Món Esport
Joan Laporta defensa la Superlliga i anuncia Spotify en català

L’assemblea de socis compromissaris del FC Barcelona que ha tingut lloc avui, de manera telemàtica, ha començat amb un potent discurs del president de l’entitat blaugrana, Joan Laporta. El màxim responsable del club ha defensat la Superlliga europea, assegurant que és la millor opció en termes esportius, però sobretot econòmics, pels interessos del Barça. A més, ha explicat que gràcies a les ‘palanques’ i a la gestió de l’actual junta “hem aconseguit salvar el club”, criticant durament la Lliga i la UEFA. D’altra banda, Laporta ha anunciat que, a partir d’aquest mes d’octubre, els usuaris de Spotify tindran l’opció de navegar per l’aplicació i la web de l’empresa sueca en català.

Un salvavides en forma de palanca

La delicada situació en la qual Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva van deixar el Barça va provocar que Joan Laporta hagués de fer mans i mànigues per assegurar la viabilitat econòmica de l’entitat. Mitjançant les famoses ‘palanques’ els blaugranes han assolit un seguit d’ingressos que han eixugat una part del deute i han permès confeccionar un equip competitiu. “Les palanques són mesures excepcionals, en moments excepcionals”, ha declarat Laporta. A més, ha afegit que “les palanques han demostrat que el Barça està viu i que som capaços d’atreure capital i generar ingressos”. Laporta ha lamentat la negativa d’alguns jugadors a rebaixar-se el sou, tot i que assegura que el club “ho encaixa amb esportivitat”. La junta ha hagut d’avalar 10 milions d’euros per poder inscriure Koundé. El president culer ha reiterat que, mentre ell mani, el Barça serà sempre dels socis i sòcies i també ha aprofitat per llançar un missatge a la Lliga, deixant clar que el club no es deixarà governar per ningú.

Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press

Suport total a la Superlliga

“El futbol té problemes d’audiència, cada vegada costa més atreure els joves. A més, existeix el fenomen dels clubs estat. Tenen recursos il·limitats i cap mena de control. La UEFA, lluny d’impedir-ho, els dona suport. Per això donem suport a la Superlliga”. Aquestes han estat les declaracions de Joan Laporta fent costat a la idea liderada per Florentino Pérez. Segons Laporta “aquests clubs estat, a sobre, diuen que els clubs rics som els de la Superlliga. Fa riure”. El president del Barça ha declarat que si es crea aquesta nova competició els clubs que hi participin no hauran de fer filigranes per subsistir i les condicions seran més justes per a tothom, tant econòmiques com esportives.

Spotify en català, imminent

Laporta ha anunciat durant el discurs de l’assemblea que Spotify, el principal patrocinador del Barça, oferirà als seus usuaris l’opció d’utilitzar el català a l’aplicació i la web. L’acord, que ja es va fer públic durant la signatura del contracte de patrocini, es farà realitat a partir d’aquest mes d’octubre, tot i que el president blaugrana no ha especificat la data exacta.



Més notícies
Joan Laporta i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona
Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Notícia: Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Comparteix
El president assegura que el Barça té un "deute moral" amb l'argentí, però matitza les seves anteriors paraules
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Tebas compara la Superlliga amb la invasió de Rússia a Ucraïna
Notícia: Tebas compara la Superlliga amb la invasió de Rússia a Ucraïna
Comparteix
El president de LaLiga ha assegurat que els fundadors d'aquest projecte "menteixen més que Putin"
Reverter, Laporta, Florentino i Agnelli, durant una reunió | Botafumeiro
La Superlliga canvia totalment de format per carregar-se la Champions
Notícia: La Superlliga canvia totalment de format per carregar-se la Champions
Comparteix
Ja no serà un torneig tancat i hi haurà dues divisions de vint equips
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Laporta activa una de les famoses palanques econòmiques per salvar el Barça
Notícia: Laporta activa una de les famoses palanques econòmiques per salvar el Barça
Comparteix
El club ha arribat a un acord per vendre el 49% de BLM a canvi de 200 milions d'euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa