Món Esport
Dia del treballador i, per tant, dia de Cristhian Stuani (0-1)

No és casualitat. En el Dia del treballador, el jugador més treballador del Girona Futbol Club ha donat la victòria als seus. Gràcies a un triomf molt treballat, els catalans mantenen els sis punts de marge en el play-off d’ascens, a falta de dotze per disputar-se. Cristhian Stuani ha marcat el solitari gol en la visita gironina a l’Alcorcon i d’aquesta manera l’equip de Míchel assoleix, de forma provisional, la quarta plaça. Això sí, l’uruguaià ha fallat dos penals de forma molt inesperada.

Avui calia guanyar sí o sí. Després de la contundent derrota contra el Cartagena per 3-0, calia retrobar-se amb el camí de la victòria. I què millor que fer-ho en el camp del cuer? El Girona s’ha sentit molt superior sempre a un Alcorcon ja descendit matemàticament. Això sí, ha treballat molt la victòria. Aquesta s’ha presentat difícil. Després d’un avís de Baena, als vint minuts el de sempre, Stuani, ha provocat un penal clar. Òbviament ell s’ha encarregat de xutar-lo. I gens òbviament, l’ha fallat. Ha estavellat el penal al travesser, i ha calgut seguir remant.

Això no ha minvat els ànims visitants. Al contrari: els ha emplenat de més fam. Els lleons catalans han tancat els madrilenys al seu camp. Juanpe ha reaccionat molt bé amb un llançament brutal a l’escaire, que per poc no entra. Quan el Girona trobava més a faltar la precisió del seu killer, aquest ha despertat. Stuani no pensava perdonar dues vegades. Ho ha fet a través de la seva altra gran arma: el cap. Després d’un llançament de falta i una prolongació, l’uruguaià ha rematat cap a dins la pilota i s’ha situat com a màxim golejador de la competició, empatat amb Borja Bastón i Juan Molina (tots tres amb 19).

Després d’obrir la llauna, Stuani torna a fallar un penal

Ja s’havia fet el més difícil contra un equip tancat i desanimat. Ja s’havia acudit a la cita d’obrir la llauna. I això per al Girona està sent sinònim d’èxit. Des de finals de febrer que ningú li ha aconseguit ni tan sols empatar un partit quan el conjunt català s’ha avançat al marcador. Tot i això, calia certificar la victòria. Per això, què millor que un penal? A les acaballes de la primera part, l’Alcorcon ha comès un penal que ha vist el VAR. Una falta sobre Aleix Garcia, i un nou llançament per a Stuani. Però el sud-americà ha sorprès encara més: ha tornat a fallar. Ha llançat la pilota per damunt de la porteria defensada per Jesús Ruiz. I el Girona no ha pogut marxar al descans amb els deures fets.

Però ningú pot recriminar res a l’home-gol gironí. De fet, Stuani ha seguit lluitant com només ell fa en la segona meitat. I ho ha fet en un partit cada vegada més travat. Els locals, això sí, han sortit a la represa amb molta intensitat i han posat en problemes Juan Carlos. Però més enllà d’un parell d’ocasions, el conjunt gironí ha controlat el partit. S’ha sabut defensar bé, i ha decidit no arriscar excessivament en atac.

La victòria, protagonitzada per Stuani per malament però sobretot per bé, dona la quarta posició provisional als de Míchel. I, el més important, permeten establir el marge de sis punts amb l’equip perseguidor de les places de play-off: Las Palmas de García Pimienta. 64 punts tenen els gironins i 58 els canaris, a falta de dotze per disputar-se. Les places d’ascens directe, això sí, ja són quasi inassolibles: l’Eibar i l’Almeria tenen, respectivament, 74 i 73 punts.



Més notícies
Imatge del Cartagena - Girona | FC Cartagena
Un mal inici frena les aspiracions del Girona (3-0)
Notícia: Un mal inici frena les aspiracions del Girona (3-0)
Comparteix
El Cartagena complica les opcions d'ascens directe del Girona
Cristhian Stuani celebra un gol a Montilivi | Girona FC
El Girona manté viu el somni de l’ascens directe (2-0)
Notícia: El Girona manté viu el somni de l’ascens directe (2-0)
Comparteix
Els catalans han derrotat el filial de la Reial Societat a casa i es troben a sis punts de la segona posició

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa