Món Esport
El nou objectiu del Barça, segons Xavi Hernández

Xavi Hernández, entrenador del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona, ha analitzat en roda de premsa la victòria del seu conjunt sobre el Mallorca al Camp Nou. El tècnic egarenc s’ha mostrat relativament satisfet per retrobar-se amb la victòria i “recuperar sensacions”, però ha deixat clar que “no hem jugat de forma excel·lent” i ha fet una llarga enumeració de coses que s’haurien d’haver fet millor, com per exemple “no concedir jugades a pilota aturada innecessàries i no perdre pilotes en zona de construcció”.

L’objectiu del Barça, guanyar la “Lliga de cinc equips”

Més enllà d’això, Xavi ha insistit molt en el nou objectiu que té el Barça d’ara endavant. Amb el títol de Lliga assignat al Reial Madrid i la pertinent felicitació de l’entrenador català, Xavi ha creat un nou objectiu per al seu equip: “Ara ha quedat una Lliga de cinc equips i ha de ser per a nosaltres”. Això vol dir que el tècnic blaugrana considera que és prioritari quedar en el segon lloc de la classificació, cosa que no només certifica l’accés a la UEFA Champions League, sinó que també garanteix la participació de la Supercopa de la temporada vinent. És a dir, la possibilitat d’aixecar un títol i un bon ingrés econòmic pel simple fet de jugar-hi.

Els equips contra els quals competirà el Barça per aquesta “Lliga de cinc equips” són, en aquest ordre a la classificació, el Sevilla, l’Atlètic de Madrid, el Betis i la Reial Societat. Els blaugranes són els actuals líders d’aquesta competició inventada per Xavi, amb dos punts d’avantatge sobre els andalusos, cinc sobre els madrilenys i a molta distància dels altres dos conjunts. Per tant, els culers ho tenen tot de cara per assolir aquest repte i el pròxim duel de Lliga, que serà contra un rival directe, el Betis, al Benito Villamarín, serà un partit clau per consolidar la segona posició i l’accés a la Champions, que és el “mínim” que demana Xavi.

Xavi analitza el retorn d’Ansu i parla d’altres noms propis

El tècnic egarenc també ha analitzat el paper d’alguns futbolistes concrets. Un dels noms de la nit ha estat el d’Ansu Fati, qui tornava a jugar a futbol després de cent dies. Com no podia ser d’una altra manera, Xavi s’ha mostrat molt feliç per aquest retorn, a la vegada que ha demanat moltíssima prudència i paciència: “És diferencial i el cuidarem. S’ha d’anar amb peus de plom. És un jugador especial, perquè marca sense voler. No té ni ritme ni capacitat física, però està feliç. És una pena no haver-lo tingut durant tots aquests mesos, segur que ens hagués ajudat molt”.

També s’ha desfet en elogis cap a Memphis Depay, líder del Barça en aquesta victòria, i ha posat el focus en l’esforç i el treball del davanter neerlandès dia rere dia: “En alguns moments he estat injust amb ell i no li he donat minuts. Ha tingut una setmana d’entrenaments fantàstica i, si continua així, jugarà”. Respecte a Gavi, un altre dels millors del partit, ha destacat, com sempre, el seu esperit competitiu, però també ha tornat a insistir que “ha de millorar moltes coses”. Finalment, ha defensat el paper de dos jugadors discutits, com són Ferran Torres i Frenkie de Jong.



Més notícies
Ousmane Dembélé i Ansu Fati, jugadors blaugranes, tot just abans d'entrar al Barça-Mallorca | FC Barcelona
El retorn més esperat i ovacionat
Notícia: El retorn més esperat i ovacionat
Comparteix
Ansu Fati ha jugat cent dies després de la lesió, amb vint minuts contra el Mallorca
Gavi, al Camp Nou | FC Barcelona
El Barça recupera les bones sensacions i fa les paus amb el Camp Nou (2-1)
Notícia: El Barça recupera les bones sensacions i fa les paus amb el Camp Nou (2-1)
Comparteix
Els blaugranes han derrotat el Mallorca gràcies al lideratge de Memphis Depay, el dia en què ha tornat Ansu Fati
Leo Messi, en la seva temporada de debut amb el Barça | FC Barcelona
El Barça recorda Messi en un dia assenyalat
Notícia: El Barça recorda Messi en un dia assenyalat
Comparteix
Avui fa 17 anys d'un dels moments més importants de la vida del club i del futbolista
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Els obstacles del Barça en la lluita per la Champions
Notícia: Els obstacles del Barça en la lluita per la Champions
Comparteix
Amb la Lliga esvaïda, l'objectiu ara és certificar la participació blaugrana en la competició continental

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa