Món Esport
El Barça recupera les bones sensacions i fa les paus amb el Camp Nou (2-1)

Feia gairebé un mes que no es veia un Barça alegre, tranquil i relaxat sobre el terreny de joc. Des de la victòria al Camp Nou contra el Sevilla de principis d’abril, els de Xavi Hernández ho havien fet tot malament: eliminats de l’Europa League el dia de la invasió alemanya, les derrotes a casa contra el Cadis i el Rayo Vallecano, victòries poc convincents contra el Llevant i la Reial Societat… però avui, per fi, han tornat les bones sensacions. Els blaugranes han derrotat el Mallorca al Camp Nou en un partit molt convincent (2-1) on Memphis Depay ha estat el líder i Ansu Fati ha tornat a jugar a futbol després de cent dies lesionat.

El Barça fa un pas endavant en la concentració i la motivació

Des del mateix moment en què el Barça ha trepitjat la gespa, ha quedat clar que no es repetiria la tragèdia de les darreres cites al Camp Nou. L’equip ha sortit molt més concentrat, amb les idees clares i una voluntat ofensiva que no havia tingut darrerament. Amb l’absència d’Ousmane Dembélé, a la banqueta amb amigdalitis, els blaugranes no l’han pogut buscar amb insistència i, en comptes d’això, les passades a l’espai i les centrades a l’interior de l’àrea des de la frontal s’han convertit en els principals arguments dels culers.

D’aquesta manera ha arribat la primera ocasió clara dels blaugranes, amb una rematada de cap de Pierre-Emerick Aubameyang a boca de canó, que ha pogut aturar Sergio Rico. Malgrat que el davanter gabonès no ha estat especialment inspirat, ha rebut pilotes amb perill de forma constant i ha estat un maldecap per a la defensa balear. Memphis Depay també ha estat brillant i seu ha estat el gol que ha avançat els culers, després de rebre una passada a l’espai de Jordi Alba i batre el porter rival amb confiança i tranquil·litat.

En canvi, Ferran Torres ha estat gairebé desaparegut i ha mantingut la seva mala ratxa de joc. Un altre nom negatiu del partit ha estat el de Gerard Piqué, no per com ha jugat, que ha estat realment bé, sinó perquè ha hagut de marxar substituït just després de la diana de Memphis per les molèsties a l’adductor que l’estan torturant darrerament.

Cal destacar, però, que tot i que el Barça ha estat sòlid i tranquil en línies generals, el Mallorca ha estat a punt de fer mal en dues accions aïllades. En una desconcentració defensiva col·lectiva, Fer Niño ha perdonat una rematada a un metre de Ter Stegen, probablement perquè la passada de Brian Oliván li ha arribat amb massa força. A l’última acció de la primera meitat, Eric Garcia, que ha entrat per Piqué, ha estat a punt de regalar l’empat als balears amb una relliscada molt inoportuna.

Memphis lidera, Busquets sentencia i Ansu torna

A la represa, la dinàmica del partit i la idea del Barça ha estat exactament la mateixa, amb l’afegitó que els blaugranes han sortit encara més valents i més disposats a fer mal al Mallorca. Una passada a l’espai per a Ferran Torres amb una posterior rematada rebutjada d’Aumabeyang ha definit el tarannà de la segona meitat. Després d’un pal dels blaugranes que no ha valgut per fora de joc, ha arribat la sentència. En una bona acció ofensiva, Sergio Busquets ha caçat una pilota a la frontal i ha batut Sergio Rico amb un xut ajustat al pal.

En comptes de conformar-se amb això i baixar el ritme del partit, el Barça ha buscat el tercer gol amb insistència. Memphis ho ha fet tot bé i s’ha generat un bon grapat d’ocasions, entre les quals en podria haver entrat alguna perfectament. Ferran també ha estat protagonista per dues jugades: una l’ha fallada estrepitosament i la següent també, tot i que en el rebot ha acabat marcant. Ara bé, totes dues accions han quedat invalidades per fora de joc.

Al minut setanta-cinc, el Camp Nou ha esclatat en un aplaudiment eixordador, quan, cent dies després, Ansu Fati ha tornat a trepitjar la gespa. El seu retorn, malauradament, ha quedat enfosquit per un gol d’Antonio Raíllo. D’aquesta manera, el Mallorca ha retallat distàncies i ha posat la por al cos dels blaugranes. Tot i això, la diana dels balears s’ha quedat en un ensurt, perquè el Barça no ha reculat i mantingut la possessió de la pilota per dominar el partit i el resultat.



Més notícies
Sergio Lozano aixeca la quarta UEFA Futsal Champions League del Barça | FC Barcelona
El Barça es venja de l’Sporting i torna a regnar a Europa (4-0)
Notícia: El Barça es venja de l’Sporting i torna a regnar a Europa (4-0)
Comparteix
Els culers guanyen a Letònia la seva quarta UEFA Futsal Champions League, amb una exhibició
Els jugadors del Girona beuen aigua durant l'Alcorcon-Girona | Girona FC
Dia del treballador i, per tant, dia de Cristhian Stuani (0-1)
Notícia: Dia del treballador i, per tant, dia de Cristhian Stuani (0-1)
Comparteix
L'uruguaià, que ha fallat dos penals, dona una nova victòria als gironins per assolir una provisional quarta posició
Leo Messi, en la seva temporada de debut amb el Barça | FC Barcelona
El Barça recorda Messi en un dia assenyalat
Notícia: El Barça recorda Messi en un dia assenyalat
Comparteix
Avui fa 17 anys d'un dels moments més importants de la vida del club i del futbolista
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Els obstacles del Barça en la lluita per la Champions
Notícia: Els obstacles del Barça en la lluita per la Champions
Comparteix
Amb la Lliga esvaïda, l'objectiu ara és certificar la participació blaugrana en la competició continental

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laporta a maig 02, 2022 | 12:42
    Laporta maig 02, 2022 | 12:42
    Aquesta ni no he pogut dormir degut al insomni del partit tant i tant bó què ahir va jugar el Barça d'en Xavi.
  2. Icona del comentari de: Culé. a maig 02, 2022 | 12:53
    Culé. maig 02, 2022 | 12:53
    Doncs jo he vist el partit per TV. I no m'ha agradat gens ni mica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa