Món Esport
Villar i Sánchez Arminio, imputats pel cas Soule del fill de Negreira

Després que la Fiscalia Anticorrupció hagi assumit la causa Negreira, s’obre la via perquè l’Audiència Nacional controli la causa en un futur pròxim. Això seria a través del cas Soule, del qual tot just hi ha hagut novetats. Aquest matí, la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha ordenat al jutge instructor del cas Soule, que investiga les irregularitats a l’anterior Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que prengui declaració en qualitat d’investigats a l’expresident Ángel María Villar i els qui en van ser president del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) Victoriano Sánchez Arminio i secretari general Raúl Massó pel presumpte desviament de fons de gairebé vuit milions d’euros.

L’operació Soule és una presumpta trama de corrupció al futbol en la qual està implicat Javier Enríquez, fill de l’exvicepresident del CTA José María Enríquez Negreira. El pare era propietari de l’empresa DASNIL 95 i el fill l’administrador. Aquesta empresa és la que va rebre els pagaments de gairebé set milions d’euros del Futbol Club Barcelona, els quals estan sent invesigats en el cas Negreira. Pel que fa a Soule, s’investiga Javier Enríquez i altres dirigents de la RFEF per presumptes delictes d’administració deslleial, apropiació indeguda, estafa, malversació de fons públics, falsedat documental, corrupció entre particulars i delictes fiscals. En el cas Soule, la RFEF també hauria fet pagaments sospitosos a la família d’Enríquez Negreira.

Villar, Sánchez Arminio i Massó, imputats pel cas Soule

Segons la interlocutòria, a la qual ha tingut accés Món Esport, els magistrats de la Secció Segona estimen parcialment el recurs interposat per LaLiga que va recórrer la interlocutòria del jutge instructor Alejandro Abascal en què acordava prorrogar tres mesos la investigació i va rebutjar la sol·licitud de citar-los com a investigats, entre altres raons, perquè ja havien declarat testimonis. En la resolució també es desestima que RFEF sigui imputada, de moment, a la vista de com evolucionin les declaracions dels nous investigats.

LaLiga denunciava que de les diligències fins ara practicades es pot interpretar l’existència d’un nodrit volum de pagaments manifestament aliens a les finalitats convencionals que la Lliga Nacional de Futbol Professional aportava a la Federació. Uns fons que provenien del document “acord arbitral referent a l’aplicació del possible romanent generat a conseqüència dels fons transmesos per la LNFP a la RFEF”. Per cert, un document que segons els denunciants hauria estat pactat per “persones sense cap atribució ni cap competència per a ells”.

Una actuació que es va fer, diu LaLiga, a l’esquena, de manera que els que eren, a la data dels fets, president i secretari del CTA van prestar la seva conformitat i van ordenar el pagament d’una sèrie de factures, amb fons de la LNFP, de “despeses completament alienes al futbol professional, alterant així el destí dels fons lliurats per la LNFP a la RFEF, quan aquests eren subordinats del president d’aquesta última, qui es va beneficiar il·lícitament d’aquests fons, per la qual cosa s’interessa que es declari la condició de responsable civil subsidiària de la RFEF”.



Més notícies
La Fiscalia Anticorrupció, en una imatge d'arxiu | Europa Press
La Fiscalia Anticorrupció assumeix la investigació del cas Negreira
Notícia: La Fiscalia Anticorrupció assumeix la investigació del cas Negreira
Comparteix
Pas de gegant del ministeri públic en relació amb el cas del Barça i els àrbitres
Joan Laporta i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Notícia: El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Comparteix
El Consell Superior d'Esports segueix el camí iniciat pel Madrid i es personarà com a acusació particular
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Rosell i Bartomeu asseguren en privat que Negreira feia xantatge al Barça
Notícia: Rosell i Bartomeu asseguren en privat que Negreira feia xantatge al Barça
Comparteix
Segons el diari El Mundo, els dos expresidents haurien donat explicacions del cas en cercles interns
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Tebas ataca el Barça i acusa Laporta de “victimista” pel cas Negreira
Notícia: Tebas ataca el Barça i acusa Laporta de “victimista” pel cas Negreira
Comparteix
El president de LaLiga ha tornat a atacar el Barça en unes noves declaracions poc prudents

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ui quina pudor de merda bruta! a març 14, 2023 | 17:22
    Ui quina pudor de merda bruta! març 14, 2023 | 17:22
    Heu vist aquest Villar que tant ens odiava, que tant ens va fer patir, no és altra cosa que un corrupte? Déu meu i culpen al Barça, ui quanta brutícia sortirà. Sabeu que crec que fins i tot caurà Florentino? Tant de bo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa