Món Esport
Així està l’operació sortida del Barça

La premissa és molt clara: el Futbol Club Barcelona necessita fer espai al seu armari si pretén seguir fent incorporacions galàctiques. Fins ara, hi ha hagut dos factors que han possibilitat els fitxatges d’estrelles com Robert Lewandowski, Jules Koundé o Raphinha: la feina que ha fet el tècnic, Xavi Hernández, a l’hora de convèncer-los, i els ingressos que ha rebut el club gràcies a l’activació de les tres palanques econòmiques. Ara, però, la massa salarial és a punt de vessar i cal alliberar-la. Per això, és primordial rebaixar sous i, especialment, transferir futbolistes amb els quals el líder de la xavineta no compta.

Riqui Puig

El cas de Riqui Puig és, a hores d’ara, el més candent. Segons ha assegurat recentment el mitjà Relevo, el migcampista té un principi d’acord amb Los Angeles Galaxy. Hi aniria de forma lliure, rescindint el seu contracte, si bé el Barça es guardaria una opció de recompra o un percentatge d’ingressos en una hipotètica nova venda del jugador. D’aquesta manera, totes tres bandes sortirien guanyant: el club català deixaria marxar una fitxa, el californià incorporaria un futbolista jove però de renom i aquest tindria moltes més opcions de sumar minuts. Això sí: el mercat estatunidenc tanca aquest dijous i l’operació corre pressa.

Riqui Puig, jugador del Barça | FC Barcelona
Riqui Puig, jugador del Barça | FC Barcelona

Samuel Umtiti

Umtiti és el protagonista d’un dels serials de l’estiu. El francès, que només ha jugat un partit en la darrera temporada, estaria disposat a marxar. Això sí, com han informat diversos mitjans, aspira a fer-ho a un club que disputi competicions europees. Se l’ha vinculat amb els principals equips de Turquia: Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray y Trabzonspor. De fet, segons el mitjà Fanatik, el seu representant hauria contactat amb aquests. Tot i això, la seva preferència seria jugar al seu país, França, i, concretament, al seu equip d’origen, l’Olympique de Lió.

Samuel Umtiti, jugador del Barça | Europa Press
Samuel Umtiti, jugador del Barça | Europa Press

Martin Braithwaite

La de Braithwaite és una de les situacions més espinades. I és que el davanter danès pretendria romandre a la xavineta, malgrat que hagi quedat clar que no compta per a l’entrenador. I és que a banda de la conversació que va tenir amb ell, en la qual el terrassenc li ho va expressar, la incorporació de diversos homes ofensius és un altre garant. Segons el diari As, el Rayo Vallecano i el Celta de Vigo pretenen fer-se amb els seus serveis i, alhora, l’Al-Shabab saudí li hauria ofert un important contracte. Si finalment continués amb la seva postura de quedar-se, el club podria rescindir-li el contracte unilateralment, a canvi d’una indemnització.

Martin Braithwaite, davanter del Barça | @MartinBraith
Martin Braithwaite, davanter del Barça | @MartinBraith

Neto Murara

Com el de Riqui Puig, aquest cas sembla que es resoldrà aviat. El porter brasiler Neto Murara té mercat i sap que al Barça no jugarà ni un minut. I és que Xavi disposarà de Marc-André ter Stegen com a primera espasa i el jove del planter Iñaki Peña com a segona. En aquest sentit, l’entorn ja s’ha mogut astutament, i apunta a la Premier League. De fet, segons Mundo Deportivo, el seu agent s’ha reunit amb directius del Bournemouth, que acaba d’ascendir a la màxima categoria del futbol anglès.

Eric Garcia i Neto disputen una pilota amb Iñaki Williams | Athletic Club
Eric Garcia i Neto disputen una pilota amb Iñaki Williams | Athletic Club

Els jugadors que ja han fet els deures

A l’altra banda del riu hi ha els homes que ja han fet els deures. És a dir, els futbolistes que, sabent que no tindrien oportunitats a l’equip, ja han trobat un destí. Primer ho va fer Philippe Coutinho. El brasiler va marxar cedit en el mercat hivernal a l’Aston Villa, entrenat seu excompany Steven Gerrard, i va convèncer. Els anglesos van pagar 20 milions d’euros als catalans a canvi dels seus serveis, per tancar definitivament la relació entre el futbolista i l’equip blaugrana.

També ho ha fet Francisco Trincao. Després d’haver estat també cedit (al Wolverhampton anglès), i conscient que Xavi ja té coberta la parcel·la ofensiva, ha marxat cedit al seu país. Concretament, a l’Sporting de Portugal. L’operació s’ha tancat per una temporada, a canvi de tres milions d’euros, i l’estiu vinent podria quedar-s’hi definitivament per set milions més.

Recentment, també s’han tancat els comiats de tres jugadors de caire defensiu. Dani Alves ha posat fi a la seva segona etapa barcelonista per marxar al Pumas mexicà, rival del Barça al Trofeu Joan Gamper d’enguany; Clément Lenglet ha marxat cedit al Tottenham Hotspur anglès per una temporada i per tornar a sentir-se important; i Oscar Mingueza ha estat traspassat al Celta de Vigo.

Els homes que no tenen el futur garantit a Barcelona

Finalment, hi ha una sèrie de jugadors que o bé no són indiscutibles per a l’entrenador, o bé han rebut ofertes que fan que el seu futur a Barcelona estigui en dubte. Per una banda, hi ha Miralem Pjanic. Després de tornar d’una cessió i no haver-se consolidat mai al Barça, ha fet pretemporada amb la xavineta i podria haver convençut Xavi.

Però especialment candent és el cas de Frenkie de Jong. El neerlandès té una fitxa alta, no és un jugador indiscutible per a Xavi tenint en compte el que es va veure la temporada passada i de fet té una oferta vigent del Manchester United. La seva sortida podria desbloquejar l’operació del migcampista del Manchester City Bernardo Silva, si bé l’exjugador de l’Ajax pretendria continuar a Catalunya.

Frenkie de Jong i Joan Laporta, en arxiu | FC Barcelona
Frenkie de Jong i Joan Laporta, en arxiu | FC Barcelona

D’altra banda, la situació Memphis Depay és incerta. El també neerlandès vol continuar a la disciplina culer, però el club, en la seva cerca de retallar la massa salarial, li podria buscar una sortida. Segons el diari Sport, la Juventus estaria interessada a contractar-lo. El màxim golejador blaugrana de la passada temporada podria sortir per un preu simbòlic, ja que acaba contracte l’any vinent, si bé el fet de perdre la seva fitxa seria important en termes econòmics. I finalment, Pierre-Emerick Aubameyang. Segons la premsa anglesa el Chelsea li ha fet una oferta, però la intenció blaugrana seria que continuï.



Més notícies
Riqui Puig, exjugador del Barça | Europa Press
La probable destinació de Riqui Puig, molt inesperada
Notícia: La probable destinació de Riqui Puig, molt inesperada
Comparteix
Asseguren que el migcampista del Barça té un principi d'acord amb Los Angeles Galaxy
Martin Braithwaite, jugador del Barça | Europa Press
La dràstica solució que el Barça pot prendre amb Braithwaite
Notícia: La dràstica solució que el Barça pot prendre amb Braithwaite
Comparteix
El club li busca una sortida, però el danès no accepta i es remet al seu contracte
Samuel Umtiti, jugador del Barça | Europa Press
Umtiti té una oferta per marxar del Barça i s’ho estaria pensant
Notícia: Umtiti té una oferta per marxar del Barça i s’ho estaria pensant
Comparteix
La premsa francesa assegura que el Rennes el vol incorporar en qualitat de cedit
Óscar Mingueza, durant un partit del Barça | Europa Press
El Barça ven un dels jugadors descartats per Xavi
Notícia: El Barça ven un dels jugadors descartats per Xavi
Comparteix
El club blaugrana ha comunicat el traspàs d'Óscar Mingueza a l'entitat gallega

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa