Món Esport
El Barça desvela la milionada que deu a sis equips

El Futbol Club Barcelona ha fet pública aquest divendres la seva memòria econòmica. Aquesta, que serà explicada amb més detall durant la propera Assemblea de Socis Compromissaris, té com a informació més interessant la quantitat de diners que deu a equips europeus amb els quals ha acordat i realitzat traspassos recentment. En total, ha de pagar 144 milions d’euros, i està pendent de rebre’n 16.

La quantitat més gran de diners la deu al Manchester City. El Barça encara ha de pagar 52 dels 55 milions d’euros fixos que va acordar per Ferran Torres durant el mercat hivernal de fitxatges de la temporada 2021/2022. És a dir, el 94% dels diners acordats sempre en termes fixos. Una xifra que demostra les bones relacions entre els directius de tots dos conjunts. El segon equip que més diners ha de rebre per part de la caixa forta blaugrana és l’Ajax.

En aquest cas, són 46 milions d’euros: 36 pel traspàs de Frenkie de Jong, i 10 pel de Sergiño Dest. Són, doncs, dos fitxatges de l’etapa de Josep Maria Bartomeu com a president culer, ja que el primer va arribar l’estiu de 2019 i el segon, el de 2020. Pel migcampista es van pagar 75 milions d’euros fixos i, pel lateral, actualment cedit al Milan, 21.

A continuació, en aquest particular rànquing es troba la Juventus. El club italià encara espera 36 milions d’euros del moviment que va situar Miralem Pjanic al Camp Nou i Arthur Melo a l’Allianz Stadium. De fet, segons les informacions, els blanc-i-negres ja no deuen cap euro, en una operació que va esdevenir un canvi de cromos amb diners de per mig, també durant el mandat de Bartomeu. El Barça també deu 14 milions d’euros al Liverpool per Philippe Coutinho. El Barça de Bartomeu va pagar 120 milions d’euros fixos pel brasiler, que va acabar decebent i marxant per la porta del darrere a l’Aston Villa.

Finalment, l’entitat catalana també té pendent abonar set milions i mig d’euros al Gremio brasiler, a conseqüència del traspàs que va dur precisament Arthur al Barça, l’estiu de 2018. L’arribada del migcampista va suposar al Barça de Bartomeu 31 milions d’euros i, de la mateixa manera que Coutinho, tampoc va estar a l’alçada de les expectatives generades. El futbolista va marxar, com s’ha esmentat, a la Juventus, i ara està provant sort al Liverpool de Jürgen Klopp.

Els 16 milions d’euros que el Barça espera

D’altra banda, el Barça està a l’espera de rebre els 16 milions d’euros esmentats. D’aquests, 10 milions els deu l’Aston Villa pel fitxatge de Coutinho, anunciat durant 2022, i 6 milions per part del Wolverhampton, pel moviment que va dur Francisco Trincao a l’entitat britànica, abans que el portuguès acabés, en qualitat de cedit, a l’Sporting de Portugal.



Més notícies
Ronald Araujo i Jules Koundé, durant un entrenament | FC Barcelona
Koundé i Araujo donen alegries inesperades al Barça
Notícia: Koundé i Araujo donen alegries inesperades al Barça
Comparteix
El temps de baixa de les lesions dels dos futbolistes podria ser inferior al previst
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Així està l’estat d’ànim al Barça arran de la plaga de lesions
Notícia: Així està l’estat d’ànim al Barça arran de la plaga de lesions
Comparteix
El vicepresident econòmic culer en parla, i a més revela en quin any s'assolirà la màxima salut econòmica
Leo Messi, jugador del Paris Saint-Germain, durant la seva etapa al Futbol Club Barcelona | Europa Press
Un directiu del Barça dona nous detalls sobre el possible retorn de Messi
Notícia: Un directiu del Barça dona nous detalls sobre el possible retorn de Messi
Comparteix
El vicepresident Eduard Romeu admet la seva viabilitat i alimenta encara més l'operació
Héctor Bellerín, jugador del Barça | Europa Press
Males notícies per al Barça: ja es coneix el temps de baixa de Bellerín
Notícia: Males notícies per al Barça: ja es coneix el temps de baixa de Bellerín
Comparteix
El lateral dret català del Barça estarà fora dels terrenys de joc entre tres i quatre setmanes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: De moment una nit a la presó a setembre 30, 2022 | 19:15
    De moment una nit a la presó setembre 30, 2022 | 19:15
    Un exemple més de la destrossa que ha fet el titella del grupo godo, Josep Maria Bartomeu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa