El Barça, eliminat de la fase de grups de la Champions per segon any seguit

Només quedava una opció. La d’aferrar-se a un miracle per a arribar al partit del Bayern de Munic amb opcions de passar als vuitens de final de la Champions League. El Viktoria Plzen, equip de la República Txeca que no ha sumat cap punt en les quatre jornades de la competició, havia d’evitar caure derrotat a l’estadi Giuseppe Meazza contra un Inter de Milà que depenia d’ell mateix per tal d’assegurar-se la segona plaça i passar a la següent ronda de la màxima competició europea.

La crònica de l’Inter de Milà-Viktoria Plzen (4-0)

El duel entre els italians i els txecs ha seguit el guió esperat. L‘Inter de Milà ha mostrat un joc molt ofensiu en la seva posada en escena i ha assetjat la porteria del Viktoria Plzen sense aturar-se ni un sol instant. Amb 34 minuts, els italians n’han tingut prou per marcar el primer gol del partit que segellava la classificació de l’equip dirigit per Simone Inzaghi. Mkhitaryan ha rematat amb la testa per superar la porteria del Plzen i el Giuseppe Meazza ha respirat més tranquil, si és que en algun moment ha arribat a estar preocupat (1-0). A més a més, vuit minuts més tard, el davanter de l’Inter Edin Dzeko ha marcat el segon després de rematar amb el peu, i sense oposició, una passada de Di Marco (2-0).

Mkhitaryan, jugador de l'Inter de Milà | Europa Press
Mkhitaryan, jugador de l’Inter de Milà | @Inter_es

El rol dels dos equips durant la segona part no ha variat pas. Els italians han continuat atacant sobre la porteria rival sense donar opcions al Viktoria Plzen. Lautaro Martínez ha perdonat el tercer davant del porter, però uns minuts després Dzeko ha tornat a marcar pels italians el tercer gol de la nit. Barella ha filtrat una pilota per Lautaro, que ha tingut temps a girar-se, fer una passada a Dzeko i que el davanter dels italians marquès a plaer davant del porter (3-0). Finalment, Romelu Lukaku ha tancat una golejada amb un xut molt potent davant del porter pocs minuts desrés d’entrar al terreny de joc. L’atacant belga, que no ha pogut participar en cap partit de la Champions fins avui a conseqüència de les lesions, s’ha retrobat amb el gol i les bones sensacions.

El Barça queda eliminat de la Champions League

Amb aquest resultat, el Futbol Club Barcelona queda matemàticament eliminat d’aquesta edició de la UEFA Champions League abans de jugar el seu duel contra el Bayern de Munic. D’aquesta manera, els de Xavi Hernández sembla que estan predestinats a tornar a la UEFA Europa League una temporada més. No obstant això, encara no està tot decidit, ja que en l’hipotètic cas que el Barça no puntuï contra el Bayern de Munic i hi hagi una impensable desfeta a la darrera jornada al camp del Viktoria Plzen on els txecs superin per cinc gols de diferència el conjunt blaugrana, el Barça encara podria acabar quart a la classificació i, per tant, també estaria fora de l’Europa League.

Les lesions i les decisions arbitrals han frustrat la classificació

Hi ha hagut dos factors que han influenciat, en gran manera, a l’eliminació del Barça de la Champions. El primer ha estat el cúmul de lesions que han tingut els blaugranes en un dels moments més importants de la temporada. Les lesions de Ronald Araujo, Jules Koundé, Frenkie de Jong, Memphis Depay, Héctor Bellerín i Andreas Christensen han provocat que Xavi fes que jugadors com Gerard Piqué o Jordi Alba, que quasi no gaudien d’oportunitats, entressin en rotació i juguessin partits on han estat força assenyalats pel seu baix rendiment i les seves errades.

Per altra banda, tampoc ha ajudat gaire la quantitat d’errades arbitrals que ha patit el Barça durant la fase de grups. La primera acció a destacar és que, en el partit contra el Bayern de Munic, no es xiulés penal sobre Ousmane Dembélé del lateral esquerre del conjunt bavarès Alphonso Davies. Tampoc s’entenen accions com el gol anul·lat a Pedri contra l‘Inter de Milà després d’unes mans, que no s’haurien d’haver assenyalat segons el reglament, d‘Ansu Fati o els penals per mans de Dumfries o l’empenta a Robert Lewandowski al tram final del partit.

L’Europa League, una competició que no porta bons records

Per segon any consecutiu el Barça jugarà l’Europa League, una competició que no porta bons records a la memòria del barcelonisme. Cal recordar que un dels episodis més vergonyosos de la història moderna del Barça va ser la tornada dels quarts de final contra l’Eintracht de Frankfurt. Els blaugranes van caure eliminats a un Camp Nou que va ser envaït pels seguidors alemanys. La conducta de l’afició visitant va generar moltes crítiques al club i a la seguretat del camp.