Món Esport
Les paraules de Lewandowski que xoquen amb l’actual estil del Barça

Robert Lewandowski, jugador del Futbol Club Barcelona, ha concedit una entrevista a La Vanguardia en la qual ha tractat alguns dels temes més candents de l’actualitat del conjunt blaugrana. El polonès ha parlat per primer cop des que l’eliminació de la UEFA Champions League ha quedat consumada, i ha assenyalat el camí que cal seguir per revertir la mala dinàmica que el club està arrossegant a Europa des que Xavi Hernández va aterrar a la banqueta.

“Evidentment no estic content. El Barça hauria d’estar a vuitens de final“, ha lamentat, abans de deixar clar que “estem en un procés de reconstrucció que necessita temps. Cal ser més pacients. Els partits de Munic o Milà són dels que et canvien. Tenim molts joves que necessiten agafar experiència i aprendre a trobar el camí per guanyar aquest tipus de partits. Són detalls”.

Robert Lewandowski, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Robert Lewandowski, jugador del FC Barcelona | Europa Press

La fórmula de Lewandowski per revertir la mala dinàmica a Europa

I ha anat més enllà: “Cal afrontar algunes situacions amb més intel·ligència. Al futbol de vegades cal saber com guanyar, i no com jugar per guanyar. I és el que ens ha passat”. D’aquesta manera, el davanter, que és un dels pocs jugadors de la plantilla en tenir una medalla de campió de Champions a casa seva i per tant una veu autoritzada, ha deixat clar, sense criticar l’estil de joc més característic del Barça, que la prioritat ha de ser el resultat i no la manera amb la qual s’aconsegueix aquest resultat. Que de vegades és més important tenir un esperit guanyador que no pas un desig d’oferir espectacle.

“Però aquestes coses ens fan més forts per al futur”, ha continuat, tot reconeixent que “abans de venir a Barcelona ja era conscient que la primera temporada podia ser més dura del que segurament hauria de ser. Estem en un procés de reconstrucció que necessita temps, cal ser més pacients”. L’exjugador del Bayern de Munic, doncs, és optimista: “Estem evolucionant. No esperava arribar i que tot anés bé la primera temporada. Insisteixo que és un procés que requereix temps i paciència”.

I és que “amb tot el que ha patit el Barça els últims anys no es pot pretendre que en un mes canviï tot. Necessita temps i segur que millorarà, i fins i tot tornarà a ser el millor”. Per tant, malgrat la pèssima actuació blaugrana a Europa, que ha provocat que Lewandowski deixi de disputar eliminatòries de Champions per primer cop en més d’una dècada, està “al club que vull, i quan et sents còmode i feliç tot és més fàcil. Estic a l’equip on somiava estar i em sento orgullós”.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
El Barça, eliminat de la fase de grups de la Champions per segon any seguit
Notícia: El Barça, eliminat de la fase de grups de la Champions per segon any seguit
Comparteix
Els blaugranes cauen eliminats després de la golejada de l'Inter de Milà al Viktoria Plzen
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
Revelen les variables del contracte de Lewandowski amb el Barça
Notícia: Revelen les variables del contracte de Lewandowski amb el Barça
Comparteix
Segons el diari Bild, el club blaugrana haurà de pagar al Bayern 1'25 milions d'euros per cada curs en el qual el polonès marqui 25 gols o més, amb un pagament màxim de 5 milions
Robert Lewandowski, jugador del Barça, a la gala de la Pilota d'Or | FC Barcelona
Lewandowski obté el Trofeu Gerd Müller a la gala de la Pilota d’Or
Notícia: Lewandowski obté el Trofeu Gerd Müller a la gala de la Pilota d’Or
Comparteix
El guardó, creat aquest any, l'acredita com a millor golejador de la temporada passada
Robert Lewandowski, durant el clàssic | Europa Press
Missatge de Lewandowski als culers després de la desfeta al clàssic
Notícia: Missatge de Lewandowski als culers després de la desfeta al clàssic
Comparteix
El polonès fa gala del seu lideratge amb unes paraules carregades d'optimisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa