Món Esport
Messi exerceix de líder i condueix l’Argentina a la següent ronda (2-1)

Leo Messi ha pogut celebrar el seu partit número mil com a professional amb la classificació de l’Argentina a quarts de final del Mundial de Qatar. L’astre de Rosario complia avui aquesta fita històrica i ha guiat la seva selecció a la següent ronda. Julián Álvarez ha tornat a ser l’home més avançat i Lionel Scaloni ha escollit el ‘Papu’ Gómez per substituir el lesionat Ángel Di María. Després de 30 minuts insípids, Messi s’ha encarregat d’inaugurar el marcador amb un xut ras, impossible per a Matt Ryan. Amb aquesta diana, l’ex del Barça ja en duu nou a la Copa del Món i s’ha convertit en el segon màxim golejador de l’albiceleste a la història dels Mundials, superant l’etern Diego Armando Maradona. Al davant només té Gabriel Batistuta, qui en va fer deu. A la segona meitat, Scaloni ha introduït un central més per evitar sorpreses i una errada descomunal de Ryan ha permès que Álvarez fes el segon gol i donés tranquil·litat als sud-americans. Quan tot semblava definit, Charles Goodwin ha xutat des de lluny i, de forma gairebé inexplicable i després d’un rebot, l’esfèrica ha entrat a la porteria. La por ha entrat al cos dels argentins i han patit per conservar el triomf. L’Argentina es veurà les cares amb els Països Baixos als quarts de final.

Messi resol una primera meitat soporífera

A la primera part, els argentins han gaudit totalment de la possessió de pilota, tocant de banda a banda, amb Leo Messi com a referència per iniciar les jugades ofensives. Ara bé, les accions de perill han brillat per la seva absència. Potser l’excessiva por a encaixar o la poca presència ofensiva d’Austràlia han provocat uns primers 30 minuts insulsos, amb moltes aturades i joc al mig del camp. L’Argentina no ha aconseguit xutar a porteria, fins que al minut 35, Messi ha agafat una pilota dins l’àrea per batre Ryan amb un xut ras pel pal dret. Els argentins s’han conformat a arribar al descans amb l’avantatge mínim i els australians no han pogut inquietar la porteria d’Emiliano Martínez. Amb l’1 a 0, s’ha arribat al descans.

Leo Messi i Aaron Mooy, durant l'Argentina-Austràlia | Europa Press
Leo Messi i Aaron Mooy, durant l’Argentina-Austràlia | Europa Press

L’Argentina conserva la victòria amb patiment final

A la represa, Scaloni ha decidit donar entrada a Lisandro Martínez en detriment del ‘Papu’, per reforçar la defensa amb una línia de tres centrals. Els australians no han aconseguit generar perill en els primers compassos i, al minut 57, “la araña” Álvarez li ha robat la cartera al porter australià per fer el segon gol del matx. La diana ha donat tranquil·litat a l’albiceleste i ha jugat gairebé a plaer fins que, al minut 76, Goodwin ha xutat des de lluny i la pilota s’ha colat a la porteria del ‘Dibu’ Martínez, després de rebotar en un jugador australià. Poc després, Aziz Behich ha estat a punt d’empatar el matx, però Lisandro ha salvat miraculosament el gol. Lautaro Martínez ha tingut dues clares ocasions per sentenciar, però ha fallat. A la darrera acció, Kuol ha pogut enviar el matx a la pròrroga, però el ‘Dibu’ ha aturat. Amb més patiment de l’esperat, l’Argentina ha mantingut el triomf i serà a quarts de final.



Més notícies
Ciro Messi, amb els seus pares | @leomessi
El fill petit de Messi ‘prediu’ el pròxim resultat de la selecció argentina
Notícia: El fill petit de Messi ‘prediu’ el pròxim resultat de la selecció argentina
Comparteix
Ciro Messi s'ha fet viral a les xarxes amb una imatge on apareix un possible resultat de l'Argentina
Leo Messi es lamenta durant el Polònia-Argentina | Europa Press
Messi se sincera sobre el penal fallat que podria haver condemnat Argentina
Notícia: Messi se sincera sobre el penal fallat que podria haver condemnat Argentina
Comparteix
El davanter argentí ha posat la seva selecció en un compromís en el partit contra Polònia
Julián Álvarez i Enzo Fernández celebren el 2-0 de l'Argentina contra Polònia | FIFA
La jove guàrdia argentina dona un cop sobre la taula contra Polònia (0-2)
Notícia: La jove guàrdia argentina dona un cop sobre la taula contra Polònia (0-2)
Comparteix
L''albiceleste' certifica el lideratge del seu grup al Mundial i se cita amb Austràlia als vuitens. Els de Lewandowski també passen, 'in extremis'
Aficionats argentins, a les graderies de l'estadi | Europa Press
Lamentables baralles dins l’estadi entre aficionats argentins i mexicans
Notícia: Lamentables baralles dins l’estadi entre aficionats argentins i mexicans
Comparteix
La festa del futbol es va veure tacada per baralles entre energúmens a la graderia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa