Món Esport
El Barça anuncia el traspàs de Riqui Puig a Los Angeles Galaxy

El Futbol Club Barcelona ha fet oficial aquest dijous el traspàs del migcampista Riqui Puig a Los Angeles Galaxy. El club estatunidenc no ha pagat cap euro en l’operació, si bé el català, com ha indicat en un comunicat, “es reserva un dret de recompra del jugador en un futur, i un 50% en una futura venda”.

D’aquesta manera, es tanca la relació entre el futbolista, sorgit del planter culer, i el mateix Barça. Un final que arriba molt abans d’hora tenint en compte les expectatives que va arribar a aixecar el de Matadepera. Riqui Puig va entrar a les categories inferiors blaugranes l’any 2013, fins a debutar amb el primer equip la temporada 2018/2019. Tot i això, després que hagin passat quatre entrenadors, mai no s’ha consolidat (més enllà d’haver tingut una bona participació amb un d’ells, Quique Setién) i la sortida és la crònica d’una mort anunciada.

El Barça allibera massa salarial

Per tant, es produeix una bona notícia per totes tres bandes. En primer lloc, el Barça obté un nou triomf en la seva operació sortida particular, i allibera oart de la seva massa salarial. Això és un requisit indispensable per poder seguir incorporant jugadors en aquest mercat de fitxatges, tal com va deixar clar el president, Joan Laporta, durant la presentació de Jules Koundé. A més, el jugador no compta per a Xavi, ja que el terrassenc ja té els seus migcampistes en ment, que seran Sergio Busquets, Nico González, Franck Kessié, Gavi, Pedri González, probablement el fitxatge del filial Pablo Torre i qui sap si Frenkie de Jong o Bernardo Silva.

Riqui Puig, sense opcions al Barça

En aquest sentit, és una excel·lent notícia per a Riqui Puig. Després de tenir un notable protagonisme a l’era Setién, el de Matadepera va quedar quasi inèdit amb Ronald Koeman. I l’arribada de Xavi a la banqueta no va canviar pas les coses. Riqui Puig ha deixat clar en moltes ocasions que volia romandre a Can Barça i lluitar per tenir minuts i per fer-se important, però aquest relat ha estat impossible de complir vistes les circumstàncies. La sortida podria revitalitzar la seva carrera, tot i que vagi a parar a la Major League Soccer (MLS) estatunidenca, una lliga molt inferior a l’espanyola.

Los Angeles Galaxy, un conjunt amb noms il·lustres

Finalment, és una bona notícia per a Los Angeles Galaxy. Els estatunidencs incorporen un jugador jove i de renom, que s’afegeix al del mític davanter mexicà Chicharito Hernández i al de l’exdavanter del Bayern de Munic o la Juventus Douglas Costa, així com al migcampista format a La Masia Víctor Vázquez. És una incorporació interessant en la seva cerca dels Play-off de la principal lliga del país.

Entrenats per l’estatunidenc Greg Vanney, els galàctics juguen a un futbol que afavoriria l’estil de Riqui Puig, ja que intenten tenir la pilota. Han passat vuit anys des que van guanyar la lliga per últim cop, i ara, a falta de quatre partits perquè acabi la fase regular, estan a només un punt de les places de Play-off, si bé tenen un partit pendent que els podria introduir dins.



Més notícies
Samuel Umtiti, exjugador del Barça | Europa Press
Així està l’operació sortida del Barça
Notícia: Així està l’operació sortida del Barça
Comparteix
Món Esport repassa la situació dels jugadors que no compten per a Xavi, dels que han marxat i dels que poden fer-ho
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi es queda sense un dels seus grans objectius al mercat de fitxatges
Notícia: Xavi es queda sense un dels seus grans objectius al mercat de fitxatges
Comparteix
Asseguren que Azpilicueta està a punt de renovar contracte amb el Chelsea
Gerard Piqué i Sergio Busquets, jugadors del Barça | Europa Press
El Barça demana a dos dels seus capitans que es rebaixin el sou
Notícia: El Barça demana a dos dels seus capitans que es rebaixin el sou
Comparteix
El club necessita alliberar massa salarial per inscriure les incorporacions
Joan Laporta amb Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG, i Carles Tusquets | FC Barcelona
Nova guerra entre el Barça i el PSG per un jugador
Notícia: Nova guerra entre el Barça i el PSG per un jugador
Comparteix
Els francesos entren en l'operació de Bernardo Silva, jugador pretès pels catalans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa