El Barça recorda Messi en un dia assenyalat

Avui, 1 de maig, es compleixen 17 anys d’un dels moments més importants de la història del Futbol Club Barcelona. L’1 de maig de 2005, Leo Messi va anotar el seu primer gol amb la samarreta blaugrana. Ho va fer amb una vaselina preciosa, contra l’Albacete, i amb una assistència meravellosa de, qui sinó, Ronaldinho. És un dia assenyalat en el calendari blaugrana. I com a tal, a través de les xarxes socials, el club ha rendit homenatge al moment i al futbolista.

Aquest primer gol es va donar en una temporada esplendorosa de l’equip català. Corria el segon curs del primer mandat de Joan Laporta com a president de l’entitat i, alhora, el segon de Frank Rijkaard com a entrenador. El Barça es jugava la Lliga, en un moment important. Feia sis anys que no aconseguia el títol domèstic, però amb el canvi de cicle les coses tornaven a anar sobre rodes.

Messi va debutar de manera oficial aquella mateixa temporada: l’octubre de 2004, en un derbi barceloní, contra l’Espanyol. I des de llavors, la seva rellevància al primer equip va créixer. El titular a la posició d’extrem dret continuava sent el francès Ludovic Giuly, però l’argentí ja aixecava el cap. Ja participava en partits contra equips d’una entitat inferior. Va debutar a la Champions contra el Xakhtar Donetsk i, en la Copa, contra la Gramenet.

Amb només 17 anys, alternava el segon equip amb el primer. Quan jugava amb el primer equip, Ronaldinho, l’estrella de l’equip i del futbol mundial en aquell moment, l’apadrinava. I així va quedar demostrat en el partit disputat avui fa 17 anys.

Així va ser el primer gol de Leo Messi amb la samarreta del Barça, avui fa 17 anys

Com s’ha esmentat, el Barça es jugava la Lliga. El Reial Madrid dels galàctics perseguia els blaugranes, i per tant aquests havien de guanyar sí o sí els darrers enfrontaments. Aquell dia, al Camp Nou, i després d’una hora de partit complicadíssima a contra pronòstic, Samuel Eto’o va avançar els catalans en el minut 66. Ho va fer després d’un toc d’esperó brutal de Deco en la frontal de l’àrea i una deixada de Ronaldinho. El camerunès va engaltar des de fora de l’àrea la pilota i va instaurar la tranquil·litat a l’estadi.

Després d’haver fet els deures, el mateix Eto’o va ser retirat per Rijkaard en el minut 88, per Messi. I l’argentí va entrar de forma fulgurant al partit. I és que als dos minuts va marcar un gol, això sí, invalidat. Però de manera errònia. Ronaldinho va servir per a l’argentí, que estava en posició correcta, i va rematar a gol. Però l’assistent va aixecar la banderola.

Però dos minuts després, tots dos protagonistes van calcar l’acció. En un contraatac, Ronaldinho va tornar a cedir una pilota per aire a Messi, qui va tornar a batre el porter rival amb una vaselina. El 2-0 va certificar els tres punts per al Barça i un gran pas per a la consecució de la Lliga blaugrana però, sobretot, va esdevenir el primer gol al club del millor futbolista de la història del club.