Món Esport
Confessen els secrets del progrés de Balde, jugador revelació del Barça

Alejandro Balde està sent el jugador revelació de la temporada al Futbol Club Barcelona. El jove ha jugat la majoria dels partits al lateral esquerre, una posició que ja comptava amb la presència de Jordi Alba i que aquest darrer estiu ha estat reforçada també amb el fitxatge de Marcos Alonso. Està oferint unes sensacions pràcticament immillorables, i en el darrer matx, contra l’Athletic Club, va establir un punt d’inflexió, en assecar completament un dels millors extrems del campionat de Lliga, Nico Williams, i oferir grans recursos en atac.

Per tant, és evident que Balde és el jugador revelació al Barça. I Relevo ha entrevistat un dels artífexs d’aquest enorme rendiment: el seu entrenador personal, Jonathan Mengeli. “Fa dos anys que estic treballant amb Balde”, ha recordat Mengeli, tot explicant que “la primera vegada va venir després d’una lesió a l’espatlla. Volia enfortir-lo i que guanyés massa muscular”.

A continuació, ha expressat quelcom que el va sorprendre: “Quan vam començar, em vaig adonar que mai no havia treballat la seva velocitat. Es podia millorar amb molts exercicis que ell no feia al club. Vam començar a treballar amb la velocitat, guanyar massa muscular i augmentar la seva mobilitat, que és molt important per millorar la seva velocitat. Era molt ràpid, però en mobilitat tenia millora”.

Lewandowski celebra un gol amb Balde i Memphis | FC Barcelona
Lewandowski celebra un gol amb Balde i Memphis | FC Barcelona

El marge de millora que té Balde

Tant és així, que l’entrenador personal opina que “pot ser encara més ràpid, és molt jove. No ha arribat al seu sostre. No es pot imaginar fins on pot arribar, no hi ha límit. Té aquest do, es tracta de potenciar-lo. Molts el tenen, però no el treballen. El moment en què t’adones que pots potenciar-lo, és quan pots assolir un nivell molt alt”.

A més, ha valorat que “l’Alejandro sempre mostra molt bona actitud. Ell ja va venir amb molta confiança. Li he donat les pautes per potenciar aquesta actitud, aquesta potència, la reacció que ha de tenir dins i fora del camp. L’he ajudat força”. A més, ha revelat que “li envio un WhatsApp cada matí, per saber si ha estirat, si ha realitzat els treballs de mobilitat. Els resultats vénen amb el temps”.

La temporada de Balde

Aquest curs, concretament, Balde ha disputat onze partits de quinze possibles amb el Barça, traduïts en 745 minuts de 1.350 possibles. Per tant, ha estat a la gespa el 55% del temps. Ha superat àmpliament els esmentats Alba i Alonso, i ha superat les expectatives. En aquest temps, ha repartit tres assistències: una contra la Reial Societat, i dos contra l’Elx. Una ha estat per a Memphis Depay, i les altres dues per a un Robert Lewandowski amb qui ha demostrat tenir molta harmonia. Va debutar el curs passat, amb Ronald Koeman a la banqueta, i precisament contra el Bayern de Munic. I ara, amb 19 anys recentment fets, ja és un habitual a les convocatòries de la selecció espanyola Sub-21.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
Així ha respost Balde a la primera vegada que Xavi li ha fet confiança
Notícia: Així ha respost Balde a la primera vegada que Xavi li ha fet confiança
Comparteix
Alejandro Balde ha fet un bon partit contra el Getafe aprofitant l'oportunitat que li ha donat Xavi
Gavi, jugador del Barça | Europa Press
Gavi dona la millor notícia possible al Barça
Notícia: Gavi dona la millor notícia possible al Barça
Comparteix
El jove migcampista andalús s'ha recuperat a temps per al partit de Champions contra el Bayern de Munic al Camp Nou
Els jugadors del Barça celebren un gol contra l'Athletic | FC Barcelona
Les notes del Barça-Athletic: el segon deu de la temporada
Notícia: Les notes del Barça-Athletic: el segon deu de la temporada
Comparteix
Els blaugranes han fet un partit superlatiu contra els bascos, on Ousmane Dembélé ha estat el gran protagonista
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
La divertida resposta de Xavi sobre la possibilitat d’entrenar el Pilsen
Notícia: La divertida resposta de Xavi sobre la possibilitat d’entrenar el Pilsen
Comparteix
L'entrenador del Barça ha atès els mitjans de comunicació en la roda de premsa prèvia al partit contra el Bayern

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa