Món Esport
El Barça assoleix la seva segona massa salarial més alta en la història

El Futbol Club Barcelona ha fet pública la seva memòria econòmica. Un extens document, que recull informacions importants i pertinents a l’àrea que lidera el vicepresident econòmic, Eduard Romeu. El més transcendental és la gran quantitat de diners que l’entitat catalana deu a diversos conjunts del continent i del món. Però també hi ha altres dades molt interessants que s’hi desprenen, i que expliquen el passat, el present i el futur del Barça.

La massa salarial del Barça, en xifres rècord

Encara en matèria del primer equip masculí de futbol, s’ha sabut que la massa salarial ha augmentat substancialment respecte a la de fa un any. Actualment és de 656 milions d’euros, i per tant entra dins del límit fixat per LaLiga. En canvi, fa un any era de 518 milions d’euros. Per tant, ha tingut una pujada de 138 milions d’euros i, alhora, del 27%.

Això s’explica especialment per la quantitat de jugadors de primer nivell que hi ha a la plantilla, i per tant parla bé de la feina que ha fet l’àrea de l’esmentat Romeu. Això sí: s’espera que aquesta quantitat torni a baixar, tenint en compte les intencions citades públicament pel president, Joan Laporta, i els probables comiats de jugadors com Sergio Busquets al final de la temporada.

La d’aquest curs és la segona massa salarial més alta de la història del club. Només està superada per la de la temporada 2018/2019. Llavors, el club dirigit per Josep Maria Bartomeu va pagar 671 milions d’euros. Cal tenir en compte que llavors estava a la plantilla Leo Messi, el millor jugador de la història del club i que, gràcies a la citada condició, tenia un sou elevat si se’l compara amb la resta de jugadors que l’acompanyaven.

El futbol femení, la cara; les seccions esportives, la creu

D’altra banda, pel que fa al Barça femení, hi ha una notícia excel·lent: la secció ha incrementat el seu pressupost, passant dels set milions i mig d’euros anuals als 12 milions. Un augment que ve precedit per una rendibilitat del conjunt entrenat per Jonatan Giráldez, i que demostra que s’estan fent bé les coses i que els resultats nacionals poden mantenir-se, i la competitivitat a Europa anar a més.

Finalment, en termes de les seccions esportives blaugranes, s’evidencia una tendència negativa, que ja és habitual els darrers anys. Per exemple, a l’equip de bàsquet masculí s’han destinat 44 milions d’euros, i ha generat un retorn de 17 milions d’euros. Per tant, ha provocat unes pèrdues de 27 milions d’euros.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
El Barça desvela la milionada que deu a sis equips
Notícia: El Barça desvela la milionada que deu a sis equips
Comparteix
El club català encara ha de destinar molts diners als fitxatges de Ferran Torres o Frenkie de Jong
Ronald Araujo i Jules Koundé, durant un entrenament | FC Barcelona
Koundé i Araujo donen alegries inesperades al Barça
Notícia: Koundé i Araujo donen alegries inesperades al Barça
Comparteix
El temps de baixa de les lesions dels dos futbolistes podria ser inferior al previst
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Així està l’estat d’ànim al Barça arran de la plaga de lesions
Notícia: Així està l’estat d’ànim al Barça arran de la plaga de lesions
Comparteix
El vicepresident econòmic culer en parla, i a més revela en quin any s'assolirà la màxima salut econòmica
Leo Messi, jugador del Paris Saint-Germain, durant la seva etapa al Futbol Club Barcelona | Europa Press
Un directiu del Barça dona nous detalls sobre el possible retorn de Messi
Notícia: Un directiu del Barça dona nous detalls sobre el possible retorn de Messi
Comparteix
El vicepresident Eduard Romeu admet la seva viabilitat i alimenta encara més l'operació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa