La frase de Xavi que resumeix els problemes del Barça de la millor manera

Xavi Hernández, entrenador del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona, ha atès els mitjans de comunicació després de la victòria contra el Celta de Vigo al Camp Nou a la vuitena jornada de Lliga. Malgrat que el Barça ha aconseguit els tres punts i es manté líder, la imatge que ha deixat el conjunt culer ha estat més aviat negativa, sobretot a la segona meitat, on els gallecs s’han quedat a les portes d’aconseguir el gol de l’empat. Com sempre, Xavi ha fet autocrítica i amb una única frase ha resumit els problemes de l’equip i les sensacions dels aficionats: “Fa tres setmanes volàvem i ara ja no”.

Xavi enumera els problemes principals del Barça

El tècnic egarenc no ha volgut ser dramàtic i ha defensat que el Barça ha fet una bona primera part: “Ens hem d’assemblar a l’equip de la primera mitja hora”. A més a més, també ha destacat la importància de sumar els tres punts en partits que es compliquen d’aquesta manera. Tot i això, també ha enumerat els problemes principals que ha detectat en els seus jugadors per haver mostrat aquesta mala imatge a la segona meitat. Han estat, segons ell, el “cansament”, una baixada “psicològica” que ha comportat una baixada de “ritme”, “circulació de pilota” i “intensitat” i la poca capacitat de sentenciar el partit quan està controlat.

El tècnic egarenc es desfà en elogis cap a Ter Stegen

Pel que fa a noms propis, el gran protagonista del duel per part blaugrana ha estat Marc-André ter Stegen. El porter alemany ha salvat l’equip a la recta final amb diverses intervencions de mèrit. Ha evitat un gol cantat de Iago Aspas amb un peu que encara ningú sap d’on ha tret. A diferència de les dues darreres temporades, Ter Stegen ha recuperat la seva millor versió i Xavi s’ha desfet en elogis cap a ell: “Està a un nivell extraordinari, però depenem de l’equip. Hem guanyat set partits consecutius de Lliga amb la porteria a zero en gairebé tots ells. Avui hem sabut patir i, més enllà de la segona part, són tres punts d’or”.

Ter Stegen, controlant una pilota amb el pit | Europa Press

Els jugadors del Barça celebren un gol contra el Celta | Europa Press
El Barça es manté líder amb un triomf poc convincent abans de l’Inter (1-0)
Notícia: El Barça es manté líder amb un triomf poc convincent abans de l’Inter (1-0)