Món Esport
Les notes del Barça-Athletic: el segon deu de la temporada

El Barça de Xavi ha trobat una de les seves millors versions contra l’Athletic Club al Camp Nou a l’onzena jornada de Lliga. Els blaugranes ja guanyaven per tres gols a zero quan només havien passat vint minuts de partit i n’han acabat marcant un quart. La superioritat del Barça ha estat inqüestionable i molts dels jugadors han rendit a un nivell notable o excel·lent. Destaca, per sobre de tots, el grandíssim partit que ha fet el davanter francès Ousmane Dembélé.

Ter Stegen (6)

Ha estat sòlid davant les poquíssimes ocasions que ha tingut l’Athletic i també ha estat encertat amb la pilota als peus, exceptuant una greu errada que no ha acabat en gol gràcies a Eric Garcia i Busquets.

Sergi Roberto (8)

Molt bon partit del lateral de Reus, que ha interpretat d’allò més bé la posició de Dembélé i l’ha sabut doblar o deixar lliure quan ha estat necessari. Gràcies a això, ha marcat el segon gol del partit. Desafortunadament per a ell, ha marxat lesionat a les acaballes del duel després d’una gran acció defensiva.

Jules Koundé (7)

Totalment sòlid en defensa, no hi ha cap mena de dubte que és un dels millors centrals del món. No ha estat molt exigit, però quan ha tingut feina, ha anul·lat completament Iñaki Williams. La seva aportació ofensiva a l’hora de fer sortir l’equip també és vital.

Eric Garcia (5)

A diferència del que és habitual, ha estat millor fent cobertures defensives que fent sortir l’equip des del darrere. Ha perdut algunes pilotes que podrien haver posat els seus companys en un compromís.

Alejandro Balde (8)

El jove lateral esquerre s’ha graduat definitivament. El seu partit ha estat descomunal, demostrant que ha de ser ell el titular a aquesta posició. La seva capacitat per arrencar amb velocitat i driblar rivals és estratosfèrica, de la mateixa manera que en defensa ha anul·lat completament un gran futbolista com Nico Williams. Ha comès algun error en les últimes passades, cosa que ja corregirà amb el temps.

Sergio Busquets (5)

De le poques coses no positives del Barça. No ha estat horrible, al contrari, ha fet un partit correcte, però en gran part ha estat perquè Frenkie de Jong li cobria l’esquena. A més a més, ha perdut una pilota que no ha acabat en gol de l’Athletic de miracle. Es pot confirmar que ha perdut la titularitat en els partits importants a favor del neerlandès.

Frenkie de Jong (7)

La seva posició ha estat innovadora, entre un doble pivot al costat de Busquets i un interior. Novament, ha estat absolutament a tot arreu, tant en defensa com en atac. Les seves conduccions amb la pilota als peus són increïbles.

Gavi (6)

Només ha pogut jugar mitja hora a causa d’un fort cop que ha rebut de Dani Garcia. Durant el temps que ha tingut, ha estat brillant en les seves recuperacions defensives. La seva nota segur que hauria estat més alta d’haver acabat el partit.

Pedri (7)

Ha jugat en una posició entre fals extrem i interior. La seva feina ha estat molt més bruta que en altres ocasions i no ha pogut brillar tant, però ha generat espais constantment en atac. També ha recuperat pilotes gràcies a esforços defensius.

Dembélé (10)

Un dels seus millors partit com a blaugrana, per no dir el millor. Tots som conscients del seu talent, però normalment no el sap explotar tan bé. Si normalment pren la meitat de decisions de manera correcta, sent generosos, aquesta vegada ha estat lúcid en gairebé totes les accions que ha protagonitzat. Els números ho diuen tot: ha marcat un gol i ha repartit tres assistències. Fins ara, només Lewandowski havia aconseguit un 10 a les notes de Món Esport.

Lewandowski (8)

Ha tocat poques pilotes, però no se li demana res més: ha marcat un gol després d’un control orientat fantàstic i ha servit una centrada al cap de Dembélé perquè el Barça obrís la llauna.

L'onze titular del Barça contra l'Athletic | FC Barcelona
L’onze titular del Barça contra l’Athletic | FC Barcelona

Kessié (5)

Ha tingut molt protagonisme a causa de la lesió de Gavi i s’ha notat que està a un nivell molt inferior del de l’andalús. Ha estat molt poc rellevant pel joc del Barça. Ha estat bastant lent i no ha aportat gran cosa. Tot i això, tampoc no ha desentonat prou per suspendre.

Ferran Torres (7)

Ha entrat com a davanter centre i és el tercer bon partit consecutiu que fa. Ha marcat el quart gol de l’equip i ha tornat a demostrar que es desmarca com el millor.

Ansu Fati (5)

Insistent i amb ganes, ha tingut menys protagonisme del que tothom hauria volgut. Ha estat a punt de marcar amb un bon xut després d’una gran jugada de De Jong.

Marcos Alonso (5)

Ha entrat per Koundé com a central i es nota que no és la seva posició natural. S’agraeix que pugui ajudar l’equip i és una solució d’urgència.

Pablo Torre (5)

Ha debutat a la Lliga amb el Barça. Ha tingut pocs minuts i no ha desentonat.



Més notícies
Ousmane Dembélé, gran protagonista del Barça-Athletic | Europa Press
El Barça de Xavi fa un dels seus millors partits i goleja l’Athletic (4-0)
Notícia: El Barça de Xavi fa un dels seus millors partits i goleja l’Athletic (4-0)
Comparteix
Ousmane Dembélé ha fet un partit descomunal, amb un gol i tres assistències
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Ousmane Dembéle: així, sí
Notícia: Ousmane Dembéle: així, sí
Comparteix
El davanter francès ha estat el jugador més destacat de la golejada del Barça davant l'Athletic Club
Ter Stegen, porter del Barça | Europa Press
DIRECTE | Barça-Athletic Club de lliga (4-0)
Notícia: DIRECTE | Barça-Athletic Club de lliga (4-0)
Comparteix
El FC Barcelona rep l'Athletic Club de Bilbao a l'onzena jornada de lliga
Gavi, jugador del Barça | Europa Press
Gavi confessa que li hauria agradat coincidir al Barça amb un jugador únic
Notícia: Gavi confessa que li hauria agradat coincidir al Barça amb un jugador únic
Comparteix
El jove jugador andalús diu que va tenir "mala sort" per no jugar amb Messi i assegura que és feliç a Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa