Un Braithwaite inspirat regala un triomf d’or a l’Espanyol (2-1)

El RCD Espanyol ha obtingut tres punts vitals en la lluita per la salvació. Els pericos s’han imposat al Mallorca a l’RCDE Stadium. A la primera part, els blanc-i-blaus no han sortit bé i el Mallorca ha tingut un parell d’oportunitats per avançar-se. No obstant això, un error del porter balear ha permès a Martin Braithwaite fer el primer gol del duel. L’Espanyol ha fet una passa endavant per buscar el segon abans del descans, però s’ha trobat amb el golàs de l’empat de Vedat Muriqi, des de fora l’àrea. A la represa, els catalans han sortit inspirats i Braithwaite ha firmat el doblet a passada de Nico Melamed. Fernando Pacheco ha tornat a estar determinant, amb aturades de mèrit per evitar l’empat visitant. La segona victòria consecutiva per un Espanyol que comença a volar.

Muriqi ha anivellat el gol de Braithwaite

El Mallorca ha sortit molt més endollat al terreny de joc. Dani Rodríguez ha gaudit d’una gran ocasió per inaugurar el marcador, però el seu xut ha sortit desviat. Poc després, ha estat Kang-In Lee qui ha xutat a fora. Dos avisos matiners dels balears, que no han vingut a Barcelona a especular. No obstant això, al minut 22, Aleix Vidal ha aprofitat una greu errada de Predrag Rajkovic per cedir-li la pilota a Braithwaite, qui ha empès al fons de la xarxa. Com qui no vol la cosa, els pericos s’han trobat amb un gol que els posava per davant. Deu minuts després, Javi Puado ha tingut l’opció de doblar l’avantatge, però ha xutat per sobre el travesser del Mallorca. Al minut 40, Muriqi ha rebut una pilota a la frontal de l’àrea i amb cama esquerra ha col·locat la pilota a l’esquadra de la porteria per empatar el matx. Amb l’ 1 a 1 s’ha arribat al descans.

César Montes i Kadewere, durant l'Espanyol-Mallorca | RCD_Mallorca
César Montes i Kadewere, durant l’Espanyol-Mallorca | RCD_Mallorca

Doblet del danès i tensió final

Just començar la segona part, Nico Melamed, qui ha entrat per Aleix Vidal, ha fet una gran jugada individual dins l’àrea, però no ha pogut definir amb encert. Al minut 51, Braithwaite ha aprofitat una passada del mateix Melamed per fer el doblet i tornar a avançar l’Espanyol. Kadewere ha tingut una gran opció per tornar a igualar el partit, però la defensa blanc-i-blava ha refusat al darrer instant. Pacheco ha tornat a justificar el seu fitxatge, amb una aturada de mèrit a xut d’Ángel dins l’àrea. Precisament en aquesta acció, el porter espanyol ha pres mal a la mà dreta, però ha pogut continuar. Javier Aguirre ha protestat molt un possible penal sobre Amath N’diaye, però el col·legiat ha decidit no xiular res. Als minuts finals, el partit s’ha escalfat i el porter visitant ha empès Sergi Darder i s’ha encarat amb la grada, en una acció força incomprensible. En qualsevol cas, l’Espanyol ha pogut assegurar la victòria.