La victòria del FC Barcelona contra l’Athletic Club deixa un nom propi molt clar: Ousmane Dembélé. L’extrem francès ha quallat un partit extraordinari, amb triplet d’assistències i un gol. El primer l’ha aconseguit rematant amb el cap una centrada de Lewandowski, assolint així el segon gol de la seva carrera com a professional amb el cap. A partir d’aquí, ha estat l’assistent en els altres tres gols del Barça. Dembélé ha tornat a enlluernar el Camp Nou amb una actuació brillant, com feia dies que no se’l veia. És una llàstima que no pugui mantenir la constància i que partits com el d’avui siguin l’excepció, i no la norma. Tot i això, l’actuació d’avui convida a no perdre l’esperança amb el francès.

El canvi d’esquema ha beneficiat Dembélé

La golejada del Barça avui no ha tingut cap mena de fissura. Els blaugranes han dominat el partit del principi al final i s’han imposat en totes i cada una de les facetes del joc. L’Athletic Club no ha sabut trobar resposta en cap moment a les envestides blaugranes, sobretot a la primera meitat, ja que amb mitja hora ja anaven perdent 3 a 0. Ernesto Valverde ha intentat fer canvis a la segona part, però el seu equip ha estat totalment anul·lat pel Barça. Xavi Hernández ha optat per modificar una mica l’esquema, jugant amb un fals extrem a la banda esquerra i donant llibertat a Dembélé per la dreta. El francès ha aprofitat aquesta confiança per protagonitzar un dels millors partits de la seva carrera amb la samarreta blaugrana.

Ousmane Dembélé, gran protagonista del Barça-Athletic | Europa Press
Ousmane Dembélé, gran protagonista del Barça-Athletic | Europa Press

La regularitat, la seva assignatura pendent

La gran setmana que ha culminat avui el Barça fa pensar que l’equip encara pot assolir objectius ambiciosos aquesta temporada. Amb els jugadors a aquest nivell, la lliga s’ha de competir fins al final, per molt fort que estigui el Reial Madrid. Si Ousmane Dembélé fos capaç de mantenir aquest nivell el que resta de temporada, estaríem parlant d’un seriós candidat a la Pilota d’or. Però aquest és el principal problema del francès: la falta de regularitat. Als partits importants del darrer mes, Dembélé no només no ha brillat, sinó que ha estat desencertat. És per això que cal exigir-li que doni més nits com les d’avui i menys com les de l’Inter de Milà o el Reial Madrid.



Més notícies
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Dembélé: “De 2017 a 2021 vaig perdre el temps”
Notícia: Dembélé: “De 2017 a 2021 vaig perdre el temps”
Comparteix
El jugador demostra la maduresa que ha adquirit amb unes paraules molt contundents
Ousmane Dembélé, jugador del FC Barcelona | Europa Press
El sacrifici que ha fet Dembélé amb el qual enamora el barcelonisme
Notícia: El sacrifici que ha fet Dembélé amb el qual enamora el barcelonisme
Comparteix
Dembélé ha estat pare la nit abans de jugar contra l'Elx i Xavi ha reconegut la implicació del jugador
Toni Brosa (article opinió)
Les set diferències de Dembélé
Notícia: Les set diferències de Dembélé
Comparteix
Entre les moltes coses que expliquen el nou Barça de Xavi, una de les més eloqüents és la transformació d'Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé, gran protagonista del Barça-Athletic | Europa Press
El Barça de Xavi fa un dels seus millors partits i goleja l’Athletic (4-0)
Notícia: El Barça de Xavi fa un dels seus millors partits i goleja l’Athletic (4-0)
Comparteix
Ousmane Dembélé ha fet un partit descomunal, amb un gol i tres assistències

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa