Món Esport
La Fiscalia cita Luis Enrique i Valverde per testificar en el cas Negreira

La Fiscalia citarà els exentrenadors del Futbol Club Barcelona Luis Enrique i Ernesto Valverde perquè testifiquin en el cas Negreira. Tal com ha informat el diari El País, l’òrgan constitucional de l’Estat demanarà que tots dos compareguin per explicar l’existència dels presumptes informes sobre àrbitres que l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira i el seu fill haurien emès al club blaugrana durant els anys que va rebre el famós sou, que comprenen les etapes de l’asturià i l’extremeny.

Valverde ja ha negat conèixer els informes arbitrals

Tot i que la Fiscalia els hagi citat per aquest motiu, cal recordar que un d’ells ja s’ha pronunciat públicament al respecte. En una roda de premsa d’aquesta temporada, i ja com a entrenador de l’Athletic Club, Valverde va negar conèixer aquells informes: “No tenia ni idea de tot això, ens agafa una mica lluny. Bé, m’agafa. S’anirà aclarint. No tenim totes les dades, cal ser prudents, a veure per on va tot això. Ha estat sorpresa també per a mi”.

Ernesto Valverde, exentrenador del Barça, al Camp Nou | Europa Press
Ernesto Valverde, exentrenador del Barça, al Camp Nou | Europa Press

Recentment, després de l’Athletic-Barça d’aquest cap de setmana, amb molta presència de periodistes de Barcelona a la sala de premsa de San Mamés, Valverde ha estat preguntat per aquest tema, novament. I ha reivindicat que els títols que va guanyar al Camp Nou van ser nets, i que especialment en la temporada 2017/2018 no hi va haver color: “Estic pensant…. Vam guanyar la Lliga amb 14 punts sobre el segon i 17 o 19 sobre el tercer, no me’n recordo. I la Copa la vam guanyar amb un 5-0 al Sevilla a la final. No crec que hi hagi hagut gaire discussió sobre qui era el millor equip aquella temporada”.

Luis Enrique encara no s’hi ha pronunciat públicament

Luis Enrique, en canvi, no ha arribat a pronunciar-se sobre aquest cas. Cal tenir en compte que el de Gijon no dirigeix cap equip després de la Copa del Món de Qatar, en la qual va dirigir per últim cop la selecció espanyola. Llavors, des que ha esclatat el cas Negreira no ha concedit cap roda de premsa ni entrevista.

Una altra figura que s’ha pronunciat al respecte ha estat Jorge Pautasso, integrant del cos tècnic del Tata Martino durant la temporada 2013/2014 a Can Barça. En declaracions a El Confidencial, l’argentí va deixar clar que “per part meva, desconeixement total. És la primera vegada que sento això que estàs comentant”.



Més notícies
Joan Laporta i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Notícia: El govern espanyol també es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Comparteix
El Consell Superior d'Esports segueix el camí iniciat pel Madrid i es personarà com a acusació particular
Xavi Hernández, a San Mamés | Europa Press
Xavi defensa el Barça amb contundència pel cas Negreira
Notícia: Xavi defensa el Barça amb contundència pel cas Negreira
Comparteix
"Jutjar abans de temps no és bo per a la societat", ha afirmat l'entrenador blaugrana després del partit contra l'Athletic Club
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Contundent missatge de Laporta sobre el cas Negreira
Notícia: Contundent missatge de Laporta sobre el cas Negreira
Comparteix
"Culers, estigueu tranquils", assegura el president del Barça
Florentino Pérez, Emilio Butragueño i Manolo Sanchis, durant el funeral d'Amancio | Europa Press
El Madrid es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Notícia: El Madrid es personarà contra el Barça pel cas Negreira
Comparteix
Així ho ha decidit la Junta Directiva convocada aquest migdia per Florentino Pérez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa