El Girona manté viu el somni de l’ascens directe (2-0)

El Girona s’ha sabut sobreposar a la derrota contra el Saragossa que va aturar la seva ratxa de victòries increïble i s’ha retrobat amb el triomf a Montilivi amb un resultat molt convincent contra el filial de la Reial Societat (2-0). Els catalans han estat superiors als bascos en línies generals i han merescut endur-se els tres punts. Els txuri-urdins gairebé no han arribat a la porteria de Juan Carlos i, si bé és cert que als blanc-i-vermells també els ha costat molt marcar, han tingut moltes més ocasions de perill i la victòria és totalment justa. Després d’aquest triomf i de l’empat entre l’Almeria i el Valladolid, el Girona se situa a sis punts de la segona posició, que pertany a l’equip andalús, i que garanteix l’ascens directe a la Primera Divisió.

La crònica del partit entre el Girona i la Reial Societat B

Pel que fa al partit en qüestió, cal destacar que la primera meitat no ha estat brillant per a cap dels dos conjunts, si bé també s’ha de dir que tots dos han tingut una oportunitat clara de gol. Al minut vint-i-set, la Reial Societat B ha tingut la seva ocasió més clara de tot el duel, quan Julen Lobete ha xutat entre els tres pals i ha hagut d’aparèixer la cama miraculosa d’Arnau Martínez per treure la pilota sobre la línia de gol. D’altra banda, Álex Baena també ha aparegut per part dels locals a l’hora d’enganxar un refús i rematar de forma decidida pocs minuts abans del descans, obligant el porter Andoni Zubiaurre a lluir-se.

Stuani i Nahuel Bustos donen la victòria als catalans

A la represa, el Girona ha sortit un punt més intens i ha trobat ocasions de seguida. La més clara ha arribat al minut cinquanta-set, amb un pal d’Ivan Martín. A partir de l’hora de duel, això sí, les arribades catalanes s’han començat a traduir en gols. El primer ha arribat des dels onze metres, després que Cristhian Stuani transformés un penal que ell mateix havia provocat. El resultat s’ha mantingut obert fins al minut vuitanta-quatre, si bé és cert que la Reial no ha tingut cap mena d’arribada perillosa a la porteria de Juan Carlos. Tot i això, Nahuel Bustos ha estat encarregat de marcar la diana de la tranquil·litat al contraatac, després d’aprofitar una jugada ben llançada per Arnau.