fallat de Messi contra Polònia | Europa Press

El porter de la Juventus tornava a ser l’heroi polonès. Ja ho va ser contra l’Aràbia Saudita, quan va aturar un penal també en un moment clau del partit i, en menor mesura, contra Mèxic. L’empat s’explicava per la seva grandesa, per la concentració de la seva defensa i, tot sigui dit, perquè l’Argentina, malgrat haver signat moltes ocasions de cara a les estadístiques, no estava jugant amb la velocitat de creuer que tenen les seleccions que sí que són candidates a guanyar el Mundial.

Els joves de l’Argentina es reivindiquen en la segona meitat

Però el descans ha sorgit efecte. Han sortit amb les idees molt més clares. Als trenta segons, Nahuel Molina i Di María han fet una bona paret, que el lateral dret ha succeït amb una passada sublim cap a l’interior de l’àrea. I allà hi era Mac Allister, que ha fet una passada al pal perquè la pilota acabés abraçant les xarxes de la porteria. Aquest cop Szczęsny no hi tenia res a fer. 0-1 i molta més calma.

Amb l’excepció d’una ocasió polonesa, que ha estat l’única, amb d’un bon cop de cap del gegant davanter Kamil Glik, a partir d’aquesta anotació de Mac Allister ha començat un nou partit. Un més tranquil, propi de diumenge a la tarda al parc de Palermo a Buenos Aires. A l’estil patxanga amb choripán i fernet. L’únic que es mantenia intens era Messi, que es volia reivindicar després del penal fallat.

Gran societat Enzo Fernández-Julián Álvarez

Finalment, els qui s’han acabat reivindicant de valent han estat les perles de la plantilla argentina. Enmig de la monotonia del segon temps, l’Argentina ha trenat una bona possessió que Julián Álvarez ha culminat amb un gran gol. Ha recollit la pilota el jove migcampista Enzo Fernández i ha cedit per al pupil de Pep Guardiola al Manchester City. Gran control i millor definició: a l’escaire de Szczęsny. L’aranya ha picat. I Polònia ha claudicat, per no comprometre la seva classificació.

Julián Álvarez, marcant el 2-0 d'Argentina contra Polònia | Europa Press
Julián Álvarez, marcant el 2-0 d’Argentina contra Polònia | Europa Press

Amb aquesta victòria celeste y blancas’ha confirmat el seu encreuament als vuitens de final. Eliminatòria contra una sòlida Austràlia. També s’ha confirmat que a aquesta Argentina li falta un parell de marxes més per poder aspirar a fer alguna cosa important. I, el més positiu, s’ha confirmat que hi ha una nòmina de joves jugadors molt fiable. L’Argentina està en les mans de Messi, però també en les de Julián Álvarez, Enzo Fernández o Mac Allister.



Més notícies
Jugadors d'Austràlia celebren el gol de Matthew Leckie contra Dinamarca | Europa Press
Austràlia accedeix als vuitens i deixa eliminat un jugador del Barça
Notícia: Austràlia accedeix als vuitens i deixa eliminat un jugador del Barça
Comparteix
La Dinamarca de Christensen queda fora, i els ocèanics seran el rival de l'Argentina en la següent ronda del Mundial
Un espontani salta amb una bandera palestina a la gespa de l'estadi que ha acollit el Tunísia-França en el Mundial de Qatar | Europa Press
El gran assenyalat absent del Mundial de Qatar
Notícia: El gran assenyalat absent del Mundial de Qatar
Comparteix
Un espontani reivindica la llibertat de Palestina i molta gent ha boicotejat Israel en la cita qatariana
Leo Messi, capità de l'Argentina | @argentina
Messi acosta l’Argentina als vuitens de final del Mundial (2-0)
Notícia: Messi acosta l’Argentina als vuitens de final del Mundial (2-0)
Comparteix
Els argentins superen a Mèxic i depenen d'ells mateixos per classificar-se
Leo Messi, durant el partit contra l'Aràbia Saudita | @Argentina
Sorpresa absoluta i decepció total de l’Argentina de Messi al Mundial (1-2)
Notícia: Sorpresa absoluta i decepció total de l’Argentina de Messi al Mundial (1-2)
Comparteix
L'Aràbia Saudita ha derrotat una de les seleccions favorites en un partit que passarà a la història de les Copes del Món

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa