Mbappé i un Giroud de rècord guien França a quarts de final (3-1)

La selecció francesa és una de les principals candidates a aixecar la Copa del Món. No només per ser la vigent campiona, sinó perquè continua transmetent un nivell en atac gairebé inabastable. I tenen a Kylian Mbappé, jugador absolutament diferencial. Avui, davant una Polònia més ofensiva de l’habitual, els bleus han guanyat amb solvència i determinació, amb un avantatge que encara hauria pogut ser superior. Olivier Giroud ha estat l’autor del primer gol del matx, resolent amb qualitat una bona passada de Kylian Mbappé. Amb aquesta diana, el davanter del Milà s’ha convertit en el màxim golejador històric de la selecció francesa. Els polonesos ho han intentat i aquesta vegada Robert Lewandowski no s’ha sentit tant sol en atac, però no han trobat la manera de perforar la porteria d’Hugo Lloris. Mbappé ha fet el segon a passada d’Ousmane Dembélé i, just abans del final, ell mateix ha sentenciat amb un golàs. Lewandowski ha pogut maquillar el resultat des del punt de penal, amb el temps ja esgotat. França ja espera rival: Anglaterra o el Senegal.

Polònia perdona i França s’avança

A la primera meitat, Czeslaw Michniewicz ha fet cas a les crítiques que ha rebut des del seu país, perquè s’ha vist una Polònia molt menys reactiva que en anteriors partits. Els polonesos no han renunciat a l’atac i, durant la primera mitja hora de joc, han jugat de tu a tu a França, inclús prenent-li la pilota per moments. Lewandowski ha pogut obrir la llauna amb un xut llunyà amb la cama esquerra, però l’esfèrica ha sortit desviada. Més tard, el davanter del Barça ha estavellat una falta perillosa a la tanca defensiva. Ara bé, és evident que la qualitat tècnica dels francesos és infinitament superior. Olivier Giroud ha tingut una ocasió immillorable per marcar, però no ha pogut rematar amb encert una passada massa forta de Dembélé. Al minut 37, Polònia ha tingut l’ocasió més clara de la primera part: fins a tres xuts dins l’àrea que entre Hugo Lloris i Raphael Varane han aturat. Els polonesos han lamentat l’oportunitat fallada i és que just abans del descans, Giroud ha avançat els bleus, culminant una assistència de Mbappé. Amb aquesta diana, l’ex de l’Arsenal ha superat Thierry Henry i ja és el màxim golejador de la història de la selecció francesa.

Robert Lewandowski, durant el França-Polònia | Europa Press

Mbappé no dona opció als polonesos, però Lewandowski maquilla

A la segona meitat, el domini francès ha sigut absolut, però no han aconseguit augmentar la distància fins al minut 75. L’àrbitre ha anul·lat el segon gol de Giroud, després d’assenyalar una rigorosa falta de Varane sobre Sczcesny. Mbappé ho ha intentat en diverses ocasions, fins que ha rebut una passada de Dembélé a la frontal de l’àrea i ha afusellat la porteria polonesa. Al minut 90, Mbappé ha tornat a marcar amb un golàs, trobant l’esquadra esquerra de Sczcesny. França ha presentat una seriosa candidatura per revalidar títol. Polònia ha pogut maquillar el resultat gràcies a Lewandowski, qui ha transformat un penal al darrer instant de partit, però ha hagut de resignar-se amb haver arribat a vuitens de final.

Mario Ferri, l'activista italià que va irrompre al Portugal-Uruguai | Europa Press