Món Esport
El capità d’Anglaterra lluirà els colors de la bandera LGTBIQ+ a Qatar

Harry Kane, jugador del Tottenham Hotspur i capità de la selecció anglesa de futbol masculí, farà un enorme acte de protesta durant el polèmic Mundial que se celebrarà entre els mesos de novembre i desembre a Qatar. Tenint en compte la nul·la tolerància que té el règim d’aquest país vers el col·lectiu LGTBIQ+, el davanter lluirà els colors de l’arc de Sant Martí al seu braçalet. Una mesura que hi ha qui considera insuficient, però que tindrà molta repercussió.

Tant és així, que el jugador podria rebre sancions com a conseqüència d’aquest acte. Això sí, mentre que mitjans anglesos han anticipat la notícia en qüestió, també han informat que la Football Association (FA), que és la federació anglesa de futbol, se’n faria càrrec.

D’altra banda, cal remarcar que, si bé Kane serà l’ambaixador d’aquesta particular protesta, no en serà l’únic. La protesta està conduïda concretament per la plataforma One Love. I a banda d’Anglaterra, s’espera que també facin actes similars la resta de seleccions que formen part de One Love: les de Països Baixos, Bèlgica, Suècia, França, Alemània, Suïssa i Gal·les. A més, cal tenir en compte que Dinamarca també farà una acció, promoguda per la marca Hummel.

Harry Kane marca un gol contra Alemània, lluint el braçalet de One Love | Europa Press

Tornant al cas de Kane, recentment ja ha lluit el braçalet en qüestió. Per exemple, ho ha fet en un partit contra precisament els alemanys. Després de la contesa, que va acabar amb un empat a tres, el capità va reivindicar que “portar el braçalet en nom dels nostres equips enviarà un missatge clar quan tothom estigui mirant-nos”.

El Mundial de Qatar va demanar “respecte” als aficionats homosexuals

Aquesta protesta no és en va. Més enllà de la il·legalitat aplicada vers l’homosexualitat al país del golf aràbic, recentment, Nasser Al-Khater, director executiu del comitè organitzador del Mundial, va ser preguntat sobre com es traslladaria aquesta qüestió al certamen esportiu, tenint en compte que hi assistirà molta gent d’arreu del món i, per tant, de països on lògicament l’homosexualitat és vista com quelcom normal. La seva resposta va ser nefasta.

Qatar és molt més modest i conservador, i això és el que demanem als fans que respectin. Estem segurs que ho respectaran. Nosaltres respectem cultures diferents. Això no és una cosa peculiar de Qatar o d’un país àrab. Molts països del món són força conservadors. Crec que la percepció que es té que les persones no se senten segures aquí és incerta. El matrimoni homosexual no és legal a Qatar, com tampoc ho és a altres països del món”. D’aquesta manera, va demanar que els aficionats homosexuals que puguin acudir als estadis de Qatar “respectin” una llei deplorable.



Més notícies
Christian Eriksen i Kasper Schmeichel, jugadors danesos | Europa Press
La contundent protesta que farà la selecció danesa al Mundial de Qatar
Notícia: La contundent protesta que farà la selecció danesa al Mundial de Qatar
Comparteix
La seva marca ha atenuat l'escut i el logotip de les samarretes que vestiran
Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG | Europa Press
El president del PSG es veu immers en un escàndol sense precedents
Notícia: El president del PSG es veu immers en un escàndol sense precedents
Comparteix
Nasser Al-Khelaïfi hauria aconseguit posar un empresari francès a la presó que tenia informacions molt sensibles sobre el Mundial de Qatar
Lise Klaveness, presidenta de la Federació de Futbol de Noruega | Europa Press
Noruega aviva el boicot al Mundial del Qatar en el congrés de la FIFA
Notícia: Noruega aviva el boicot al Mundial del Qatar en el congrés de la FIFA
Comparteix
La presidenta de la federació del país escandinau lamenta, entre altres coses, les "condicions inacceptables" en les quals el torneig va ser concedit
Paola Schietekat, durant un partit de futbol a Mèxic | @paola7kat
Mundial de Qatar: denuncia un abús sexual i la condemnen a cent fuetades
Notícia: Mundial de Qatar: denuncia un abús sexual i la condemnen a cent fuetades
Comparteix
La víctima és Paola Schietekat, una dona mexicana que va acudir al país qatarià per treballar en l'organització de la competició

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a octubre 12, 2022 | 23:00
    Joan octubre 12, 2022 | 23:00
    Si tothom fa politica al final acabarem amb tots els equips duent pancarta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa