El Barça es venja de l’Sporting i torna a regnar a Europa (4-0)

El Futbol Club Barcelona de futbol sala s’ha consagrat campió d’Europa en derrotar l’Sporting de Portugal amb una exhibició i una golejada. Els de Jesús Velasco han empetitit un dels grans d’Europa a Riga, amb un partit molt intens i molt ben plantejat. Després d’una primera part igualada, el de sempre, Sergio Lozano, ha obert la llauna i la festa. Abans del descans, Pito ha posat terra per entremig. En la represa, Ferrão ha marcat el tercer i, quan els portuguesos jugaven amb porter-jugador, el porter Dídac Planas ha tancat la contesa (4-0).

Els aficionats blaugranes que han viatjat a Riga han convertit l’Arena Riga de Letònia en un petit Palau Blaugrana. Això sí, en el primer quart s’ha suat de valent. Molta intensitat. Marcenio i Ferrão hi han tingut les úniques ocasions, contra un Sporting rocós, que tampoc ha inquietat massa els catalans. En el segon quart, Lozano ha inaugurat ràpidament el marcador. Ha batut Guitta amb un xut potent i creuat. A l’estil Lozano. De fet, el madrileny ha assolit el seu gol número 300 com a blaugrana. Història!

A partir d’això, el Barça ha continuat mossegant. El porter Guitta ha salvat als seus… fins que Pito ho ha volgut. Com havia fet prèviament Lozano, calia afinar bé. I així ho ha fet el brasiler. Ha batut novament Guitta, amb un xut col·locat al pal, i així ha enxamplat el marcador. I així el Barça ha marxat al descans amb una distància molt important.

L’advertència del que va passar en la final de l’any passat, amb la remuntadad portuguesa

Clar que no definitiva. I és que la final de l’any passat, amb els mateixos protagonistes, va arrencar de la mateixa manera. Amb un 2-0 favorable als culers, que els portuguesos van saber remuntar per convertir en un 3-4. Però avui hi havia un Barça més madur i contundent. Tan contundent, que en la represa, sense ni tan sols deixar pensar els lusitans, ha clavat la tercera estocada. Ho han fet amb una jugada delicatessen. Després d’una sublim assistència del porter Dídac Planas, Ferrão ha fet màgia. El brasiler ha controlat, s’ha girat i ha engaltat un xut inapel·lable. Amb tres gols de diferència, la final no podia escapar-se.

No només no s’ha escapat, sinó que els culers l’han convertit en una festa. Si bé els blanc-i-verds han empentat, no han trobat gaires bones ocasions. Per motius obvis, han introduït Alex Merlim com a porter-jugador, i el Barça ha sabut contrarestar-ho a la perfecció. I és que el porter Dídac Planas, amb un xut des de casa seva, ha posat el quart i definitiu gol al marcador. Ha tancat una final perfecta. És el segon cop en tota la història que un equip aconsegueix deixar la seva porteria a zero en una final del torneig continental (ja ho va fer l’Inter Movistar l’any 2017 contra el mateix Sporting, amb un 7-0). Però, el més important, suposa la quarta Champions de la secció. Després de les de 2012, 2014 i 2020, s’afegeix la de 2022. Una temporada ja històrica d’uns jugadors eterns.