Món Esport
Xavi es queda sense un dels seus grans objectius al mercat de fitxatges

El Futbol Club Barcelona estaria a punt de conèixer una notícia pèssima en matèria del mercat de fitxatges. I és que tal com apunten diversos mitjans, el lateral dret que pretenia la secretaria tècnica culer, comandada per l’entrenador, Xavi Hernández, estaria a punt de renovar el seu contracte amb el seu actual club. És a dir, César Azpilicueta, futbolista del Chelsea, prolongaria un curs més el seu compromís amb els blues. I això, a menys que es produís una sorpresa, descartaria la incorporació del navarrès.

Fins ara, la situació era la següent. El defensa tenia contracte amb els londinencs fins 2023. Això significava que el club blaugrana tenia moltes opcions de fitxar-lo. Era una situació similar a la de Robert Lewandowski: un jugador amb només un any de contracte vigent i amb el desig de sortir. Una situació en la qual els clubs acostumen a cedir. A més, va transcendir una reunió entre els dirigents del club català i els de l’anglès, en la qual podrien haver abordat la situació d’Azpilicueta.

Ara, però, es podria produir un cop de timó. El campió d’Europa renovaria un any més. És a dir, fins 2024. I és que, tal com ha informat el periodista Gerard Romero, el jugador volia tenir clar el seu futur abans que comencés la Premier League (és a dir, aquest cap de setmana). El Barça, a més, li va demanar que esperés uns dies més per resoldre la qüestió del fair play financer amb la Lliga, però el capità dels londinencs finalment ha optat per tancar la seva situació. Això significa que el Barça hauria de trobar un pla B. Després de tancar les incorporacions de dos homes d’atac, Raphinha i l’esmentat Lewandowski, el president, Joan Laporta, va deixar clar que la junta passaria a centrar-se en la parcel·la defensiva de la xavineta.

Les opcions que té ara mateix el Barça al lateral dret

I un cop han arribat els centrals Andreas Christensen i Jules Koundé, el club hauria estat negociant per dos laterals de l’equip entrenat per Thomas Tuchel: l’esquerre Marcos Alonso i l’esmentat Azpilicueta, que actua al marge dret i del qual la polivalència el permet exercir també en el centre de la defensa. Per tant, amb el capítol de les inscripcions dels nous futbolistes a part, el Barça podria apuntar cap a algun altre lateral dret per reforçar una posició minvada.

Actualment, en la plantilla hi ha dos jugadors que cobreixen aquesta posició: Sergiño Dest i Sergi Roberto. Tot i això, l’estatunidenc encara no ha acabat de convèncer un Xavi que la temporada passada va optar sobretot per Dani Alves. És veritat que Dest va tenir bones actuacions, però en un club de primer nivell i en un moment en el qual aspira a tornar a lluitar per tots els títols, seria arriscat no dur un competidor o fins i tot un jugador més contrastat, de la categoria d’Azpilicueta.

Per la seva banda, Sergi Roberto torna d’una llarga lesió i caldrà veure quin serà el seu rendiment i, alhora, si l’entrenador terrassenc opta per alinear-lo al mig del camp, que no deixa de ser la seva posició natural.



Més notícies
Samuel Umtiti, exjugador del Barça | Europa Press
Així està l’operació sortida del Barça
Notícia: Així està l’operació sortida del Barça
Comparteix
Món Esport repassa la situació dels jugadors que no compten per a Xavi, dels que han marxat i dels que poden fer-ho
Gerard Piqué i Sergio Busquets, jugadors del Barça | Europa Press
El Barça demana a dos dels seus capitans que es rebaixin el sou
Notícia: El Barça demana a dos dels seus capitans que es rebaixin el sou
Comparteix
El club necessita alliberar massa salarial per inscriure les incorporacions
Joan Laporta amb Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG, i Carles Tusquets | FC Barcelona
Nova guerra entre el Barça i el PSG per un jugador
Notícia: Nova guerra entre el Barça i el PSG per un jugador
Comparteix
Els francesos entren en l'operació de Bernardo Silva, jugador pretès pels catalans
Martin Braithwaite, jugador del Barça | Europa Press
La dràstica solució que el Barça pot prendre amb Braithwaite
Notícia: La dràstica solució que el Barça pot prendre amb Braithwaite
Comparteix
El club li busca una sortida, però el danès no accepta i es remet al seu contracte

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JjB a agost 05, 2022 | 12:58
    JjB agost 05, 2022 | 12:58
    Qualsevol solució abans de deixar el Sergi Roberto a un lateral i el Nyordi Alba a l'altre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa