Món Esport
Els equips catalans debuten a l’ACB de la pitjor manera possible

No n’hi ha dubtes. No ha estat un bon inici de temporada pels equips catalans de bàsquet a la Lliga ACB. Girona, Joventut i Barça han caigut contra els seus respectius rivals a la primera jornada de la competició. La gran sorpresa, però, ha estat, sobretot, la derrota dels blaugranes a Gran Canària, puix els de Sarunas Jasikevicius partien com els grans favorits per tal de guanyar l’enfrontament contra l’equip de les Illes Canàries. Per altra banda, el Girona de Marc Gasol va lluitar fins al darrer minut contra el Reial Madrid, que comença la temporada sabent que és el favorit per tal de tornar a alçar el títol a final de temporada amb els bons reforços que ha fet. I, finalment, el Joventut, que va caure a l’Olímpic de Badalona contra el Bilbao Basket en un duel molt igualat.

El Girona de Marc Gasol va plantar cara al poderós Reial Madrid (88-94)

Una de les millors imatges de la jornada va ser el retorn de Marc Gasol i el Girona a la Lliga ACB. Els gironins rebien a Fontajau al Reial Madrid, equip favorit per alçar, un cop més, el títol de la competició. No obstant això, tot i ser un rival temible per retorn del club a la màxima competició estatal, el Girona va plantar cara, lluitant fins al darrer minut del partit contra l’equip dirigit per Chus Mateo. Cal destacar que Marc Gasol va encistellar els primers punts d’aquesta ACB amb un triple, signant una bona actuació amb un total de 21 punts, 7 rebots i 7 assistències. El de pivot Sant Boi va demostrar que encara li queda corda per donar guerra a les pistes.

El Joventut va caure a l’Olímpic de Badalona en un duel que es va decidir al tram final (76-81)

El Joventut de Badalona tampoc va poder començar l’ACB amb bon peu. I és que els catalans van rebre a casa a un reforçat Bilbao Basket que no va trobar la victòria fins al tram final del partit. Un parell d’errades al darrer minut del duel van condemnar els verd-i-negres, que van haver de remar contra corrent per enxampar l’equip basc. Els nous jugadors de Carles Durán encara s’estan adaptant a l’estil del tècnic català i, tot i haver començat amb una derrota, els de Badalona tenen bon equip per fer una bona temporada.

El Gran Canària va sorprendre el Barça (88-85)

Finalment, el Futbol Club Barcelona era l’únic equip que podia arreglar un ensopegat inici dels clubs catalans a l’ACB. Els de Sarunas Jasikevicius arribaven al duel després de caure a la pròrroga contra el Reial Madrid a la final de la Supercopa. Aquest fet va ser, segur, un condicionant. I és que, els blaugranes han disputat un total de cinc partits en les darreres setmanes. Si hi afegim que el viatge a les illes sempre és dels més cansats de la temporada, es podia entreveure que hi havia un risc considerable de començar la temporada amb el peu esquerre. El partit pel Barça es va complicar al segon quart, ja que els blaugranes van marxar al descans amb 8 punts per sota dels seus rivals.



Més notícies
Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça | FC Barcelona
El Barça assoleix la seva segona massa salarial més alta en la història
Notícia: El Barça assoleix la seva segona massa salarial més alta en la història
Comparteix
L'aplicació de les quatre palanques i l'arribada de jugadors de primer nivell, claus en aquesta fita
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
El Barça desvela la milionada que deu a sis equips
Notícia: El Barça desvela la milionada que deu a sis equips
Comparteix
El club català encara ha de destinar molts diners als fitxatges de Ferran Torres o Frenkie de Jong
Jorge Vilda i Aitana Bonmatí en una imatge d'arxiu | Europa Press
El seleccionador espanyol ataca amb duresa les jugadores ‘rebel·lades’
Notícia: El seleccionador espanyol ataca amb duresa les jugadores ‘rebel·lades’
Comparteix
Jorge Vilda parla de "ridícul mundial", i acusa la manca de compromís d'Aitana Bonmatí, Mapi León i companyia
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
Xavi proposa un pla revolucionari per acabar amb les lesions amb seleccions
Notícia: Xavi proposa un pla revolucionari per acabar amb les lesions amb seleccions
Comparteix
El tècnic egarenc ha atès els mitjans de comunicació en la roda de premsa prèvia al Mallorca-Barça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa