Món Esport
Revelen les variables del contracte de Lewandowski amb el Barça

El Futbol Club Barcelona va tancar el traspàs del davanter provinent del Bayern de Munic Robert Lewandowski el passat estiu, a canvi de 45 milions d’euros fixos. En l’operació, però, els dirigents del conjunt català van pactar el pagament d’unes variables amb els de l’alemany, per un valor de cinc milions. Unes variables que no s’havien fet públiques… fins que ara el diari Bild les ha tret a llum.

Concretament, segons les informacions del mitjà teutó, el Barça haurà de pagar 1’25 milions d’euros al gegant bavarès cada temporada en la qual el futbolista polonès superi la xifra dels 25 gols anotats en competició oficial. Hi haurà aquesta condició durant els quatre anys de vigència del contracte de Lewandowski amb els catalans (fins a 2026). Si assolís aquests registres golejadors cada curs, doncs, el club presidit de Joan Laporta acabaria pagant els cinc milions en la seva totalitat, i el fitxatge arribaria als 50 milions d’euros.

Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press
Robert Lewandowski, jugador del Barça | Europa Press

És, doncs, una cosa molt factible. Sense anar més lluny, aquest curs l’inici estel·lar que ha tingut el davanter s’ha traduït en 17 gols marcats en 16 partits oficials. Uns números ferotges, que més enllà de deixar clara la dependència golejadora que té l’equip de Xavi Hernández en aquest jugador (els blaugranes han fet 36 gols en total, i això suposa que el també exjugador del Borussia Dortmund ha estat l’autor del 47% dels gols), també evidencien l’estratosfèric estat de forma que té.

Si continua amb aquesta mitjana golejadora, Lewandowski podria sumar 25 gols abans d’arribar a l’equador del campionat de Lliga. Per tant, el Barça ja hauria de pagar els primers 1’25 milions d’euros al Bayern. Després, si el jugador complís el contracte que té i arribés a aquesta xifra cada any, com s’ha dit, el Barça hauria de pagar més diners. Però seria una molt bona notícia, ja que significaria que malgrat que passen els anys (actualment Lewandowski té 34 anys), continua tenint qualitat. Tenint en compte com de bé es cuida, serà factible.

Les xifres golejadores de Lewandowski aquest curs

Gràcies als 17 gols esmentats, Lewandowski és el pitxitxi provisional de la Lliga. En el campionat domèstic ha sumat 12 gols, i hi té un matalàs de cinc gols de diferència amb els seus perseguidors en el rànquing de màxims golejadors. Borja Iglesias, del Betis, i Joselu, de l’Espanyol, en sumen 7.

Pel que fa a la Champions, gràcies al seu hat-trick contra el Viktoria Pilsen i al seu doblet contra l’Inter en el dolorós empat a tres al Camp Nou, ha sumat cinc dianes. És el tercer màxim golejador de la competició, empatat amb Erling Haaland, del Manchester City, i només per darrere de Kylian Mbappé i Mohamed Salah, del Paris Saint-Germain i del Liverpool (tots dos amb 6). En la darrera jornada de la fase de grups, a casa del Viktoria Pilsen, el polonès tindrà l’última oportunitat per marcar abans del retorn del conjunt català a l’Europa League.



Més notícies
Robert Lewandowski, futur jugador del FC Barcelona | Europa Press
El Barça oficialitza el fitxatge estel·lar de Robert Lewandowski
Notícia: El Barça oficialitza el fitxatge estel·lar de Robert Lewandowski
Comparteix
Robert Lewandowski fitxa per les properes tres temporades com a jugador blaugrana
Robert Lewandowski, jugador del Barça, a la gala de la Pilota d'Or | FC Barcelona
Lewandowski obté el Trofeu Gerd Müller a la gala de la Pilota d’Or
Notícia: Lewandowski obté el Trofeu Gerd Müller a la gala de la Pilota d’Or
Comparteix
El guardó, creat aquest any, l'acredita com a millor golejador de la temporada passada
Robert Lewandowski i Xavi Hernández | FC Barcelona
Lewandowski confirma una de les grans diferències entre Xavi i Koeman
Notícia: Lewandowski confirma una de les grans diferències entre Xavi i Koeman
Comparteix
El davanter polonès s'ha mostrar "sorprès" per la intensitat dels entrenaments del Barça
Enric Masip, assessor del president del Barça, durant la presentació de Robert Lewandowski | Gabriel Izcovich
La de Maradona, la de Ronaldinho i la de Lewandowski
Notícia: La de Maradona, la de Ronaldinho i la de Lewandowski
Comparteix
Enric Masip dialoga amb Món Esport i posa en context la presentació del polonès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa