Món Esport
Relat colpidor de la duríssima infantesa de Raphinha al Brasil

Raphael Dias Belloli, conegut en el món del futbol com a Raphinha, ha estat un dels fitxatges d’estiu del Futbol Club Barcelona. L’entitat blaugrana va pagar cinquanta-vuit milions d’euros al Leeds United per ell, quan era un jugador desitjat per diversos equips d’Europa. En els primers partits de la temporada, el seu rendiment està sent satisfactori. Només ha repartit una assistència i ha marcat un gol, però està aportant moltes altres coses a l’equip tant des de l’extrem dret, com des de l’extrem esquerre. De fet, juntament amb Robert Lewandowski i Ousmane Dembélé s’ha convertit en un dels tres membres del trident ofensiu titular de l’equip.

Raphinha ha complert el seu somni de jugar al Barça

Amb vint-i-cinc anys, la vida li somriu a Raphinha més que mai. Des que l’any 2016 va abandonar el futbol brasiler per marxar a Portugal, el seu camí en aquest món no ha fet més que créixer. Primer va anar al Vitoria Guimaraes, després a l’Sporting de Portugal, al Rennes francès, al Leeds de la Premier League i finalment al Barça. Al Camp Nou està complint el seu somni, que era seguir els passos de Ronaldinho. Tanmateix, li ha costat molt que les coses li anessin com ell desitjava. En una entrevista amb el mitjà brasiler UOL Esporte, Raphinha ha confessat que la seva infantesa va ser molt dura i que li ha costat molt arribar fins on és ara mateix.

La dura infantesa de Raphinha al Brasil

Aquestes han estat les seves declaracions: “Vaig créixer en una comunitat on el crim i el narcotràfic eren habituals. Jo em vaig mantenir fort, perquè volia ser futbolista, però és difícil seguir aquest camí. Gràcies a la meva família no vaig abandonar mai l’escola i vaig evitar agafar el camí equivocat, però he perdut molts amics per les drogues i el món del crim. Amics que fins i tot eren molt millors que jo jugant a futbol i que podrien haver acabat en grans clubs. Entre els dotze i els catorze anys havia de demanar diners a la gent després dels entrenaments per poder menjar alguna cosa”.



Més notícies
Luis Rubiales, president de la RFEF | Europa Press
El tiet de Rubiales l’acusa d’haver pagat orgies amb diners de la Federació
Notícia: El tiet de Rubiales l’acusa d’haver pagat orgies amb diners de la Federació
Comparteix
Juan Rubiales, també excap de Gabinet del president de la RFEF, destapa dos casos de corrupció escandalosos
Un aficionat sosté en el Camp Nou una bandera del Barça amb la cara de Gavi | Gabriel Izcovich Bronstein
El barcelonisme continua adorant els bons nens
Notícia: El barcelonisme continua adorant els bons nens
Comparteix
La gran afluència de públic a l'acte de renovació de Gavi al Camp Nou denota que l'andalús és un dels jugadors més estimats
Gavi, jugador del Barça | Gabriel Izcovich Bronstein
La tendresa de Gavi a l’hora de recordar la seva etapa a La Masia
Notícia: La tendresa de Gavi a l’hora de recordar la seva etapa a La Masia
Comparteix
El jugador del Barça denota molta humilitat i fa al·lusió, en l'acte de renovació, als qui l'han cuidat a l'acadèmia culer
Joan Laporta, president del Barça, i Gavi, jugador del mateix | Gabriel Izcovich Bronstein
Joan Laporta i la passió desfermada a l’acte de renovació de Gavi
Notícia: Joan Laporta i la passió desfermada a l’acte de renovació de Gavi
Comparteix
El Barça renova el jove talent en un acte multitudinari al Camp Nou i el president destaca el compromís dels assistents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa