Món Esport
Setién explica per què va naufragar com a entrenador del Barça
  • CA

Quique Setién ja ha estat presentat com a nou entrenador del Vila-real. El càntabre substitueix Unai Emery, que ja dirigeix l’Aston Villa anglès. I en la seva primera roda de premsa a Castelló, ha explicat coses molt interessants i inesperades. En primer lloc, ha repassat què va sortir malament en la seva anterior etapa com a tècnic, que va ser la mitja temporada al capdavant del Futbol Club Barcelona, l’any 2020, i que va acabar de la pitjor manera possible: amb el desastre del 2-8.

“És veritat que les circumstàncies que vaig trobar a Barcelona van ser diferents a tot el que havia viscut anteriorment. Va ser una experiència extraordinària, de la que espero treure el benefici que et dona l’experiència per a moltes coses”, ha valorat, de manera positiva, en primer lloc, per passar a la part més negativa i sonada: “Pel que fa a la resta de coses, és un tema que està absolutament aparcat. Evidentment, allà no vaig ser jo. No ho vaig poder ser“.

“Però estic segur que les circumstàncies canvien a tot arreu. No diré ni que són pitjors ni millors, perquè em toca viure-ho a partir d’ara, però puc assegurar que de les experiències se surt reforçat sempre. I sabré com comportar-me per tornar a ser el mateix un altre cop”, ha conclòs el també exentrenador del Betis o de Las Palmas.

Els conflictes al Barça de Setién, la temporada 2019/2020

Setién, doncs, ha fet al·lusió, de manera indirecta, a tots els conflictes que va viure especialment amb jugadors d’aquell Barça de la temporada 2019/2020. Últimament, en entrevistes a la televisió, havia evidenciat la seva pèssima relació amb el capità de llavors, Leo Messi, així com una anècdota extraesportiva amb un altre capità, Gerard Piqué, que expliquen el clima que hi havia. Setién sempre s’ha caracteritzat per imposar una idea de joc molt marcada, però a Can Barça ràpidament es va notar que o bé els futbolistes no el van voler escoltar, o bé ell no va saber com fer-ho.

Quique Setién, exentrenador del Barça, i Leo Messi, exjugador del mateix, la temporada 2019/2020 | Europa Press
Quique Setién, exentrenador del Barça, i Leo Messi, exjugador del mateix, la temporada 2019/2020 | Europa Press

El motiu pel qual Setién pensava que la trucada del Vila-real era una broma

Més enllà d’aquestes declaracions, també han cridat l’atenció unes altres de la mateixa roda de premsa. “Realment ha estat quelcom inesperat. Quan vaig rebre la trucada de Fernando [Roig] i de Miguel [Ángel Tena], no m’ho esperava. Dic “m’estaran fent una broma”, perquè en principi tampoc pensava que el Vila-real necessités un entrenador, perquè Emery ho estava portant tot molt bé, i que en aquesta circumstància normalment no hi ha mai un canvi d’entrenador. Però bé, les circumstàncies s’han donat així [el Vila-real no va cessar Emery, sinó que aquest va marxar]”.

Ha estat, doncs, una frase similar a aquella mítica que va pronunciar en la seva presentació precisament com a tècnic blaugrana. Llavors, va dir que “ahir estava passejant al costat de les vaques al meu poble i avui estic entrenant el Barça”. En aquesta ocasió, com molt probablement va passar a principis de 2020 amb la trucada de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, el de Santander ha reconegut que “vaig trigar cinc segons a canviar un comportament que tenia des de fa dos anys, de relaxació, de gaudir d’un altre tipus de coses”.

És veritat que he continuat mirant futbol, però no tant. I estava una mica desconnectat. Esperant simplement el moment. Que si no s’hagués donat, en les circumstàncies que a mi em venien de gust, segurament no hauria tornat a entrenar. Ja ho dic: era feliç amb els nens entrenant a Marina a la tarda, era l’ajudant d’un noi, l’Alex, que era l’entrenador, i estava feliç amb ells. D’igual manera que ho puc estar aquí ara”, ha afegit.

La trajectòria de Setién, i el morbós debut que tindrà a la Lliga

Setién, doncs, començarà la seva novena aventura com a entrenador, després de les seves etapes al Racing de Santander, el Poli Ejido, la selecció de Guinea Equatorial, el Logroñés, el Lugo, Las Palmas, el Betis i el Barça. La començarà amb un partit d’una competició nova per a ell, la UEFA Conference League, i en un tràmit contra l’Hapoel Beer Sheva israelià, ja que els groguets ja tenen el primer lloc del grup assegurat. Després, el cap de setmana, s’estrenarà a la Lliga ni més ni menys que contra l’Athletic Club d’Ernesto Valverde, el seu predecessor a la banqueta del Barça.



Més notícies
Quique Setién, exentrenador del Barça | Europa Press
L’anècdota de Setién amb Piqué que resumeix l’ambient que hi havia al Barça
Notícia: L’anècdota de Setién amb Piqué que resumeix l’ambient que hi havia al Barça
Comparteix
El tècnic càntabre recorda el dia que el defensa va accedir al Camp Nou amb una bicicleta elèctrica
Quique Setién, exentrenador del Barça, i Leo Messi, exjugador del mateix, la temporada 2019/2020 | Europa Press
La reacció de Setién que ho explica tot quan li pregunten per Messi
Notícia: La reacció de Setién que ho explica tot quan li pregunten per Messi
Comparteix
L'exentrenador del Barça i el seu exajudant expliquen la seva relació amb l'argentí en un reportatge
Quique Setién, en roda de premsa | EFE
Setién: “El que em vaig trobar al vestidor del Barça no ho he vist mai”
Notícia: Setién: “El que em vaig trobar al vestidor del Barça no ho he vist mai”
Comparteix
El tècnic assegura que el club blaugrana encara li deu diners
Unai Emery, entrenador del Vila-real | Europa Press
Nou exemple de la superioritat abismal de la Premier sobre la Lliga
Notícia: Nou exemple de la superioritat abismal de la Premier sobre la Lliga
Comparteix
L'Aston Villa pren Unai Emery al Vila-real i Quique Setién serà el nou entrenador groguet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa