Món Esport
Quants partits i quantes temporades ha jugat Sergio Busquets amb el Barça

Sergio Busquets, capità del Futbol Club Barcelona des de fa diverses temporades, ha anunciat que no continuarà al club blaugrana la temporada 2023/24. D’aquesta manera, el migcampista català posarà fi a la seva carrera com a jugador blaugrana, equip on ha jugat des de les categories inferiors del club i on ha acabat convertint-se en una llegenda per al barcelonisme. Cal recordar que Sergio Busquets es va unir al Futbol Club Barcelona la temporada 2005/06, on va fitxar per al Juvenil A del club blaugrana.

El debut de Sergio Busquets amb el primer equip del Futbol Club Barcelona

El migcampista criat a Badia del Vallès va debutar amb el primer equip del FC Barcelona a la temporada 2008/09, en un duel disputat el 13 de setembre de 2008 contra el Racing de Santander. En aquella mateixa temporada, acaba convertint-se en una peça clau per als blaugranes, els quals van aconseguir el triplet amb Pep Guardiola dirigint la banqueta del club. Sergio Busquets va ser titular en les finals de Copa i UEFA Champions League d’aquell mateix any, formant part d’un dels millors equips de la història moderna del futbol.

Sergio Busquets ha jugat 15 temporades amb la samarreta del Barça

Així doncs, des del seu debut, Sergio Busquets ha acabat disputant un total de 15 temporades amb el Futbol Club Barcelona. A més a més, segons diverses veus enteses en el món del futbol, és el millor pivot de la darrera dècada del futbol. Pep Guardiola, Luis Enrique, Juan Román Riquelme, Xavi Hernández o Vicente del Bosque han dit, en sobtades ocasions, que Busquets és el millor futbolista del món en la seva posició, sent un exemple a seguir per a les generacions futures de futbolistes. Per altra banda, cal recordar que Sergio Busquets ha vestit fins a tres dorsals diferents amb la samarreta del Barça, debutant amb el número 28, posteriorment va lluir el 16 i marxa del club amb el dorsal 5 a l’esquena.

Busquets ha jugat més de 700 partits amb el Barça

Des del seu debut amb la samarreta blaugrana, Sergio Busquets ha disputat un total de 718 partits defensant l’escut del Barça. Cal remarcar que encara queden cinc partits de Lliga i, en el cas que Busquets els jugués tots, podria arribar als 723 jocs disputats. Aquesta xifra situa Sergio Busquets en el tercer futbolista que ha jugat més partits amb el Barça, quedant per sota de Xavi Hernández (767), actual entrenador del club blaugrana, i Leo Messi (778), futbolista que, actualment, juga al París Saint-Germain.

Sergio Busquets, capità del Futbol Club Barcelona, celebrant el títol de Copa | FC Barcelona
Sergio Busquets, capità del Futbol Club Barcelona, celebrant el títol de Copa | FC Barcelona

Quants gols ha marcat Sergio Busquets amb el Barça?

Tot i la seva llarga trajectòria al Futbol Club Barcelona, Sergio Busquets no ha destacat mai per ser un gran golejador. Tot i això, el migcampista defensiu ha aconseguit marcar un total de 19 gols en tota la seva carrera i ha repartit un total de 40 assistències als seus companys d’equip. Ara bé, el punt fort de Busquets sempre ha sigut el posicionament i la visió de joc. El català ha sigut l’encarregat de construir les jugades del club blaugrana, actuant com a intermediari per tal que la pilota arribés de la defensa i als atacants.

Quants títols ha guanyat Sergio Busquets amb el Futbol Club Barcelona?

Sergio Busquets ha viscut part de l’època daurada del barcelonisme. El migcampista de Badia ha guanyat tots els títols possibles amb la samarreta del Futbol Club Barcelona, obtenint un palmarès de 32 títols (9 Lligues, 3 UEFA Champions League, 7 Copes, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d’Europa i 7 Supercopes). A més a més, també ha estat campió d’Europa i campió del món amb la selecció espanyola de futbol, on va guanyar el Mundial (Sud-àfrica, 2010) i l’Eurocopa (Polònia i Ucraïna, 2012).



Més notícies
Pep Guardiola, alçant la Champions com a entrenador blaugrana| @ChampionsLeague
Quantes UEFA Champions League ha guanyat Pep Guardiola
Notícia: Quantes UEFA Champions League ha guanyat Pep Guardiola
Comparteix
El tècnic català s'ha proclamat campió de la màxima competició europea com a jugador i entrenador
Leo Messi celebrant el títol de Lliga amb el Barça | FC Barcelona
Quantes Lligues ha guanyat el FC Barcelona en tota la seva història
Notícia: Quantes Lligues ha guanyat el FC Barcelona en tota la seva història
Comparteix
El club blaugrana és el segon equip amb més títols de Lliga
Leo Messi, celebrant el gol de la final de la Champions del 2009 | FC Barcelona
Quantes Champions League té Leo Messi i quan les ha guanyat
Notícia: Quantes Champions League té Leo Messi i quan les ha guanyat
Comparteix
L'argentí ha guanyat diverses vegades la màxima competició europea
Carlo Ancelotti, alçant el títol de la UEFA Champions League | Reial Madrid
Quantes Champions ha guanyat Carlo Ancelotti com a entrenador
Notícia: Quantes Champions ha guanyat Carlo Ancelotti com a entrenador
Comparteix
El tècnic italià ha guanyat quatre vegades la UEFA Champions League

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa