El Barça es manté líder amb un triomf poc convincent abans de l’Inter (1-0)

El Futbol Club Barcelona manté el lideratge de la Primera Divisió després d’una victòria gairebé miraculosa contra el Celta de Vigo al Camp Nou. Els blaugranes s’han avançat a l’inici del duel amb un gol de Pedri González i han fet un bon primer temps en línies generals. Ara bé, la segona meitat ha estat una pel·lícula absolutament diferent i els gallecs han merescut més d’un i dos gols. La sort i Marc-André Ter Stegen han estat els únics culpables d’evitar l’empat del Celta i, per tant, assegurar la victòria dels culers per la mínima (1-0).

La crònica del Barça-Celta

Malgrat que el partit contra l’Inter del pròxim dimecres està molt present a l’imaginari de tots els culers i del mateix Xavi Hernández, el tècnic egarenc ha utilitzat un onze amb poques rotacions. De l’onze de gala només ha descansat Ousmane Dembélé, més enllà dels lesionats. Destaca també la posició de Marcos Alonso, de central, i la d’Alejandro Balde, de lateral dret. També és cert que amb tantes baixes poca cosa més es podia fer. D’alguna manera, però, això també ha tingut els seus avantatges, ja que Xavi ha pogut fer una mena d’assaig general per al duel de Champions.

El Barça ha sortit molt endollat al partit. Els extrems, Ferran Torres i Raphinha, ha tingut uns bons minuts inicials, si bé és cert que el davanter valencià ha anat baixant el nivell i de seguida ha tornat a ser el jugador imprecís i mancat de confiança dels darrers mesos. El brasiler, en canvi, ho ha intentat molt més i ha tingut la primera ocasió del duel amb un xut que ha rebutjat Agustín Marchesín amb una bona intervenció.

Els blaugranes han aprofitat el bon ritme per obrir la llauna de seguida. Quan havia passat poc més d’un quart d’hora de partit, una centrada a l’interior de l’àrea ha estat molt mal rebutjada pel central del Celta Unai Núñez i Pedri ho ha aprofitat per marcar a plaer. Amb el gol, però, el Barça s’ha trobat molt còmode, massa i tot, i no ha tornat a tenir cap ocasió clara per fer el segon. Això sí, Raphinha ha forçat un penal que semblava molt clar a les acaballes del primer temps, però ni l’àrbitre ni el VAR l’han assenyalat.

Pedri celebra el seu gol contra el Celta | Europa Press

El Barça guanya i es manté líder, però fa una mala segona part

S’ha arribat al descans amb sensacions de tranquil·litat al Camp Nou pel que s’ha vist sobre el terreny de joc, però amb un marcador totalment insuficient. Tot i que els blaugranes necessitaven un altre gol per anar bé, la segona part ha començat amb un Barça cada vegada més pausat i dubitatiu, cosa que ha aprofitat el Celta per fer un pas endavant. El punt àlgid d’aquests minuts de ràfega dels gallecs ha estat una rematada d’Óscar Hernández davant de Marc-André Ter Stegen que a Vigo ja s’estava celebrant com un gol, però que ha acabat fora de manera gairebé incomprensible. Cal dir que el porter alemany també ha estat important en aquest tram del duel amb aturades de mèrit.

El Barça ha aconseguit frenar la rauxa gallega amb una mica més de proactivitat i control de la possessió. L’entrada d’Ansu Fati, Dembélé i Frenkie de Jong també ha aportat una mica d’aire fresc al conjunt blaugrana. Tot i això, el Celta ha continuat arribant i fins i tot ha marcat un gol que ha estat anul·lat per un fora de joc claríssim. Per la seva banda, no ha destacat gairebé cap acció ofensiva dels culers a la segona meitat, més enllà d’un xut de Dembélé que Marchesín ha aturat sense problemes.

Als darrers minuts de partit el Celta ha fet un últim esforç i el Barça ha reculat. Els blaugranes han quedat tancats a la seva porteria, mostrant així la imatge d’un equip molt poc convincent. La gran estrella dels gallecs, Iago Aspas, que ho ha fet tot bé en aquest duel com gairebé sempre, no ha marcat de miracle. Ha rebut una pilota a l’interior de l’àrea i ha intentat afusellar Ter Stegen, però el porter alemany ha tret un peu salvador per mantenir la victòria al marcador del seu equip.

Si una cosa està clara, és que el Barça no se sap defensar sense el control de la possessió. Per tant, l’atac-i-gol del Celta ha comportat moltíssimes ocasions de perill dels gallecs. Pilotes al pal, aturades de moltíssim mèrit de Ter Stegen i la falta de punteria d’alguns jugadors visitants han impedit que arribés l’empat. L’única notícia positiva és que el Barça ha guanyat i manté el liderat, però ha fet una segona part tan nefasta que gairebé es pot parlar de victòria pírrica. Les coses hauran de canviar moltíssim de cara a l’Inter i només hi ha tres dies de marge per a aquest partit tan important a la Champions.