Les sensacions del Barça i la Penya xoquen amb les del Girona i el Manresa

Haurem d’esperar. Les sensacions en general encara no són les òptimes pels equips de bàsquet catalans a l’ACB. I és que, tot i la victòria del Futbol Club Barcelona a Fuenlabrada i la del Joventut de Badalona a l’Olímpic contra un feble Río Breogán, ens quedem amb l’espineta de veure un Bàsquet Girona que suma tres derrotes en tres partits després de caure apallissat a Santiago de Compostela contra el Monbus Obradoiro i, per altra banda, la derrota del BAXI Manresa a la pista del Betis.

Monbus Obradoiro – Bàsquet Girona (89-63)

No està sent el millor inici de temporada pel Bàsquet Girona. És cert que el calendari no és l’ideal, ja que a la primera jornada els catalans van enfrontar-se al Reial Madrid, vigent campió de lliga, i a la segona contra el CB Canarias, campió de la Champions League. No obstant això, l’equip de Marc Gasol tenia un rival més assequible a la tercera jornada. La realitat ha estat xocant, el Girona s’ha vist superat des del principi, tancant un primer quart amb un resultat de 29-13. La defensa ha estat molt fluixa i els gallecs no han donat cap oportunitat al Girona per tal que s’apropès al marcador.

Betis – BAXI Manresa (87-83)

El BAXI Manresa tampoc ha tingut un bon inici. L’equip català ha estat superat a Sevilla contra un Betis que ha estat pel davant durant bona part del partit. És cert que els del cor de Catalunya no han fet un mal partit, però encara cal retocar algunes peces per tal que el club tregui els partits endavant. El més destacat en l’àmbit ofensiu ha sigut Harding, anotant un total de 27 punts. Per altra banda, Evans, jugador del Betis, ha igualat la xifra de Harding per tal de compensar l’ofensiva del de Manresa.

Joventut – Río Breogán (85-66)

La jornada del dissabte ha tancat amb el duel a l’Olímpic de Badalona entre el Joventut de Badalona i el Río Breogán. En aquesta ocasió, els de Carles Duran, han aconseguit una victòria plàcida davant de la seva afició. No obstant això, la primera part ha estat força competida. És més, la Penya ha arribat a la mitja part amb un resultat desfavorable, 6 punts per sota. Els catalans han resolt la situació deixant el Río Breogán amb només 18 punts en els darrers 20 minuts de partit. La defensa ha sigut molt bona i el Joventut suma la seva primera victòria de la temporada.

K. Guy, jugador del Joventut de Badalona | Joventut de Badalona

Fuenlabrada – Barça (56-84)

Per altra banda, el Futbol Club Barcelona era l’únic equip català que disputava el seu partit durant la tarda del diumenge. Els blaugranes arribaven al duel amb molts dubtes després de caure al Palau contra l’Olympiakos, però han treut pit i els de Sarunas Jasikevicius han dominat des del primer moment el seu rival. L’anotació dels de Barcelona ha estat força repartida, sense que un jugador destaqués per sobre de la resta, fet que ha marcat el ritme del partit amb una constància dels blaugranes que, a la mitja part, ja s’han trobat amb un avantatge de 16 punts respecte al seu rival.

L’Uni Girona, campió de la Supercopa (70-65)

La gran notícia pel bàsquet català l’ha deixat l’Uni Girona. Les catalanes han superat el València Basket a la final de la Supercopa disputada aquest diumenge. Amb aquesta victòria, el club gironí suma a la seva vitrina de títols la tercera Supercopa LF Endesa. El partit ha estat disputat des d’un primer instant, fins al punt que ha arribat al darrer quart empatat. Un parcial final de 17-12 per l’Uni Girona en els 10 darrers minuts de partit ha estat el condicionant per tal que les catalanes alcessin el títol disputat a Vitòria.