El retorn més esperat i ovacionat

Ansu Fati ha tornat a jugar un partit amb el Futbol Club Barcelona! El jove talent blaugrana ha omplert el Camp Nou d’alegria. Feia 101 dies que no jugava un partit. En optar per seguir el tractament conservador, l’hispano-guineà ha aconseguit tornar a l’escena abans que acabi el curs, i ho ha fet disputant vint minuts en la victòria del seu equip al Mallorca.

La jove perla del planter va lesionar-se en el fatídic partit de Copa del Rei contra l’Athletic Club a San Mamés. Un matx que els bascos van guanyar a la pròrroga. Per tant, van eliminar els blaugranes. Això sí, el que més mal va fer a l’entrenador, Xavi Hernández, va ser la pèrdua d’una de les seves estrelles. La nova pèrdua.

El tercer gran retorn d’Ansu Fati aquesta temporada

I és que no era, ni de bon tros, la primera vegada en la qual Ansu Fati queia lesionat aquest curs. Aquell dia, contra l’Athletic, ja jugava amb precaució. I és que tornava d’una lesió important que l’havia mantingut fora dels terrenys de joc molts partits. Contra l’Athletic, Fati va trencar-se després de jugar 35 minuts, i d’haver jugat, abans, en la Supercopa, 55′ contra el Madrid, que li van permetre marcar un gol en una altra desfeta.

Aquest curs ha estat nefast per al davanter. Més enllà de la lesió en qüestió a la cuixa, que l’ha tingut cent dies i, el que és el mateix, 19 compromisos fora de l’equip, abans en va tenir l’altra esmentada. Va ser en un dels partits amb el tècnic interí Sergi Barjuan. El Barça va visitar el Celta i pel camí va perdre el seu crack. Va caure lesionat a Vigo, el novembre de 2021, i es va perdre dotze enfrontaments. De fet, van ser els primers dotze enfrontaments de Xavi a la banqueta (a banda que va iniciar el curs lesionat, per uns problemes de la temporada anterior).

Què significa això? Que amb Xavi, fins ara, Ansu Fati només havia disputat els dos partits esmentats prèviament: el clàssic de Supercopa, i el duel de Copa contra l’Athletic. En total, només noranta minuts amb el tècnic. Ara, s’afegeixen dos de nous. Afortunadament per al terrassenc, hi ha hagut un excel·lent mercat de fitxatges hivernal per mig, que ha permès que la baixa d’Ansu Fati no fos tan significativa.

Xavi ha utilitzat en moltes ocasions grans jugadors com Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé i Ferran Torres, a banda de Luuk de Jong, Memphis Depay i Adama Traoré. Ara, amb el retorn d’Ansu Fati, hi haencara més competència en l’atac. Una gran notícia en el moment en el qual cal tenir el cap més fred i acabar de complir el gran objectiu de la temporada.

Gavi, al Camp Nou | FC Barcelona
El Barça recupera les bones sensacions i fa les paus amb el Camp Nou (2-1)
Notícia: El Barça recupera les bones sensacions i fa les paus amb el Camp Nou (2-1)