Messi es converteix en el gran protagonista de la nit de Champions

La tercera jornada de la fase de grups de la UEFA Champions League ha tingut una primera nit amb grans partits i moltíssima emoció. Entre tots ells ha sobresortit el geni argentí Leo Messi, que ha anotat un doblet per donar la victòria al París Saint-Germain (PSG), però també ha estat molt destacat el triomf del Liverpool al Wanda Metropolitano, en un duel esbojarrat i amb molta polèmica arbitral.

PSG 3-2 Leipzig

El PSG s’ha imposat al Red Bull Leipzig al Parc dels Prínceps en un partit en el qual el conjunt alemany ha merescut moltíssim més. Els visitants han començat atacant des del principi i han tingut ocasions de gol claríssimes, però qui ha colpejat primer ha estat el davanter francès Kylian Mbappé amb un golàs al minut 7. El Leipzig, però, ha continuat atacant i ha rebut el seu premi amb una rematada encertada d’André Silva després d’una gran centrada del lateral gallec Angeliño.

A la segona meitat, Angeliño ha tornat a ser decisiu per donar un gol fet a Nordi Mukiele i d’aquesta forma el Leipzig ha donat la volta al marcador al Parc dels Prínceps. Tanmateix, deu minuts després ha aparegut Leo Messi per empatar el partit, després d’una bona jugada individual d’Mbappé, i el mateix davanter francès ha forçat un penal, el qual ha convertit l’astre argentí per aconseguir així el seu primer doblet.

Atlètic de Madrid 2-3 Liverpool

El Liverpool ha saltat sobre el terreny de joc del Wanda Metropolitano amb ganes de mossegar i al minut 13 ja guanyava per dos gols d’avantatge després de les dianes de Mo Salah i Naby Keïta. Ara bé, poca estona més tard, en la mateixa primera meitat, Antoine Griezmann ha recuperat la seva millor versió a l’Atlètic de Madrid i ha empatat el duel amb un doblet.

Antoine Griezmann celebra un gol | Europa Press

A la segona meitat, però, el mateix Griezmann ha estat expulsat per una acció molt imprudent en la qual ha colpejat la cara d’un rival amb la seva bota. Amb un jugador menys, els matalassers s’han tancat en defensa i han intentat preservar l’empat, però un moviment innocent i innecessari de Mario Hermoso s’ha convertit en un penal que ha transformat Salah. Pocs minuts més tard, l’àrbitre també ha assenyalat una pena màxima favorable a l’Atlètic, però el VAR l’ha anul·lada. Els del Cholo Simeone han buscat l’empat amb insistència cap al final, però no han tingut cap ocasió clara per fer-lo realitat.

Victòries senzilles del Madrid i el City

El Reial Madrid i el Manchester City han guanyat amb facilitat els seus partits fora de casa per encarrilar les seves respectives classificacions per als vuitens de final. Els blancs han assaltat l’estadi del Xakhtar Donetsk amb una exhibició de Karim Benzema i Vinicius Jr. (0-5), mentre que el City del català Pep Guardiola ha vençut amb molta facilitat al camp del Club Bruges amb un doblet de Riyad Mahrez i on també s’ha estrenat el jove prometedor Cole Palmer (1-5).