Món Esport
Rosell i Bartomeu asseguren en privat que Negreira feia xantatge al Barça

A poc a poc van apareixent relats que aporten una mica de llum entre tota la foscor del cas Negreira. Si el Futbol Club Barcelona va comprar el vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) per ser afavorit, per què va perdre Lligues durant aquesta etapa (2001-2018) per errors arbitrals? Per què es feien factures i quin contingut tenien els suposats informes que s’entregaven a canvi d’aquests pagaments? Per què el vicepresident del CTA va rebre uns set milions d’euros del Barça durant uns vint anys i ningú se n’ha adonat fins ara? Per què no apareix ningú del club per donar explicacions convincents? Enmig de totes aquestes preguntes, algunes informacions aporten petites respostes que encaixen amb els fets provats i ajuden a entendre algunes coses.

Filtren converses entre Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i els seus exdirectius al Barça sobre el cas Negreira

El diari El Mundo assegura ara que dos dels expresidents del Barça implicats en el cas Negreira, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, han donat explicacions entre els directius que els va acompanyar durant els seus mandats. Aquest mitjà afirma que era un cas molt secret dins del club, que gairebé només coneixien els presidents i que per això hi ha directius de l’època que demanen saber què va passar exactament. En aquest sentit, El Mundo diu que Rosell i Bartomeu han explicat en privat en cercles interns que Negreira feia xantatge al Barça i que els pagaments servien per protegir-se: “Li pagàvem en defensa pròpia”.

Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, en una imatge d’arxiu | Europa Press

D’aquesta manera, els dos expresidents haurien acusat el CTA o alguns dels seus representants d’obligar-los a pagar a canvi de tenir garantit un tracte igualitari per part dels àrbitres, sobretot en relació amb el Reial Madrid. A més a més, Rosell i Bartomeu també haurien explicat en privat que el Barça no era l’únic club que es trobava immers en aquest assumpte. En qualsevol cas, seria un assumpte greu, però explicaria, per exemple, per què l’equip culer no rebia un tracte de favor manifest en els partits mentre estava pagant a Negreira.



Més notícies
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Tebas ataca el Barça i acusa Laporta de “victimista” pel cas Negreira
Notícia: Tebas ataca el Barça i acusa Laporta de “victimista” pel cas Negreira
Comparteix
El president de LaLiga ha tornat a atacar el Barça en unes noves declaracions poc prudents
Ernesto Valverde i Luis Enrique, en arxiu | FC Barcelona
La Fiscalia cita Luis Enrique i Valverde per testificar en el cas Negreira
Notícia: La Fiscalia cita Luis Enrique i Valverde per testificar en el cas Negreira
Comparteix
L'òrgan constitucional pretén que parlin sobre els presumptes informes arbitrals que ha rebut el Barça els últims anys, segons El País
Joan Laporta i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Notícia: El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Comparteix
El Consell Superior d'Esports segueix el camí iniciat pel Madrid i es personarà com a acusació particular
Xavi Hernández, a San Mamés | Europa Press
Xavi defensa el Barça amb contundència pel cas Negreira
Notícia: Xavi defensa el Barça amb contundència pel cas Negreira
Comparteix
"Jutjar abans de temps no és bo per a la societat", ha afirmat l'entrenador blaugrana després del partit contra l'Athletic Club

Comentaris

  1. Icona del comentari de: hui a març 14, 2023 | 11:29
    hui març 14, 2023 | 11:29
    Això de que no rebia un tracte de favor manifest deu ser opinió del redactor no? perquè vaja als grans sempre se'ls afavoreix.Ni un penal en contra durant més de 1 temporada no els hi van pitar.
    • Icona del comentari de: Toni Martínez a març 14, 2023 | 14:24
      Toni Martínez març 14, 2023 | 14:24
      Però saps el que dius?
  2. Icona del comentari de: JordiP a març 14, 2023 | 11:50
    JordiP març 14, 2023 | 11:50
    Aquesta és exactament la definició del modus operandi dels gangs de Chicago. Extorsió, protecció, xantatge, amenaça. Segur que hi ha més clubs que van patir un tracte similar pel gang Negreira. I segur que la gran majoria, per no dir tots, no hauran estat tan pardalets com el Barça de efectuar els pagaments en "blanc" i consignant-los en la comptabilitat oficial. La investigació s'hauria de centrar en el gang Negreira, no en el Barça. Els "serveis" de Negreira eren un autèntic timo. I, on han anat a parar els diners munyits al Barça i els altres (possibles) víctimes? Al vicis (o inversions) d'en Negreira i la seva família? A col·legues, còmplices i amics? Set milions son molts milions i mereixen una investigació de veritat. Sobre tot a la vista del migrat fruit obtingut de les actuacions arbitrals pel Barça.
  3. Icona del comentari de: buff a març 14, 2023 | 12:13
    buff març 14, 2023 | 12:13
    el rosell i el bartomeu, tots dos titelles del grupo godo, son dos personatges gens de fiar, no tenen aigua clara. Han arruïnat el club, econòmicament i sobretot socialment, el que han arribar a fer no té nom, com fer pagar les seves irresponsabilitats al propi club, en el cas del fixatge Neymar, i ara tot això

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa