Món Esport
Del somni blaugrana al somni americà

L’adeu de Riqui Puig al Futbol Club Barcelona significa l’adeu d’un jugador que va arribar a prometre moltes alegries però que marxa per la porta del darrere. El migcampista, format a les categories inferiors blaugranes, apuntava maneres i feia pensar que en pocs anys es faria amb una posició a l’onze inicial culer. Lluny d’això, ni tan sols ha convençut el seu quart entrenador, Xavi Hernández, per formar part de la plantilla, i ha marxat per viure el somni americà i per trobar, per fi, l’oportunitat de fer-se important en un primer equip.

Riqui Puig, inèdit amb Ernesto Valverde

S’ha tancat una relació molt peculiar entre el futbolista i el Barça. Un final que arriba molt abans d’hora tenint en compte les expectatives que va arribar a aixecar el de Matadepera. Riqui Puig va ingressar a les categories inferiors blaugranes l’any 2013, i va anar pujant fins a debutar amb el primer equip la temporada 2018/2019. En aquell moment, però, el català quasi no va comptar per al tècnic de llavors, Ernesto Valverde. I és que aquell curs va jugar només tres partits, en pertànyer, a més, encara al filial.

Riqui Puig parla amb Ernesto Valverde durant un partit | Valentí Enrich

L’arribada de Quique Setién, balsàmica per al migcampista

El curs següent, però, ja va pujar definitivament al primer equip, i va adquirir protagonisme en la recta final, gràcies a l’arribada de Quique Setién a la banqueta. És cert que després de participar en el debut del càntabre, un mal partit contra l’Eivissa el va condemnar a un nou ostracisme. Però setmanes més tard, durant la concentració d’onze partits de Lliga que es van jugar a l’estiu com a conseqüència dels efectes de la Covid-19, Riqui Puig va fer-se important, en una plantilla amb els interiors Arturo Vidal, Ivan Rakitic i el ja descartat Arthur Melo. I, de fet, el català va deixar bones actuacions, com ara en un matx contra l’Atlètic de Madrid o en el darrer del campionat, contra l’Alabès, on va fer dues assistències.

Riqui Puig celebra un gol en el primer partit de l’era Setién | EFE

La sentència, amb Ronald Koeman i el gran rendiment de Pedri

Amb l’inevitable comiat de Setién després del desastre de Lisboa, va arribar la sentència del jugador. Ronald Koeman va aterrar a la banqueta barcelonista, i ràpidament va formar una enemistat amb ell. Després de recalcar públicament que la millor opció per a ell seria buscar una sortida pel fet que no disposaria de minuts, va esclatar contra ell al vestuari durant un partit, acusant-lo de filtrar informacions a la premsa. A més, el fitxatge de Pedri González i les grans actuacions del canari van acabar de barrar les seves oportunitats.

Riqui Puig, en la prèvia d’un partit del Barça de Ronald Koeman

Això sí, una desafortunada lesió de Philippe Coutinho va beneficiar Riqui Puig, i va tornar a sentir-se futbolista. Fins i tot va marcar el definitiu gol en la tanda de penals a la semifinal de Supercopa que els blaugranes van disputar contra la Reial Societat, abans de perdre la final contra l’Athletic Club. Un moment que el va emplenar de confiança i que el va posar a l’aparador un altre cop.

Riqui Puig celebra el gol anotat a la tanda de penals contra la Reial Societat durant les semifinals de la Supercopa 2020/2021 | Europa Press

Mateix escenari amb el sorgiment de Gavi i la incorporació de Xavi Hernández

Tot i això, l’any següent, i per tant la darrera temporada, el sorgiment de Gavi va tornar a minvar la participació del de Matadepera. Va tornar a passar molta estona a la banqueta, i sortir simplement com a refresc en alguns partits. Aquest cop, però, amb 22 anys, s’esperava més. S’esperava que s’hagués consolidat en l’equip primer de Koeman i després de Xavi Hernández.

Riqui Puig celebra un gol anotat a l’Osasuna aquesta temporada, amb Gavi | Europa Press

I és que amb l’arribada del terrassenc a Can Barça res va canviar. De fet, amb ell ha disputat només l’11% dels minuts possibles. Finalment, el fet que el deixés a Barcelona en el viatge de la xavineta als Estats Units per disputar els partits de pretemporada va ser la sentència.

Comença el somni americà

Aquest desafortunat cas és una absoluta incògnita. El futbolista ha tingut moments de molt bon futbol, i ha deixat la sensació que encara podia progressar més. Té només 22 anys, i tota una carrera per davant. Si bé els esmentats Pedri i Gavi l’han superat en matèria futbolística i el seu físic, sovint qüestionat, té marge de millora, el component extraesportiu que es va evidenciar especialment amb Koeman pot haver afectat a la situació. La trajectòria de Riqui Puig al Barça no ha estat més que un somni incomplert, i el futbolista aspira ara a gaudir del somni americà.

Ara, tindrà l’oportunitat de rescabalar-se en l’equip per excel·lència de la Major League Soccer (MLS) estatunidenca, en un entorn que estima la pilota i amb companys il·lustres al seu voltant, com ara el mític davanter mexicà Chicharito Hernández o l’exjugador del Bayern de Munic i Juventus Douglas Costa. Viurà en una gran ciutat, tindrà probablement menys pressió i es podrà retrobar després de quatre anys complicats en termes esportius.



Més notícies
Riqui Puig, jugador de LA Galaxy | LA Galaxy
El Barça anuncia el traspàs de Riqui Puig a Los Angeles Galaxy
Notícia: El Barça anuncia el traspàs de Riqui Puig a Los Angeles Galaxy
Comparteix
El jugador marxa del primer equip blaugrana quatre anys després, i en no tenir opcions de sumar-hi minuts
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi es queda sense un dels seus grans objectius al mercat de fitxatges
Notícia: Xavi es queda sense un dels seus grans objectius al mercat de fitxatges
Comparteix
Asseguren que Azpilicueta està a punt de renovar contracte amb el Chelsea
Samuel Umtiti, exjugador del Barça | Europa Press
Així està l’operació sortida del Barça
Notícia: Així està l’operació sortida del Barça
Comparteix
Món Esport repassa la situació dels jugadors que no compten per a Xavi, dels que han marxat i dels que poden fer-ho
Gerard Piqué i Sergio Busquets, jugadors del Barça | Europa Press
El Barça demana a dos dels seus capitans que es rebaixin el sou
Notícia: El Barça demana a dos dels seus capitans que es rebaixin el sou
Comparteix
El club necessita alliberar massa salarial per inscriure les incorporacions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: teix a agost 05, 2022 | 09:15
    teix agost 05, 2022 | 09:15
    Tinc prou anys de contemplació del Barça com per haver vist que el progrés o l’estancada de força jugadors joves del planter depèn, en part, dels capricis dels seus entrenadors de torn, sense excloure ni a Guardiola ni a Xavi, es diguin Mingueza, Cucurella, Miranda , Bojan, Riqui Puig .... En Xavi, per exemple, no ha perdut la fe en un rebuig d’en Guardiola. Alguns, prometien molt i han acabat menystinguts no havent-los-els donat ni la continuïtat formativa ni les oportunitats que n’han disposat alguns altres, ves a saber perquè. Un jove del planter no pot veure’s sotmès a barrejar la il·lusió amb l’angoixa. Arribats aquí, condeixo que en Mingueza o en Riqui no hagin arribat al nivell que se’ls pugui exigir per a l’equip. Qui sap.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa