Món Esport
La Superlliga canvia totalment de format per carregar-se la Champions
  • CA

El projecte de la nova competició del futbol europeu, la Superlliga, ha redissenyat les seves línies mestres per canviar totalment de format i convertir-se en un torneig molt més atractiu del que es va plantejar en un inici. L’objectiu és aconseguir crear una competició que millori la UEFA Champions League, cosa que en la primera ocasió no es va assolir, cosa que va generar el rebuig dels aficionats i aquest va ser el principal motiu pel qual la gran majoria de clubs fundadors van abandonar el projecte.

Tanmateix, els tres equips que han continuat vius, el Futbol Club Barcelona, el Reial Madrid i la Juventus de Torí, i els seus respectius presidents, Joan Laporta, Florentino Pérez i Andrea Agnelli, han seguit reunint-se per traçar un nou pla, el qual ha revelat la Cadena SER. En comptes de tractar-se d’una competició tancada i formada exclusivament pels clubs fundadors i tres convidats, la nova Superlliga serà un projecte molt més atractiu i podrà plantejar molta més guerra a la Champions, la qual en un inici va guanyar tranquil·lament la primera batalla.

El més important és que la nova Superlliga no serà un torneig tancat. És a dir, els clubs fundadors no tindran cap mena d’avantatge, ni permanència pel fet d’administrar la competició. D’aquesta manera, i sempre segons les informacions filtrades a la Cadena SER, la Superlliga consistirà en dues divisions formades per vint equips cadascuna d’elles i on la classificació en cadascuna de les dues categories dependrà dels mèrits esportius aconseguits la temporada anterior, sigui en lligues domèstiques o en altres competicions europees.

Així, la Superlliga elimina el principal problema i tota la polèmica que havia generat el primer projecte, el qual atemptava contra el mèrit esportiu i donava prioritat i total preferència als clubs fundadors. Aquesta nova Superlliga vol renovar completament el futbol europeu i treure els privilegis que posseeix actualment la UEFA. A més a més, es compromet a no damnificar les lligues nacionals.



Més notícies
Sandro Rosell, expresident del Barça | Europa Press
La fiscalia vol tornar a empresonar Sandro Rosell
Notícia: La fiscalia vol tornar a empresonar Sandro Rosell
Comparteix
L'expresident del Barça s'enfronta a aquesta pena, segons ha avançat El Periódico
Leo Messi, jugador del PSG | Europa Press
Messi es converteix en el gran protagonista de la nit de Champions
Notícia: Messi es converteix en el gran protagonista de la nit de Champions
Comparteix
El futbolista argentí del PSG ha marcat el seu primer doblet per donar el triomf a l'equip francès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa